ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>SİYASET
25 Temmuz 2014 Cuma - 14:04

SP Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşımı açıklandı

SP Erzurum İl Başkanı Ve Gik Üyesi Faik Çalık Cumhurbaşkanlığı seçiminde Partilerinin tavrını açıkladı

SP Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşımı açıklandı

ERZURUM (İHA) - SP Erzurum İl Başkanı Ve Gik Üyesi Faik Çalık Cumhurbaşkanlığı seçiminde Partilerinin tavrını açıkladı

Ülkemizin önemli bir seçim arifesinde olduğunu ifade eden Çalık, “Öncelikle 10 Ağustos tarihinde ilk tur oylaması yapılacak seçimlerin ülkemize, milletimize, İslam Âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Biz Saadet Partisi olarak, bu önemli seçimin öncesinde gerçekten çok titiz bir çalışma yürüttük. Teşkilatımızın bütün kademeleriyle geniş istişare toplantıları yaptık. Genel Merkezimiz Bu meyanda Bizimde 2 defa katıldığımız İstişare toplantılarında İl Başkanlarımız, İl Sorumlularımız, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız ve Milli Görüşçü kuruluşlarımızla bir araya gelerek mensuplarımızın adaylarla ilgili düşünce ve önerilerini dinledi. Bununla da yetinmeyerek Tabanımızın temayülünü en sağlıklı şekilde görebilmek için, cumhurbaşkanı adaylarına yönelik özel anketler yaptırdı. Türkiye’de cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini ilk gündeme getiren hareket Milli Görüş olmuştur. 1970’li yıllarda MSP, 1990’lı yıllarda Refah Partisi olarak cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi gerektiğini ısrarla savunduk. Hatta öyle ki, bundan tam 23 yıl önce 2 Mayıs 1991 yılında İstanbul’da bunun için büyük bir miting dahi yaptık. Ancak bugün gelinen noktada cumhurbaşkanını halk seçmemekte, TBMM’deki siyasi partiler tarafından belirlenen adaylar halka zorla seçtirilmektedir. Yani seçilmişlerin seçmene dayatmasıdır. Bilindiği gibi bir kimsenin cumhurbaşkanlığına aday olabilmesi için en az yirmi milletvekilinin imzasına ihtiyaç vardır. Bu durumda halk, seçilmişlerin seçtiğini seçmek zorunda. Yine yani “asıllar” “vekillerin” adaylarını seçmek mecburiyetindedir Cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiğini söyleyebilmek için, milletvekillerinin yanı sıra halka ve sivil toplum kuruluşlarına da, örneğin, ellibin, yüzbin imza ile aday belirleme hakkının verilmesi gerekirdi. Bu hakkın halktan esirgenmesi demokrasi bakımından kabul edilemez bir durumdur. Halkın demokratik bir hakkının gasp edilmesi anlamına gelir. Unutmayalım ki Mısır’da darbecisi Sisi bile halkın imzası ile cumhurbaşkanlığına aday olarak gösterilmiştir.” diye konuştu.

 Çalık konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Seçime girme hakkı kazanan, ancak yirmi milletvekilinden imza alamadığı için cumhurbaşkanlığına aday gösterme hakkı elinden alınan siyasi partilerin durumunu demokrasi bakımından izah edebilmek kanaatimizce mümkün değildir. Örneğin biz, Saadet Partisi olarak en azından birinci turda kendi adayımızı göstermek isterdik. Ancak önümüze konulan engel ve sınırlamalar yüzünden bunu gerçekleştiremedik. Türkiye’nin son 50 yıllık dönüşümünde etkili olmuş, ülkemizin en köklü ve dinamik hareketinin aday gösterememiş olması bu hukuksuz ve millet iradesini yok sayan tavrın somut bir göstergesidir. Adaylara gelince; Hepinizin bildiği gibi biz Milli Görüş hareketi olarak en başından beri “isimlerin değil ilkelerin” üzerinde durduk. “Kim cumhurbaşkanı olmalı?” sorusundan daha önemli olanın, “Nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalı?” sorusu olduğunu savunduk. Çünkü Türkiye’de “isim değişikliğine” değil “zihniyet değişikliğine” ihtiyaç vardır. Eğer bir cumhurbaşkanı, Faize dayalı sömürü sistemini savunuyorsa, “Reel politik” diyerek küresel egemenlere teslim olmuşsa, İslam dünyası paramparça bölünürken, hala AB’cilik, ABD’cilik yapıyorsa adı Ahmet olmuş, Mehmet olmuş ne fark eder? Örneğin, mevcut her üç adayın üçü de Batıcıdır.

 Oysa Irak’ı üçe bölen Batı’dır. Libya’yı paramparça eden Batı’dır. Bugün İsrail’in, Gazze’deki katliamlarına en büyük desteği veren Batı’dır. Bu Batıcı zihniyetleri yüzünden, mevcut üç adayın, Filistin konusundaki söylemleri bile özde birbirinin kopyasıdır, aynısıdır. Ses tonları farklı olsa da, söylediklerinin muhtevası birbirinin tekrarıdır.

 Hiçbiri, tarihin en trajik katliamları yaşanırken somut bir girişim ortaya koyamamıştır.

 Daha önce de ifade ettik. Mesela Biz Ekmeleddin beyin, Tayyip beye ve Selahattin beye biner lira göndererek yaptığı seçim jestini, asıl Gazze konusunda yapmasını isterdik. Yıllarca İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliğini yapmış bir isim olarak diğer İslam ülkelerini harekete geçirmek üzere somut bir girişimde bulunmasını beklerdik.

 Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan’ın da, Ekmeleddin beyin bin lirasını iade ederek gösterdiği hassasiyeti, 2005 yılında Yahudi lobisinden aldığı “Üstün Cesaret Ödülünü” iade ederek de göstermesini beklerdik.

İsrail’e doğrudan ve dolaylı bilgi aktardığı bir gerçek olan, Kürecik radar üssünü kapatmasını isterdik.

 Selahattin Demirtaş’a gelince, O’nun da İmralı’nın hakları konusunda ortaya koyduğu mücadele ve kararlılığı, Filistinlilerin yaşam hakları konusunda da ortaya koymasını isterdik.

 Olmadı.

Bu süreçte tek somut öneriyi getiren, her zaman olduğu gibi yine Saadet Partisi olmuştur. Partimiz, derhal İslam ülkeleri askerlerinin yer alacağı bir “Filistin Barış Gücü” oluşturulmasını ve bu gücün, İsrail saldırılarına misliyle karşılık vermek üzere Gazze’de konuşlandırılmasını teklif etmişti.

 Ama mevcut adayların hiçbiri bu teklifi sahiplenmek bir yana, ağızlarına bile almaya cesaret edememişlerdir.

 Bütün bu ve benzeri gerçekler göstermektedir ki, her üç adayın üçünün de özde ve istikamette birbirlerinden farkı yoktur. Birbirine zıtlarmış gibi gösterilmeleri iyi kurgulanmış bir hileden ibarettir.

 Ayrıca cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olmasının vesayet rejimine son vereceği iddiası da bir kandırmacadan ibarettir. Çünkü bu Türkiye’deki asıl mesele, askeri veya bürokratik vesayet değil, asıl vesayet; Amerikan vesayetidir. Bu konuda da adayların hiç biri, “Bana ne Amerika’dan” diyebilecek ve asıl vesayete karşı koyabilecek bir niyet ve işaret gösterememiştir. İfadesi zor olsa da unutmayalım ki Türkiye’nin asıl problemi “bağımsızlık problemi”dir.

 Seçeneksizliği seçme zorunluluğu özgürce bir seçim olamaz. Kısacası: Bütün bu ilke ve prensipler çerçevesinde değerlendirildiğinde mevcut adaylardan hiçbiri, maalesef, Milli Görüşün hassasiyet ve beklentilerine cevap vermiyor.

 Çünkü söylemleri farklı gibi gözükse de eylem ve yönleri aynıdır batıcıdır. Oy vermek onay vermektir, sorumlu olmaktır. Bizler Milli Görüş’ün ilke ve prensiplerine uygun olmadıkları için, 10 Ağustosta yapılacak oylamada, hiçbir adaya oy vermeyecek ve ileride yapacakları muhtemel yanlışların sorumluluk ve vebaline ortak olmayacağız. Eğer seçim ikinci tura kalır, adaylar da icraatlarını Aziz Milletimizin temel değerlerine, ruh köküne göre ayarlayacak olurlarsa o zaman biz de gayet tabii olarak kararımızı tekrar gözden geçiririz. Aziz Milletimize ve pek değerli mensuplarımıza saygı ile duyururuz.”

 
Tren Garında Bayram yoğunluğu
 
Oltu Çayı yine kurudu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 26 Temmuz 2014 Cumartesi 17:34

mhp faizci değil küresel güçlerle hiç alakası yok chp ninde küresel güçlerle alakası yok yüzde yüz yerli tm. ekmeleddin bey de çok muhterem değerli bir adam oyunuz bence ekmel beye gitmeli inşallah. arada dağlar kadar fark var.kaliteli olanlar demekki monşermiş herkes monşer olmalı genede yabancı kelime efendi desek daha doğru olur.atatürkede benzetiyorum ben. bu topraklarda dürüst adam gibi develet adamları varmış bizim haberimiz yokmuş.mustafa kamalak ta dürüst birine benziyor.

Yorumu oyla      7      4  
Mahir 26 Temmuz 2014 Cumartesi 03:36

bu seçimde 3 adaya da oy yok. 3'ü de avrupa birliğini savunuyor. 3'üde faizci.3 üde küresel güçlerin taşeronu.hepisini denedik gördük.Milli görüşçü olarak 3 lüye oy yok.Bu arada şunuda söyleyeyim.Cumhurbaşkanını halk seçiyor ama adayı halka dayatıyorlar.halk içinden çıkan çoban mehmet te aday olabilmeli.çok değerli adaylar bulunabilirdi.ama 3 lü kumpas kuruldu.yesende bu yemesende.başbakan filistin konuusnda çok güzel bağırıyor güzel şeyler konuşuyor ama avrupa birliğinin kuyruğundan da ayrılmıyor.konuşma ile yaptığı çok zıd.şimdiye kadar ergenekonu çözmek için avrupa cıydı onlarda çıktı.şimdide paralel için mi avrupacı.avrupa sevdası onu bitirecek.yazık ülkemiz doğunun lideri olması gerekirken batının uşağı kalıyor.

Yorumu oyla      8      5  
Misafir 25 Temmuz 2014 Cuma 19:13

Milli Görüş mahlaslı kişi,Yahudilerin verdiği nişanı nereye saklayıp rey vereceksin?

Yorumu oyla      10      4  
Misafir 25 Temmuz 2014 Cuma 19:09

Adaylardan birine "sayın başbakan" diğerine saygısızca sadece "Ekmel" diyeceksin. Ondan sonra adın MERT olacak. Sen bu edep ölçünle Sn. Kamalak'a değil kime rey verirsen ver ne mana ifade eder? Şu aziz ayda bile siyasi telakkileri dinimizin önüne geçirerek; iptidai kabile anlayışımızdan kurtulamıyoruz. Ya Rab bu milleti sana layık kul eyle. Amin.

Yorumu oyla      8      4  
mert 25 Temmuz 2014 Cuma 18:22

Bu yorumu yazan akp li bey ismini açıkça yazsında kim olduğunu anlayalım.Irak savaşından binlerce insanın ölmesine sebep olan desteği veren, yahudilerden cesaret madalyası kazanan, BOP eşbaşkanına oy vermeyiz.Sayın başbakana oy verebilirdik bir şartla.Bop başkanlığından istifa ederdi madalyayı geri iade ederdi.Bu güne kadar yaptığı batıyla ilişkilerinde yanlış yaptığını ikrar ederdi o zaman desteklerdik.Bu durumu ile AKP nin desteği ile islam konfersnası örgütü başkanlığına gelip gıkı çıkmayan ekmele de oy yok.Oy sandığına Mustafa Kamalak yazıp atacağız.Bir dava adamı olarak bu gibi akp volumlerine de pirim vermeyiz.Sayın il başkanı da doğru olanı yapmış tebrik ederim.

Yorumu oyla      10      4  
Milli görüş 25 Temmuz 2014 Cuma 14:57

Başkan,Bu kadar saçma bir açıklama ancak sen ve Senin Genel başkanın tarafından yapılabilirdi.Biz SAADET PARTİliler Gönül rahatlığıyla RECEP TAYYİP ERDOĞAN a oy vereceğiz.Bu tavırsızlığınız yüzünden işaallah ilk kongrede sen ve genel başkanın def olur gidersiniz.

Yorumu oyla      7      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güllüce’den “İsrail’e tepkili” bayram mesajı
Güllüce, “Allah, katillerin adam öldürüp çocukları katlettiği zaman kadınlara ...
Bulutlar Ramazan’da verilen hizmetleri paylaştı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, On bir ayın sultanı olan Ramazan ...
‘Bizi Amerika'sı, İsrail’i Çizmiş, Bize Vız Gelir’
Güllüce, “Arada bir yazıyorlar başbakanımız için sizi çizdiler. Bizi çizsinler, ...
 
Çalık’tan, basiret, feraset ve dirayet temennisi
Mübarek Ramazan ayının manevi ikliminin, İslam dünyasından gelen acı haberlerle ...
‘Tarihimizden ders çıkarmalıyız’
Ak Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt', 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin ...
Öztürk devletin zararını sordu
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, TBMM ...
 
Aksak, “23 Temmuz cumhuriyetin temelidir”
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Erzurum Kongresinin 95. ...
TBMM Başkanı Çiçek Erzurum’da
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin 95. yıl dönümü ...
Erdoğan helallik istedi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva