Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) kuruluşunun 3.senesinde ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Yapılan genel kurulda yönetime yeni isimler eklendiği gibi dernek tüzüğünde değişiklikler ve eklemeler yapıldı.
Divan başkanlığını Oğuzhan Bingöl’ün yaptığı genel kurulda divan Senanur Budak ve Ali Rıza Kalender’den oluştu. Divan Başkanı Oğuzhan Bingöl’ün yaptığı yoklamayla üye sayısının büyük çoğunluğunun genel kurula katıldığı tespit edilince gündemdeki maddeler geçildi.
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin eğitim konusunda daha aktif olması, yurt içinde şubeleşmeye gidilmesi gibi önemli konularda yapılan tüzük değişikliği oy birliğiyle kabul edildi. Tüzük değişikliğinin kabul edilmesinden sonra derneğin bütçesi ve faaliyetleri üyelere okundu ve onaylandı. Ardından yeni yönetim kurulu ve organlarının seçimine geçildi.
YÖNETİM KURULU
Yapılan oylamada ŞEHİRDER’in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Yönetim asil: Murat Ertaş, Vedat Eğilmez, Mustafa Uğurlu, Zeynep Polat, İcret Faruk Yaşa
Yönetim yedek: Senanur Budak, Adem Altunok, Adalet Ömeroğlu, Yavuz Küçükalkan, Ahmet Karakaş
Denetleme kurulu asil: Emine Sever, Nurdan Efe, Betül Karakuş
Denetleme kurulu yedek: Hanifi Karadağ, Kübra Vurucu, Ömer Karakelle
ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, genel kurulda bir değerlendirme konuşması yaptı. Yaptığı konuşmada kurulalı üç sene olmasına rağmen şehrin ve geniş kitlelerin teveccühünü kazanan ŞEHİRDER’in şehirlilik bilinci konusunda yaptığı etkinlik ve açıklamalar, şehrin meselelerine hesapsız sahip çıkması, şehrin kültür ve eğitim hayatına, sivil toplum anlayışına kazandırdığı değer ve ivmeden dolayı kısa sürede halkın takdirini kazandığını ifade etti. Artık ŞEHİRDER isminin Türkiye’de de bilinmeye başlanan bir marka olduğunu, bunun dernek üyelerinin takım ruhuyla çalışmalarının ve kurumsallaşmayı önemsemelerinin doğal sonucu olduğunu söyleyen Murat Ertaş, sözlerine şöyle devam etti: “Yürüttüğümüz akademilerin her biri belki ayrı bir STK faaliyeti olabilecek yoğunlukta. Uluslar arası Öğrenciler Akademisi, Uluslar arası İlişkiler Akademisi, Yazarlık Akademisi, Çocuk Akademisi, Şehir Akademisi, Mavi Düşünce Akademisi gibi altı akademiyi başarıyla yürüten ve kısa sürede dört nitelikli kitap çıkaran, cep kitapçıkları ve kültürel gazeteleriyle ŞEHİRDER Yayınları ekibimizle derneğimiz adeta bir enstitü, bir üniversite olmuştur. İlerleyen yıllarda daha büyük projelere hep beraber imza atacağız. Bu başarı işimize odaklanmanın eseridir. Enerjimizi diğeriyle uğraşmaya, küçük hesaplar ve dedikodular peşinde koşmaya harcamadık. Bugün yeni yönetime seçilen arkadaşları kutluyorum, birbirinden değerli ve nitelikli üyelerimize derneğimize ve genel kurula gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Derneğin kuruluşundan bugüne yönetimde ve yönetim organlarında fedakârca ve başarıyla görev yapıp bayrağı yeni arkadaşlara teslim eden arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Biz kuralları olan, yönetişimin en güzel örneklerini gösteren büyük bir aileyiz.”