ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 YRP Yakutiye ilçe kongresi 26 Ocakta
 YRP Yakutiye ilçe kongresi 26 Ocakta
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum GSİM 2024 verileri açıklandı
Erzurum GSİM 2024 verileri açıklandı
Şenkaya yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Şenkaya yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum’da 'Narkokapan-9' operasyonu
Erzurum’da 'Narkokapan-9' operasyonu
HABERLER>GUNCEL
11 Aralık 2010 Cumartesi - 02:07

Rektörü var, yeri yok..

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Yaylalı’nın atanması sonrasında, üniversitenin yer sorunu yeniden gündeme geldi. Erzurum’u yüksek öğretimde cazibe merkezi yapacak olan ETÜ’nün kuruluş yeri tespitinde yaşanan belirsizlik, üniversitenin öğretime ancak 2012 sonrasında başlayacağı endişesini yaşatıyor.

Rektörü var, yeri yok..

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Yaylalı’nın atanması sonrasında, üniversitenin yer sorunu yeniden gündeme geldi. Erzurum’u yüksek öğretimde cazibe merkezi yapacak olan ETÜ’nün kuruluş yeri tespitinde yaşanan belirsizlik, üniversitenin öğretime ancak 2012 sonrasında başlayacağı endişesini yaşatıyor.
NEYİ BEKLİYORUZ?
Rektörü atanan ETÜ için kuruluş yeri hala belirlenemedi. İkinci üniversiteye kavuşacak olan Erzurumlunun sevinci, yer belirleme sorunu sebebiyle yarım kaldı. Temmuz ayında Pasinler, Mahallebaşı, Atatürk Üniversitesi arazisi, Soğuk Çermik Köyü civarı, Nenehatun Köyü civarı ve Müdürge Köyü kuruluş yeri alternatifleri olarak kamuoyuna sunulmuştu.
MAHALLEBAŞI ÜMİTLİ
İkinci Üniversitenin kuruluş yeri olarak gündeme gelen, esnaf ve ahalisinde büyük bir beklentinin meydana geldiği Mahallebaşı’nda ETÜ rektörünün atanması yeni bir heyecan dalgası oluşturdu. Semt esnafı, ETÜ’nün Mahallebaşında kurulması yönündeki taleplerini yineleyerek, Rektör Yaylalı’dan destek beklediklerini bildirdiler.
//YAYLALI’DAN İLK AÇIKLAMA
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Muammer Yaylalı ilk açıklamasını yaptı. Yaylalı tebrik için çiçek gönderilmemesini istedi. Prof Yaylalı, “Benim için insanların o güzel yüzleri yeter” dedi.
//ETÜ EN KISA ZAMANDA AÇILACAK
Ağır bir sorumluluk yüklendiklerini, çalışmalara hemen başlayacağını ifade eden Prof. Dr. Muammer Yaylalı, şunları söyledi: “Erzurum´a ve Erzurum insanına hizmet etmek bizim her zaman şiarımız olmuştur. Hangi mevki ve makamda olursak olalım bizim için hizmet önemlidir. Erzurum 2. üniversiteye kavuşmakla Eğitim merkezi olma özelliğini kazanmıştır. 2. Üniversite Atatürk Üniversitesi gibi şehrin gelişmesinde, sosyal ve kültürüne ve ekonomisine hiç şüphesiz katkı yapacaktır. Eğitime yapılan yatırım direk insana yapılan yatırımdır. Çalışmalarımız en kısa sürede tamamlayıp üniversiteyi eğitim ve öğretime açmak için gayretimiz devam edecektir. Bizim çalışma sistemimizde ben yok biz varız. Ekip ruhu ve istişare yolumuzu aydınlatan ışık olacaktır. Bu vesile ile bizi bu göreve layık görenlere şükranlarımı sunuyorum Erzurumlulara hizmet etmenin mutluluğunu da yaşıyorum.”
//YAYLALI’NIN BİLİMSEL ÇALIŞMALARI
Atatürk Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı, yeni kurulan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevine resmen atandı.
1953 yılında Erzurum’da doğan Rektör Yaylalı, bilimsel çalışmalarını İktisat Teorisi alanında yaptı. İyi düzeyde İngilizce de bilen Yaylalı, lisans eğitimini 1978 yılında ODTÜ İdari Bilimler İşletme Bölümü’nde tamamladı. 1984 yılında Atatürk Üniversitesi İİBF İktisat Bölüm’ünde doktorasını, 1988 yılında Doçentliğini tamlamayan Yaylalı, 1994 yılında profesörlüğe yükseldi.
BASILMIŞ KİTAPLARI
Çok sayıda bilimsel makalenin de sahibi olan Yaylalı’nın bireysel ve bir ekiple birlikte yayınladığız kitapları ise şöyle: Yaylalı. Muammer (2004); Mikroiktisat, Beta Yayınları, 3. Baskı, Yayın No: 1439. İstanbul. Yaylalı, Muammer (2003), Mikroiktisat Problemleri, Örnek Olaylar ve Uygulamalar (Edwin MansfieldTen Çeviri), Atatürk Üniversitesi İİBF Yayın No: 178. Erzurum. Yaylalı, Muammer (1985), İhracata Yönelik Belli Başlı Tarım Ürünlerinin Fiyatlar Açısından Ekonomik Analizi, Devlet Planlama Teşkilatı Yayınları. Ankara. Yaylalı, Muammer (1988), İhracata Yönelik Başlıca Tarım ve Sanayi Ürünlerinin Karşılaştırmalı Ekonomik Analizi, Devlet Planlama Teşkilatı Yayınları. Ankara. Yaylalı. Muammer. Erkan Oktay, Üstün Özen, Yusuf Akan, Hüseyin Özer. Alaattin Kızıltan. Abdullah Naralan. E. Muhsin Doğan. M. Suphi Özçomak, Ergün Aktürk (2006), Üniversite Gençliğinin Sosyo-Ekonomik Profili Araştırması, Atatürk Üniversitesi Yayın No: 955, Erzurum. Yaylalı, Muammer, Erkan Oktay, Hüseyin Özer, Üstün Özen, Yusuf Akan. Alaattin Kızıltan, E. Muhsin Doğan, Abdullah Narajan, M. Suphi Özçomak, Ergün Aktürk (2006), Üniversite Gençliğinin Gelir-Harcama Kalıpları Araştırması, Atatürk Üniversitesi Yayın No: 957, Erzurum. Yaylalı. Muammer, Üstün Özen, Alaattin Kızıltan. Hüseyin Özer, Erkan Oktay. Yusuf Akan, Ergün Aktürk. E. Muhsin Doğan. Abdullah Naralan, M. Suphi Özçomak (2007), Üniversite Gençliğinin Avrupa Birliğine Dönük Beklentilerinin Araştırılması, Atatürk Üniversitesi Yayın No: 958, Erzurum.
DESTEK PROJE YÜRÜTÜCÜLÜĞÜ
Uluslararası kuruluşlarca Desteklenen Proje Yöneticiliği. Marmara Frozen Froid and Vegatable Export Model Product (1984), The State; Planing Organization of The Prime Ministry of The Republic of Turkey and The Agency for International Development of The United State of America; Çukurova Frozen Froid and Vegatable Export Model Product (1985), The State Planing Organization of The Prime Ministry of The Republic of Turkey and The Agency for International Development of The United State of America; Central Anatolia Integrated Broiler Production Model (1986), The State Planing Organization of The Prime Ministry of The Republic of Turkey and The Agency for International Development of The United State of America; Ulusal Kurulaşlarca Desteklenen Proje Yöneticiliği; Üniversite Gençliğinin Sosyo-Ekonomik Profili Araştırması, Atatürk Üniversitesi Projesi; Üniversite Gençliğinin Sosyo-Ekonomik Göstergeleri Arasındaki İlişkilerin Araştırması. Atatürk Üniversitesi Projesi
AKADEMİK VE İDARİ GÖREVLERİ
Atatürk Üniversitesi, Bayburt M YO Kurucu Müdürlüğü (1993-1995); DPT Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu Üyeliği,2001; Atatürk Üniversitesi, İİBF İktisat Bölüm Başkanlığı, 2003; Atatürk Üniversitesi, İİBF İktisat Bölümü, İktisat Teorisi ABD Başkanlığı, 1987; Atatürk Üniversitesi, İİBF, Z.F. Fındıkoğlu Araştırma Merkezi Müdürlüğü. 1993.
ÜYESİ OLDUĞU VE GÖREV ÜSTLENDİĞİ ULUSAL VE ULUSLARARASI KURULUŞLAR
Yeminli Mali Müşavirler Odası; İstatistik Derneği Üyeliği.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gölbaşılı 12 Aralık 2010 Pazar 00:54

gölbşında doğmuş büyüüş universiteyi şehir dışında okumuş biri olarak yazıyorum her erzuumda bulundugum surelerde sehri bi uçtan iğer ucuna gezerim sonra kendi mahallem ve orada yaşayan hemsehrilerimi dusunurum sefalet dizboyu işsizl,k diz boyu kurun ünniversiteyi mah basına istidam olsun oradakilere ama nerde kim bilir hangi ensesi kalının arzilerini degerinin 10 katına cıkaracak eger ki universite mah . bsşıns açılırsa şehrin doğuu ile batısı arasında ki sosyal ekonomik goruntu degişir vesselam cook da verimli plur yoksa bizim oralar harabe gibi duruyor

Yorumu oyla      6      4  
dadaş 11 Aralık 2010 Cumartesi 22:20

Ayaz bey, e katılıyorum .bence Mahallebaşı na üniversite kurulması imkansızdır. bir ülkeyi,ili,mahalleyi güzelleştiren cazibe merkezi haline getiren orada yaşayan insanların eğitimleri kültürleri dünyaya olan bakış açıları Mahallebaşında bu iş olmaz bu gidişlede hiçbir zaman olmayacaktır.Erzurum un önüne yüzyılda bir çıkan bu fırsatı o semte gömmek ne kadar akıllıca olur....beylerrr gerçekçi olun akıllı olun önümüze bakalım..

Yorumu oyla      6      4  
dadaş 11 Aralık 2010 Cumartesi 22:02

erzurumun çok elzem!!! bir ihtiyacını devlet giderdi..erzurumu köy görüntüsünden kurtacak bir adamakıllı biri çıkmıyacak..

Yorumu oyla      6      4  
fatih 11 Aralık 2010 Cumartesi 17:15

ÜNİVERSİTENİN MAHALLEBAŞINA AÇILMASI ŞEHRİMİZİN GELİŞİMİNE OLUMLU KATKILAR SAĞLIYACAĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM LAKİN MAHELLE BAŞININ GÖRÜNTÜSÜ ORTADADIR.

Yorumu oyla      6      4  
Her Sabah Her Seher 11 Aralık 2010 Cumartesi 17:12

bence şuan ideal olan yer ve geniş araziya sahip olan yer hemde şehre yakın Et Balık Kurumu Erzurum Et Kombinası müdürüğü orman bölge müdürlüğünün yanında ve fazlasıyl büyük bir yüzölçümüne sahip.

Yorumu oyla      6      4  
Oktay ÖZÇELİK 11 Aralık 2010 Cumartesi 17:04

Ayaz bey şu bakış açısı yüzünden zaten bu şehir yıllardır dengesiz bir yerleşim yapısına kavuşmuş, Gürcükapı bu şehrin sosyo - ekonomik bir sınırı haline gelmiş. Hastaneler, alışveriş merkezleri ve sayamadığım birsürü cazibe merkezi nedendir bilinmez şehrin hep batı kısmına yüklenmiş. Deprem kuşağında bulunan Erzurumun en sağlam temelli bölgesi olan Hilalkent nedense es geçiliyor, bu şehirde esnaf ile üniversite öğrencilerini buluşturamazsanız ne kültürel nede ekonomik olarak arzulanan noktaya gelemezsiniz, lütfen Terazinin iki kolu olduğunu ve dengeninde sadece bir kola yüklenerek sağlanmayacağını artık farkedin, saygılar..

Yorumu oyla      6      4  
oguzhan 11 Aralık 2010 Cumartesi 12:13

ayaz bey ayak keseri gibi hep kendi tarafına vuruyorsun hilal kent soguk kermik arası devlet hazine arazisi ne olacak varmı bi devlet kuruluşu sanayi şükrü paşada yıldızkent yeni şehirin yanı başında zaten üniversite var biraz adil olun

Yorumu oyla      6      4  
Ayaz Bey 11 Aralık 2010 Cumartesi 08:27

ÇOK ÖNEMLİ... Üniversite demek, kentsel dönüşüm demek gece konduları ıslah etmek, 4-5 bakkala veya 50 sene önce miras kalmış metrük binaları değerlendirmek, demek değildir. ÜNİVERSİTE BİR ŞEHRİN EN ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞI, SÜSÜ, GELİNİ, MANZARASI, GELECEĞİ KISACA HEMEN HERŞEYİDİR.... Artık her şehirde üniversite var bazılarında 5-6 tane var veya daha fazla. Bu şu demektir artık günümüzde üniversiteye girmek artık her genç için mümkün olacak çünkü oldukça fazla sayıda Üniversite kuruluyor... Şimdi günümüz dünyasında bir üniversitenin tercih edilebilir olmasında, önemli ve saygın olmasında en büyük etken ÜNİVERSİTENİN YERİDİR KONUMUDUR.... Şimdi Eğer Erzurum Teknik Üniversitesini gidip Dağ mahallesine veya binlerce mirascısı olan metrük mahalle başına veya sanayinin yanlarına veya askeriyenin başına koyarsanız bu üniversiteyi rezil etmekten başka bir işe yaramaz. Alışveriş merkezleri ve hastahanelere yakın BU ŞEHRİN EN GÜZEL YERİNE KURULMALI Dadaşkent Yıldızkent arası gibi Ayaz Bey slm

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öztürk’ten ombudsmanlık vurgusu
İnsan Hakları Kurulları'nın varlığının bile insanları bir çok şeyden caydırıcı ...
‘İnsan hakkı ihlali en büyük günah’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, İslam dininin insan onurunu, ...
Andican’dan AB uyarısı
İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi ve Devlet eski Bakanı Ahad Andican, ...
 
Partiler ve STK'lar nerede?
10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü, tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu ...
Çubukçu’dan taşımalı sistem müjdesi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ortaöğretim çağındaki kız öğrencilerin ...
“Suyuna Sahip Çıkan Dereler Buluşuyor”
Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan, 'Tabiatı ve Biyolojik ...
 
On yılda bin 670 okul yapıldı
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Erzurum’un eğitim yatırımları yönünden ...
HES Kararı 2011’e kaldı
Vali Öztürk tarafından yetki aşımı olduğu gerekçesiyle İl Genel Meclisi’ne ...
BTC hattındaki kaçak giderildi
BTC Ham Petrol Boru Hattı'nın Erzurum bölgesinde bir kaçak olduğunun tespit ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Maskesiz gezenimiz var mı?
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Tek Ayaklısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva