Erzurum ili genelinde, yaklaşık 50 gıda denetim uzmanının içinde bulunduğu 28 ekip tarafından gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak, etkin denetim ve kontrol hizmetleri aralıksız olarak devam etmekte.
2015 yılı ilk 6 ayında gıda satış, toplu tüketim ve üretim yerlerine yönelik toplam 3 bin 283 denetim yapıldı. Bu denetimlerde bir kısım olumsuzlukları tespit edilen 35 işletmeye idari para cezası uygulandı.
Gıda faaliyetlerinin büyük oranda artış gösterdiği Ramazan ayı nedeniyle, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, gıda denetim ekipleri, denetimlerini daha da yoğunlaştırdı. İl genelinde oluşturulan 28 ekip tarafından mesai gözetilmeksizin denetimler yapılmaktadır. Halkın sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini sağlamak amacıyla; özellikle toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayan şirketler, lokantalar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üreten ve satışını yapan yerler başta olmak üzere tüm işletmelereyönelik denetimler arttırıldı.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, tüm Erzurum Halkının Ramazan ayını kutlayarak, bu güzel zaman diliminin huzurlu bir şekilde geçirmeleri temennisinde bulunarak, Ramazan ayı boyunca da halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına her türlü önlemleri aldıklarını ve denetimlerde uygun olmayan işletmelere, kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.
Vali Altıparmak; Gıda satış, toplu tüketim ve üretim yerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartları taşımalarını sağlamak ve insan sağlığını korumak adına Ramazan ayında da mesai kavramı gözetilmeden, denetimlerin artarak devam edeceğini söyleyerek;vatandaşlardan dahijyen ve sağlık açısından eksik olarak gözlemledikleri işletmeleri “Alo 174 Gıda Hattına” bildirmelerini istedi. Denetimlerde olumsuzluk tespiti halinde, ilgili işletmeler hakkındayasal işlemlerin yapılacağını, önemle vurguladı.