Gıda imal ve satış noktalarında denetimlerini sürdüren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, sorumluluk alanına giren konularda işletme sahiplerine gereken uyarılarda bulunuyor, kurallara uygun olmayan esnaflara da cezai işlem tutanağı düzenliyor. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, Ramazan ayının yaklaşmasıyla denetimler arttırıldığını ve vatandaşların sağlıklı bir şekilde gıda tüketimlerinin sağlanmasını için ellerinden gerekenleri yapacaklarını bildirdi.
Denetimlerde taviz olmadığını belirten Akar, “Yaklaşan Ramazan Ayı münasebeti ile vatandaşlarımızın hijyenik ve sağlıklı bir şekilde gıda tüketimini sağlaması ve halk sağlığının korunması amacıyla İlimizde faaliyet gösteren özellikle fırın, unlu mamuller, pastane, kasap, lokanta işletmelerinin denetimlerinin arttırıldı. Ramazan Ayının yaklaşmasıyla, 39 adet fırın, 36 adet pastane, 72 adet kasap/şarküteri ve 132 adet lokanta olmak üzere toplam 279 adet işletmenin denetlenmektedir.” dedi.
VATANDAŞLARA UYARI!
Vatandaşlarında şikayet edebileceklerini belirten İl Müdürü Akar, “Gıda satış toplu tüketim ve üretim yerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartları sağlamak ve insan sağlığını korumak amacıyla ramazan ayı boyunca mesai saati gözetmeden iftar öncesi ve sonrası denetimlerin devam edecek. Vatandaşlarda hijyen ve sağlık açısından eksik olarak gözlemledikleri işletmeleri ALO 174 Gıda Hattı’na bildirmelerini istiyoruz.” diye konuştu.