İhsan KUMRU
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürü Zekerriya Erdurmuş, Ramazan ayı öncesi gıda denetim çalışmalarına hız verildiğini açıkladı. Ramazan ayı içerisinde yapılacak denetim noktalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdurmuş, Vatandaşın olumsuzluklarla karşılaşmaması için harekete geçtiklerini söyledi. Erdurmuş, “ Ramazan öncesi gıda kollarında çalışan işletmelerde hareketlik arttı. Tüketicilerin herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için denetimleri sıklaştıracağız. Sofralarda güvenilir gıdaların bulunmasını sağlamak amacıyla, gerekli stratejiyi belirleyerek çalışmalara başladık. Özellikle, toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayan şirketler, fırınlar, lokantalar, sahurda açık bulanan işletmelere denetimler artırılacak. Aynı zamanda et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri üretimi yapan işletmelere de denetimler sıklaştırılacak.” dedi
20 İLÇEDE 50 EKİP İŞ BAŞINDA
Üretim yaparken hijyen konusunda aksamalar yaşanmaması için üreticilerin titiz olması gerektiğini dile getiren Erdurmuş, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu konuda üreticilerimiz titiz olmalı. Ramazan ayı öncesinde özellikle gıda ürünlerine yönelik denetimlerimiz artırdık. Ramazan ayında 50 ekibimizle 20 ilçemizde gıda denetimleri yapacağız. Bakanlığımızın da özellikle gıda ürünlerinin denetiminde hassas davrandığı, kamuoyunca çok iyi bilmekte. Bu nedenle Ramazan ayı öncesinde halkımızın sağlığını tehlikeye sokacak etkenlerin oluşmaması için ekiplerimiz, denetimlerini iki katına çıkartacak. Ramazan ayında özellikle et ve süt ürünlerinin satışa sunulduğu işletmeler, titizlikle denetlenecek. Vatandaşlarımızın karşılaştıkları olumsuzlukları "ALO 174" gıda hattına bildirmelerini istiyoruz.”