Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, ramazanda kırmızı etin çok fazla tüketildiğini, bu nedenle yorulan bedenlerin bayram sonrası balık yenilerek dinlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. Atamanalp, özellikle Doğu Anadolu bölgesinde kırmızı et tüketiminin çok fazla olduğunu, ramazan ayında tüketimin çok daha arttığını ifade etti. Prof. Dr. Atamanalp, "Bölgemizde yoğun olan kırmızı et tüketimi ramazanda daha da arttı. Balık yeme oranı ise çok azaldı. Ramazandan çıkan vatandaşlar balık tüketimini artırarak bedenlerini dinlendirebilirler. Fakültemizin alabalık tesislerinde her gün taze balık satışı yapılıyor. Balık etinin içerdiği zengin omega 3 yağ asitleri özelllikle insan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm vitaminleri içeriyor. Balığı her yönde ve her yaşta önerebiliriz. Mutlaka diyetlerde yer alması gereken özelliklere sahip. Bebeklerde kas gelişimi, çocuklarda zihinsel gelişim, yaşlılarda özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarda alzheimerı önlediği ortaya konmuştur. Depresyona dahi iyi gelen balık her daim yoğun şekilde tüketilmelidir" diye konuştu. - Erzurum