Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünden iki yıl önce emekli olan Prof. Dr. Yılmaz Özbek için Armağan Kitap hazırlandı. Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri tarafından hazırlanan armağan kitap, Atatürk Üniversitesi’nde de uzun yıllardan sonra bir ilkin yaşanmasına neden oldu.
BİR İLK
Geçtiğimiz yıl emekli olan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr.Yılmaz Özbek, 2011 yılında Avusturya kültürü ve edebiyatına yaptığı bilimsel ve kültürel katkılar nedeniyle Avusturya Cumhuriyeti Altın Liyakat Nişanı’yla ödüllendirilmişti. 2013 yılında emekli olan Prof.Dr. Yılmaz Özbek, bir kez daha önemli bir gurur ve mutluluğu yaşadı. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri, Prof.Dr.Yılmaz Özbek için Armağan Kitap hazırladı.
ARMAĞAN KİTAP
Üniversitelerin saygın bilim adamları için yazılan Armağan Kitap, Prof.Dr. Yılmaz Özbek için 40 yılı aşkın süre hizmet verdiği Atatürk Üniversitesi’nde de uzun yıllardan beri bir ilkin yaşanmasına neden oldu. Prof.Dr. Yılmaz Özbek’in yaşamı ve eserleri ile değişik üniversitelerden bilim adamlarının makalelerinden oluşan Armağan Kitap, Türkçe ve Almanca olarak hazırlandı.
Öğretim üyeleri Ahmet Sarı, Cemile Akyıldız Ercan, Fatma Öztürk Dağabakan, Dursun Balkaya, Zennube Şahin Yılmaz ve Nalan Saka tarafından kaleme alınan kitabın arka kapağında şu ifadeler yer alıyor: “Atatürk Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak değerli hocamız Prof. Dr. Yılmaz Özbek adına armağan kitap çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize yıllar boyunca verdikleri karşısında kitaba dönük bu hizmetimiz elbette ki mütevazı kalacaktır. Ama kitabın çıkmasıyla bir iç doygunluk, bir iç huzur da içimizi kaplamadı değil. Hocamızın sadece akademisyenlik yönünün değil, bölümde üstlendiği baba rolünün de boşluğunu duymaktayız. Anlamlı bir yaşam peşinde olmamızı, bunu da ancak üreterek başarabileceğimizi öğretti bizlere. Beraber düşündük, beraber sorguladık. Beraber hazzına ulaştık paylaşmanın, üretmenin. Hep yüreklendirdi bizleri. Özgüven aşıladı. En değerli varlıklarıydık biz ve bütün öğrencileri. Yüreğimizle düşünmeyi belletti bize. ‘İnsan paylaştıkça insandır’derdi hep. Değerli hocamızı çok seviyoruz, onu hiç ama hiç unutmayacağız. Şimdi emeklilik yaşamını İstanbul’da sürdüren hocamız aramızda olmadığından kendisinden yararlanma olanağından da mahrumuz. Bu armağan kitap hissettiğimiz boşluğu biraz da olsa dolduracaktır diye düşünüyoruz.”