ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>SPOR
4 Nisan 2014 Cuma - 00:47

Play off yolunda son viraj

RECEP DAĞ-2’inci gurupta sezonun ikinci yarısında oynadığı 12 maçın 4’ünü kazanan, 5’ini bir puanla kapatan Büyükşehir Belediyespor 3 maçtan da yenilgiyle ayrılarak sadece 17 puan toplayabildi.

Play off yolunda son viraj

Spor Toto 3’üncü Lig ikinci gurupta, sezonun ikinci yarısında aldığı kötü sonuçlarla önce şampiyonluk yarışından kopan, daha sonra da play off ümidini şansa bırakan Büyükşehir Belediyespor, kalan beş haftada hem maçlarını kazanacak, hem de Batman Petrolspor, Çorum Belediyespor, Manavgat Evrensekispor, Elibol Sandıklıspor, Darıca Gençlerbirliği ve Sancaktepe Belediyespor’un puan kaybetmesini bekleyecek.

NASRETTİN HOCA FIKRASI GİBİ

Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un kalan beş haftada playoff  ümidi Nasreddin Hocanın borç ödeme fıkrasına benziyor. Play off yolunda ümitler rakip 8 takımın puanlar kaybetmesine, Büyükşehir Belediyespor’un ise üst üste beş maçını kazanmasına kaldı. Play off yolunda son üç haftanın belirleyici olacağı ikinci gurupta, son beş haftaya Hacettepe, Batman Petrolspor, Çorum Belediyespor ve Manavgat Evrensekispor avantajlı girerken, Büyükşehir Belediyespor taraftarına sadece dua etmek kalıyor.

BU TARAF KİMSEDE YOK AMA…

Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un vefakar ve örnek taraftarı şampiyonluk yarışından kopan, play off yarışında ise dümenini diğer takımın başarısızlıklarına bağlayan Büyükşehir Belediyespor’dan umutlarını kesmese de, mavibeyazlı ekibin play offa kalarak ikinci lige çıkma mücadelesi vermesi futbol gerçekleri açısından zor görünüyor. Evindeki her maçta vefakar taraftarının coşkulu desteğinin oluşturduğu itici güçle çoğu maçını kazanan ekip, dış sahadaki kötü performansıyla taraftarını hem kahrediyor, hem de umutları başka bir bahara sürüklüyor.

MATEMATİKSEL BEKLENTİ

Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un tüm maçlarını kazanması halinde, Play off mücadelesine katılmak için matematiksel olarak  Haccetepespor’un 5 maçta 8, Batman Petrolspor’un 6, Çorum Belediyespor ve Manavgat Evrensekispor’un  5, Elibol Sandıklıspor’un 2, Darıca Gençlerbirliği’nin ise 1 puan kaybetmesi gerekiyor. Ancak bunun futbol gerçeğiyle de uyuşmadığı kesin.

BÜYÜKŞEHİR KENDİ ATEŞİNİ KENDİ YAKTI

Son beş haftada sadece 6 puan toplayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor evinde Manavgat Evrensekispor’a 2, Darıca Gençlerbirliği’ne de üç puan vererek play off yarışında kendisini oldukça zora soktu.Sadece bu iki maçı galibiyetle bitirmesi halinde ilk beş arasına girecek olan takım, akıl almaz şekilde 5 puan kaybederek, umudunu adeta mucizelere terk etti.

DEPLASMAN BAŞARISIZLIĞI

2’inci gurupta sezonun ikinci yarısında oynadığı 12 maçın 4’ünü kazanan, 5’ini bir puanla kapatan Büyükşehir Belediyespor 3 maçtan da yenilgiyle ayrılarak sadece 17 puan toplayabildi. Mavibeyazlı ekip oynadığı 12 maçta maç başına 1.4 puan toplarken, en yakın rakipleri bile maç başına 1.8’lik puan kazandı. Tesisleri, taraftarıyla 2’inci gurupta gıpta edilecek bir konumda olan Büyükşehir Belediyespor, bu imkanları ve kendine verilen fırsatları iyi değerlendiremedi. Geçen sezonun ikinci yarısında 24 puan toplayan, bu sezon ise 17 puanda kalan takım, ikinci yarıda hiçbir deplasman maçını kazanamadı. Dış sahada başarısızlık zinciri oluşturan mavibeyazlı ekip, iç sahada da beklenmedik puan kayıpları yaşayarak, kendini play off yarışının dışına itti.

GÜNGÖR DÖNEMİ FARKI

2012-213 sezonunda Taşkın Güngör yönetiminde son haftaya kadar play off mücadelesi veren ve ilk altı takım arasında yer alan Büyükşehir Belediyespor, bu başarıyı Yavuz İncedal yönetiminde gösteremedi.  2 yıllık sözleşmesi bulunmasına rağmen Güngör’le beklenmedik şekilde yolların ayrılması, takımın performansını olumsuz etkiledi. Disipliniyle tanına Güngör önce Gaziosmanpaşaspor ve sonra da Nazillispor’da başarılı grafiğini sürdürürken, geçen sezon Gümüşhanespor’u ikinci lige taşıyan Yavuz İncedal yönetimindeki Büyükşehir, hayal kırıklığının adı oldu.

PLAY OFF MARATONU

Spor Toto 3’üncü Lig ikinci gurupta sezonun bitimine beş hafta kala, şampiyonluk yarışı gibi play off mücadelesi de zorlu bir hal aldı.Son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla üst üste puan kaybeden Düzyurtspor, kendisini iki puan geriden takip eden Hacettepespor ile zorlu bir mücadele verirken, play off yolunda 7 takım ciddi bir maç maratonu yaşayacak.

HACETTEPESPOR

52 Puanla 2’inci sırada yer alan Hacettepespor Ankara’da 2, deplasmanda ise üç maç yapacak. BU hafta play off için oynayan Darıca Gençlerbirliği deplasmanına gidecek olan ekip, daha sonra evinde yine play off mücadelesi veren Erzurum Büyükşehir Belediyespor’u ağırlayacak.Hacettepespor bir diğer zorlu karşılaşmayı ise 33’üncü haftada evinde Sancaktepe Belediyespor ile yapacak.

BATMAN PETROLSPOR

50 puanla üçüncü sırada yen bulan Batman Petrolspor iki maçını evinde oynarken, üç deplasman maçına çıkacak. Bu hafta Manavgat Evrensekispor ile deplasmanda oynayacak olan Petrolspor, 32’inci haftada play off mücadelesi veren Darıca Gençlerbirliği ile dış sahada oynayacak. 33’üncü haftada evinde Erzurum Büyükşehir Belediyesporla mücadele verecek olan ekip son maçını Orhangazispor ile oynayacak.

ÇORUM BELEDİYESPOR

49 puanlı Çorum Belediyespor kalan beş haftada 3 deplasmana gidecek, 2 maçı da Çorum’da oynayacak. Bu hafta lider Düzyurtspor ile deplasmanda puan mücadelesi verecek olan ekip, 31’inci haftada evinde Manavgat’ı ağırlayacak. 33’üncü haftada evinde play offta rakibi olan Darıca Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan ekip, gurup maçlarını deplasmanda yapacağı Erzurum Büyükşehir Belediyespor maçı ile tamamlayacak.

MANAVGAT EVRENSEKİSPOR

49 puanla 5’inci sırada yer alan ve play offu hedefleyen Manavgat Evrenseki spor, kalan beş haftada fikstür avantajı olan takımlar arasında. 3 maçını evinde oynayacak olan Evrensekispor sadece iki deplasmana gidecek. Bu hafta evinde Batman Petrolspor ile oynayacak olan ekip, 31’inci haftada deplasmanda Çorum Belediyespor karşısına çıkacak. 32’İnci haftada Elibol Sandıklıspor’u ağırlayacak olan takım, kalan iki haftada kplay off iddiası olmayan rakiplerle maç yapacak.

ELİBOL SANDIKLISPOR

46 puanla altıncı sırada yer alan Elibol Sandıklıspor kalan beş haftalık süreçte iki maçını Afyon’da oynarken, üç maçta deplasmana gidecek. Bu hafta deplasmanda düşmesi neredeyse kesinleşen Elazığ Belediyespor ile oynayacak olan ekip, 31’inci haftada evinde Düzyurtspor’u ağırlayacak, 32’inci haftada ise Manavgat’ta Evrensekispor karşısına çıkacak. Elibol Sandıklıspor bir diğer önemli maçını ise son hafta deplasmanda Darıca Gençlerbirliği ile yapacak.

DARICA GENÇLERBİRLİĞİ

45 puanla yedinci sırada, Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un üstünde yer alan Darıca Gençlerbirliği üç maçını evinde, iki maçı ise dış sahada oynayacak. Bu hafta şampiyonluk mücadelesi veren Hacettepespor ile evinde oynayacak olan Darıca, 32’inci haftada yine evinde play offtaki rakibi Batman Petrolspor ile karşılaşacak. 33’üncü haftada Çorum deplasmanına gidecek olan ekip, son maçını evinde Elibol Sandıklıspor ile oynayacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

44 puanla sekizinci sırada bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyespor kalan beş haftada üç maçı Kazım Karabekir Stadyumunda oynarken, iki maçını deplasmanda yapacak.Bu hafta kendisi gibi play off mücadelesi veren Sancaktepe Belediyespor ile oynayacak olan mavi beyazlı ekip, 31’inci haftada Hacettepe deplasmanına gidecek. Play off yolundaki bir diğer rakibi Batman Petrolspor ile deplasmanda oyanayacak olan mavi beyazlı ekip, ligi evinde oynayacağı Çorum Belediyespor maçı ile tamamlayacak.

SANCAKTEPEBELEDİYESPOR

44 puanla 9’uncu sırada bulunan ve Erzurum Büyükşehir Belediyespor’u takip eden Sancaktepe Belediyespor iki maçını evinde oynarken, üç maçta deplasmana gidecek. Bu hafta Erzurum deplasmanına gelecek olan takım, kalan 4 haftada sadece bir zorlu maça çıkacak. Hacettepespor ile 33’üncü haftada deplasmanda oynayacak olan takım diğer rakiplerine göre fikstür avantajı en yüksek olan ekip durumunda.

BÜYÜKŞEHİR’İN PLAY OFF RAKİPLERİ VE KALAN MAÇLARI

 

HACETTEPESPOR

Darıca G.Birliği - Hacettepe Spor  

Hacettepe Spor - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor  

Orhangazispor - Hacettepe Spor  

Hacettepe Spor - Sancaktepe Belediye Spor  

Sakaryaspor A.Ş. - Hacettepe Spor  

BATMAN PETROLSPOR

Manavgat Evrenseki Spor - Batman Petrol Spor A.Ş.  

Batman Petrol Spor A.Ş. - Çıksalın Spor  

Darıca G.Birliği - Batman Petrol Spor A.Ş

 Batman Petrol Spor A.Ş. - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor  

Orhangazispor - Batman Petrol Spor A.Ş.  

ÇORUM BELEDİYESPOR

Düzyurtspor - Çorum Belediyespor  

Çorum Belediyespor - Manavgat Evrenseki Spor  

Çıksalın Spor - Çorum Belediyespor  

Çorum Belediyespor - Darıca G.Birliği  

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor - Çorum Belediyespor  

MANAVGAT EVRENSEKİSPOR

Manavgat Evrenseki Spor - Batman Petrol Spor A.Ş.  

Çorum Belediyespor - Manavgat Evrenseki Spor  

Manavgat Evrenseki Spor - Elibol Sandıklıspor  

Ünyespor - Manavgat Evrenseki Spor  

Manavgat Evrenseki Spor - Bursa Nilüferspor A.Ş.  

ELİBOL SANDIKLISPOR

Elazığ Belediyespor - Elibol Sandıklıspor  

Elibol Sandıklıspor - Düzyurtspor  

Manavgat Evrenseki Spor - Elibol Sandıklıspor  

Elibol Sandıklıspor - Çıksalın Spor  

Darıca G.Birliği - Elibol Sandıklıspor  

DARICA GENÇLERBİRLİĞ

Darıca G.Birliği - Hacettepe Spor  

Balçova Belediye Spor - Darıca G.Birliği  

Darıca G.Birliği - Batman Petrol Spor A.Ş.  

Çorum Belediyespor - Darıca G.Birliği  

Darıca G.Birliği - Elibol Sandıklıspor  

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor - Sancaktepe Belediye Spor    

Hacettepe Spor - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor  

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor - Balçova Belediye Spor  

Batman Petrol Spor A.Ş. - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor  

 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor - Çorum Belediyespor  

SANCAKTEPE BELEDİYESPOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor - Sancaktepe Belediye Spor  

Sancaktepe Belediye Spor - Orhangazispor  

Sakaryaspor A.Ş. - Sancaktepe Belediye Spor  

Hacettepe Spor - Sancaktepe Belediye Spor  

Sancaktepe Belediye Spor - Balçova Belediye Spor  

 

 

 
Erzurum'un 'TÜFE' farkı
 
Sancaktepe maçını Kol yönetecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GÖRÜŞ 4 Nisan 2014 Cuma 09:24

Ben diyorum eğer taşkın hoca kalsaydı ve oyucu kadrosu bozmayıp yeni oyuncular alınsaydı bu takım yüzde 95 ligi şampiyon bitirip 2.lige çıkardı ama bizim taraftarımız ne yaptı .Taşkın hocaya ağza alınmayacak bir sürü laf söyledi ve başarısız oldu diye takımdan yollandı .Bir geçen yıla bakın bir de bu yıla bakın .Geçen yıl az daha çıkacak olan takımımız bu yıl ise üst lige çıkma işini daha da zorlaştırdı.Bu yıl sadece deplasmanda 2 takımı yenen bir takımın bir üst lige çıkması olağanüstü bir durumdur.Bu olağan üstü durumu gerçekleştirmek için kendi evindeki tüm maçları kazanman gerekir ama biz kendi evimizde mağlup bile oluyoruz.Asıl bizdeki hata her yıl yeni hoca ve yepyeni bir kadro ile lige başlamamızdır.Örneğin tavşanlı linyit arka arkaya başarılı olup takım bir anda kendini bank asya da buldu.Bunun sebebine baktığımızda takımın hocası 3.ligden bank asyaya kadar aynı kişi olması ve her yıl oyuncu değiştirilmemesi bunun yanında 4-5 oyuncu ekleyerek lige başlamasıdır.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayak Federasyonu seçime yoğunlaştı
Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanlığı seçimi için destek turuna çıkan ...
Erzurumlu atletlere destek
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gaziler Mahallesi’nde spor yapan minik ...
7 İl basketbolda yarışıyor
Kulüpler arası Genç Erkekler Basketbol grup müsabakaları 7 ilden 7 takımın ...
 
Kayak Federasyonunda seçim heyecanı
Türkiye Kayak Federasyonu’nda 19 Nisan’da gerçekleştirilecek olan seçimlerde ...
Orhangazi’de ‘Büyük’ hayal kırıklığı
Erzurum Büyükşehir Belediyespor deplasmanda Orhangazispor ile 1-1 berabere ...
Batman Şampiyonluk potasına girdi
Spor Toto 3’üncü Lig 2inci Gurupta 29’uncu hafta karşılaşmaları tamamlandı. ...
 
Büyükşehir Ordu’dan 1 puanla döndü
RECEP DAĞ-A2 8’inci Klasman Gurubunda Erzurum’u temsil eden Erzurum Büyükşehir ...
Adnan Menderes Lisesi Dünya Şampiyonu oldu
Erzurum Adnan Menderes Lisesi Erkek Atletizm Takımı, İsrail’de yapılan ...
Bu maçın şakası yok..!
RECEP DAĞ-Erzurum Büyükşehir Belediyespor Çarşamba günü play off yolunda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva