ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
6 Kasım 2011 Pazar - 07:08

Öztürk’ten Milli Birlik mesajı

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, yayınladığı mesaj ile Erzurumluların Kurban bayramını kutladı.

Öztürk’ten Milli Birlik mesajı

ERZURUM (İHA) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, yayınladığı mesaj ile Erzurumluların Kurban bayramını kutladı.
“Kurban Bayramının; yoksulların, kimsesizlerin hatırlandığı, eş, dost ve yakınların kaynaştığı, başta sevgi olmak üzere, yüce milletimizin derinliklerinde var olan bütün ahlaki meziyetlerin de paylaşıldığı kutsal günlerimizdir” diyen Vali Öztürk, “Milletimizi güçlü kılan büyük medeniyet geleneğimizin, derin kültürel varlığımızın ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu, aynı zamanda bizim en büyük enerji kaynağımızdır. Bu ruh, dostluk, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğunluk kazandığı bayramlarda daha fazla kendisini hissettirmektedir. Milletimizin köklerinde var olan ve İslam’ın ruhuyla bütünleşen insani erdemler, bayramlarda en coşkulu şekliyle yaşanmakta ve hatırlanmaktadır” dedi.
Vali Öztürk mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kurban Bayramı öncesinde iki büyük acıyı ard arda yaşadık. Önce, Hakkari’nin Çukurca İlçesinde 24 ve diğer bölgelerinde 5 olmak üzere iki gün arayla toplam 31 evladımızı teröre kurban verdik. Şehitlerimizden birisinin acısını ilimizde, daha yakından yaşadık. Herkese nasip olmayan bir mertebeye ulaşan Mesut Kazanç evladımızı toprağa verirken, Erzurum’dan tüm dünyaya bu güzel ülkemizin ilelebet bölünmeyeceğini hep birlikte haykırdık.
Şehitlerimizin acısı dinmeden Van ve ilçelerinden yürekleri yakan deprem haberi geldi. Bu bölgede maalesef 600’ün üzerinde insanımız yaşamını yitirdiği. Deprem felaketine en önde koşan illerin başında Erzurum geldi. Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği, Kızılay, Sağlık Ekipleri ve ambulanslar, İl Özel İdaresine bağlı personel ve iş makineleri hemen bölgeye sevk edildi. Vatandaşlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız hemen yanı başında evsiz barksız kalan kardeşlerinin yardımına koştular. Ülke olarak çok güzel bir dayanışma örneği sergiledik. Bu felaketle Etle Tırnağın ayrılmayacağı mesajını Türk Milleti olarak bir kez daha verdik. Bu deprem acıların, üzüntülerin, kederlerin yanı sıra bu yönüyle de tarihteki yerini alacaktır.
Bu süreçte Erzurum, yabancı ülkelerden gelen yardımların toplandığı ve sevk edildiği koordine merkezi olarak önemli bir misyon üstlendi. Dünyanın dört bir yanından gelen yardımlar hiç bekletilmeden karayolu ile afet bölgesine ulaştırılmaktadır.
Deprem felaketine ve teröre karşı milli duruşumuz bir kez daha kardeşlik, dostluk ve yardımlaşma duygularını pekiştirmiştir. Bu güzel günleri, dayanışma ruhumuzu ve kardeşlik hukukumuzu güçlendirecek, küskünlükleri ortadan kaldıracak bir fırsat olarak görmeliyiz.”

 
İmam Hatiplilerden örnek çalışma
 
Arafat’a yolculuk başladı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Okur 6 Kasım 2011 Pazar 02:53

'Bugün hüznün hayale kuyu kazdığı gündür..Bugün kederden sabrın bile bezdiği gündür' Nurullah Genç

Yorumu oyla      6      4  
Jale Özerzurumlu ALCAN 5 Kasım 2011 Cumartesi 15:54

BAYRAM GELMİŞ NEYİME, KAN DAMLAR YÜREĞİME Yüreğimizde hüzünler, yakarışlar, özlemler, isyanlar var oysa bayram hüznü kapımızda. Nasıl olmasın ki ellerine kına yakıp asker ocağına gönderdiğimiz Mehmetçiğimizin ay yıldızlı bayrağa sarılan bedenini karşıladık, salalarıyla uyandık sabaha. Bu bayram Erzurumlu şehidimiz Mesut Kazanç’ın ana babası ve diğer şehit yakınlarının yarı ağlamaklı ‘’ Vatan Sağ olsun’’ nidaları. Çünkü evlatlarından geriye bir avuç yas kaldı ellerinde. Top mermilerinin açtığı çukurlara evlat, yavuklu, koca, baba sevdalarını; tükenen sabırlarını kocaman yüreklerini, umutlarını bıraktılar. Barışı bekliyorlar ıslak gözleriyle…….! Barışa hasret şehit anaları ‘’ Bugün bayram, erken kalkın çocuklar, giyelim en güzel giysileri, elimizde taze kır çiçekleri, üzmeyelim bugün annemizi…’’ BARIŞ’IN şarkılarıyla büyümüşlerdi yavrularını Mesut kazanç "Kalbim çok ağrıyor, öp de geçsin Anne"diye seslendi sosyal paylaşım sitesinden BARIŞ bir annenin seslenişinidir! Bayramlarımızı çaldılar……! Geceler yarim oldu anam anam garibem Ağlamak karım oldu anam anam garibem Evvel böyle değildim anam anam garibem Sebebim zalim oldu anam anam garibem Bayram gelmiş neyime anam anam garibem Kan damlar yüreğime anam anam garibem Yaralarım sızlıyor anam anam garibem Gülmek benim neyime anam anam garibem Ortalık barut kokusu gibi siyah, ortalık kan kırmızısı gibi kırmızı. Duamız dağlarda çatışmada ölmesin Mehmetçiğimiz, göçük altında kalmasın canlarımız, şiddete kurban gitmesin kadınlarımız; kavgaları kavgamız sevdaları sevdamızdır. BARIŞ sımsıkı kenetlenmiş ellerimizdir! BARIŞ’IN göbek adı Dadaş’tır Dadaş olmak; Erzurumlu şehidimiz Mesut Kazanç’ın cenaze töreninde olduğu gibi tüm hainlere karşı vakurlu olmak, dik durmak, birlik beraberlik BARIŞ içinde olmaktır. DADAŞLIK bunu gerektirir Bugün BARIŞ günüdür Bugün DADAŞ günüdür

Yorumu oyla      6      4  
Mehmet ÖZNİLİ 5 Kasım 2011 Cumartesi 11:32

Kurban bayramı niyazımız, Şehitlere rahmet, bölücülere ebedi lanet, Türk Milletine daimi afiyettir.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarını birbirine kattı
Erzurum'a satılmak üzere getirilen yaklaşık 1 ton ağırlığındaki boğa, ...
Ebu İshak yoksulları sevindirecek
Erzurum Ebu İshak Vakfı bayramda da yoksulların yanında olmaya devam edecek. ...
'Bayramlar milli dayanışma iklimidir'
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kurban Bayramı dolayısıyla ...
 
‘Bayram Milli birliğimizin ifadesi’
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, bayramların, birlik, beraberliğin ...
Bayram namazı 06.31’de
Bayramı namazı Erzurum’da 06.31'de kılınacak.
Besiciler satışları değerlendirdi
Horasan ilçesinde kurbanlık hayvanların satışı için hayvan pazarı kuruldu.
 
O öldü, yerine ablası okuyacak
Van'da depreme Erciş İlçesi'nde, gittiği internet kafede yakalanan; enkazın ...
Öztürk istedi, ZB şube açtı
Erzurum’da Ziraat Bankası’nın 5. şubesi Vali Sebahattin Öztürk’ün isteği ...
Depremin bilançosu açıklandı
Van'da meydana gelen 7.2'lik depremde şu ana kadar 601 kişinin hayatını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva