YAŞAR YILMAZ(İHA) - Kars ve ilçelerinde başlayan ot biçme sezonuyla birlikte köylüler hayvanlarının kışlık yiyeceklerini hazırlıyor.Kars’ta köylü sakinleri hayvanlarının kışlık ot ihtiyacını kendi arazilerindeki ve dağlarda kayalıklar arasında biten otlarla karşılıyor. Ot biçme döneminde her yıl köylerde yüzlerce kişi ot biçmek için seferber oluyor. Çiftçiler, sapa yamaçlardan oluşan arazilerini biçerken çok zorlandıklarını belirtirken, günlük kişi başı 1 araba ot biçtiklerini belirttiler.
Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde ot biçme dönemiyle ilgili çalışmalarını anlatan Tokay Işık, "Arazilerinin bakımına ilkbaharda başlıyoruz. Önce taşları ayıklıyoruz, daha sonra suluyoruz. Biçme dönemine gelene kadar yani haziran ayına kadar sulamaya devam ediyoruz. Temmuz ayında biçmeye başladığımız otu kışın hayvanların yiyeceklerini sağlamak amacı ile saklıyoruz. Bu iş hem insan gücü hem de para gerektiriyor. Ot biçtiğimiz arazimizin büyüklüğü 20 dönüm. Bir haftadır ot biçiyoruz. Bir hafta daha biçmeye devam edeceğiz. Daha sonra ise tarlalarımıza ektiğimiz arpa, buğday ve, yulaf gibi ürünlerin biçimlerine başlayacağız” dedi.