TÜİK tarafından açıklanan organik tarım verilerine göre, organik bitkisel üretimde Manisa ilk sırada yer aldı. 2016 yılında bir önceki yıla göre organik tarımla uğraşan üretici sayısı yüzde 22,2 artarak 4 bin 338’e ulaşan Manisa, ürettiği 350 bin 337 ton organik ürünle üretimde ilk sırada yer aldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılı Organik Tarımsal Üretim verilerini paylaştı. Geçtiğimiz yıl üretimde Türkiye üçüncüsü olan Manisa, özellikle belediye ve devlet teşvikleriyle organik bitkisel üretimde büyük bir atılım gerçekleştirerek Türkiye'nin yüzde 14'ünden fazla organik ürününü üretmeye başladı. TÜİK Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol yayımlanan istatistik hakkında bilgi verdi.
2016 yılında gerçekleştirilen organik tarımın geçici verilerine bakıldığında, Türkiye’de 67 bin 878 çiftçinin 523 bin 777 hektar alanda 2 milyon 473 bin 600 tonluk organik tarım üretimi gerçekleştirdiğini anlatan Akyol, “2015 yılı verileri ile karşılaştırıldığında 2016 yılında organik tarım ile uğraşan çiftçi sayısı yüzde 3 azalmış, üretim alanı yüzde 1,7, üretim miktarı ise yüzde 35,2 artmıştır. 2016 yılı geçici verilerine göre en fazla organik üretim yapan ilk beş il sırasıyla 350 bin 337 tonla Manisa, 311 bin 892 tonla Aydın, 258 bin 470 tonla Muş, 223 bin 580 tonla Van ve 145 bin 2 tonla Erzurum olup, en az organik üretim yapan iller ise 15 tonla Iğdır, 28 tonla Çankırı, 66 tonla Kırklareli, 99 tonla Kırşehir ve 126 tonla Kırıkkale şeklindedir. Kahramanmaraş, Osmaniye, Karabük, Bartın, Bingöl ve Tunceli illerinin organik tarım üretim alanı ve üretim miktarı verileri 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu gereği gizlilik ilkesine göre açıklanmamıştır. Ayrıca 2016 yılında Sinop, Hakkari ve Şırnak illerinde organik tarım üretimi yapılmamıştır” dedi.