//KARA’NIN DEĞERLENDİRMESİ
Dr. Kara, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin toplantı salonunda, il ve ilçe müftüleri ile Kuran kursu yöneticilerine, organ bağışının önemini ve bağış konusundaki kaygıları anlattı. Beyin ölümü gerçekleşen hastanın yakınlarıyla organ bağışı konusunda görüştüklerini ifade eden Kara, bu kişilerin bilgi eksikliği yüzünden "dinimizde yeri yok" diyerek, organları bağışlamayı reddettiğini söyledi.
//BAĞIŞ İNANÇLARIMIZLA ÇATIŞMIYOR
Dr. Kara şöyle devam etti: "Halbuki bu insan, organ bağışının inançlarına ters olmadığını bilseydi, belki de kaç kişinin hayatını değiştirecekti. Biz beyin ölümü gerçekleşen bireyin ailesine mutlaka soruyoruz ve uygun görülürse kişinin organları alınıyor. Diyanet İşleri Başkanlığının da organ bağışının dinimizde caiz olduğuna dair fetvaları var. Bütün bunları herkese anlatmamız gerekiyor.'
Organ bağışının bilinçli olarak yapılması gerektiğini vurgulayan Kara, maddi durumu iyi olmayan kişilerin organlarını satmaya kalktığını, Sağlık Bakanlığının yeni düzenlemeyle bunun önüne geçmeye çalıştığını, Bakanlığın bu konuya çok önem verdiğini söyledi.
//BAKIR ORGAN BAĞIŞININ DİNİ YÖNÜNÜ ANLATTI
Kara, organlarını bağışlayan bireyin, bunu ailesine mutlaka anlatması gerektiğini, çünkü beyin ölümü gerçekleşen kişinin üzerinden bağış kartı çıksa bile ailesi kabul etmezse organlarının alınamadığını vurguladı. Atatürk Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Baktır da organ ve doku naklinin dinen caiz olduğunu belirterek, Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerden örneklerle duruma açıklık getirdi.