ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Vatandaştan trafik ışığı isteği
Vatandaştan trafik ışığı isteği
Meteoroloji uyardı
Meteoroloji uyardı
Eren Tozlu’dan gol rekoru
Eren Tozlu’dan gol rekoru
Şenkaya’da ‘Bal Ormanı ‘ gündemi
Şenkaya’da ‘Bal Ormanı ‘ gündemi
Kıyıcı: ‘Erzurum'da çok iyi kamp geçirdik’
Kıyıcı: ‘Erzurum'da çok iyi kamp geçirdik’
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
16 Ekim 2008 Perşembe - 04:05

‘Organ Nakli’ Sosyal Boyut’ta Ele Alındı

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği 6. Kongresi kapsamında “organ Nakli ve sosyal Boyut” konulu panel düzenlendi.

‘Organ Nakli’ Sosyal Boyut’ta Ele Alındı

  Açılış konuşmalarının ardından Kongre Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat ve İzzet Titiz’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde organ bağışı ve yaşanan sorunlar dile getirildi.  Sanatçılar Volkan Konak, Selçuk Uluergüven, milli futbolcu Emre Güngör, DAGC Başkanvekili Mehmet Şener, Organ nakli yapılan Zeki Alparslan ve Kardiyolog Dr. Sinan Kılıç’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, organ nakli konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi için yapılması gereken çalışmaları anlatıldı.

  KONAK:   “MEDYADA SELÜLİT HABERLERİ DAHA GENİŞ YER BULUYOR”

  Konferansa konuşmacı olarak katılan sanatçı Volkan Konak, medyanın organ nakli konusunda üzerine düşen görevleri yeterince yerine getiremediğini savundu. Konak konuyla ilgili olarak, “Sanat ve bilim toplumun kanatlarıdır. Bu ikisinin de eksikliği düşünülemez. Siz değerli bilim adamlarının yanında olmaktan organ nakli gibi önemli bir konuda sizlerle aynı tarafta yer almaktan mutluluk duyuyorum. Halkın bilinçlendirilmesi için medyaya çok büyük görevler düşmektedir. Ne yazık ki ülkemizde benim sanatçı arkadaşlarımın selülit ameliyatları, siz değerli bilim adamlarının yaptıkları ameliyatlardan daha fazla yer buluyor medyada. Bunun ezikliği içerisinde karşınızda bulunuyorum” dedi.

  SANATÇISI ULUERGÜVEN:  “BAŞIMIZA GELMEDEN ÖNEMİNİ BİLMİYORDUK”

Tiyatro sanatçısı Selçuk Uluergüven ise, bir kaza sonrası ölen oğlunun organlarını bağışladıklarını. 30 Kasım 2004 yılında kendisi gibi tiyatrocu olan oğlu Eren Uluergüven’in geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybettiğini belirten usta tiyatrocu Selçuk Uluergüven, “Organ nakli konusunda oğlumu kaybettiğim o üzücü kaza meydana gelmeden önce hiçbir bilgim yoktu. Oğlumun beyin ölümünün gerçekleşmesiyle organlarını bağışladık ve o organlarla yeniden hayat bulan üç tane evlat  edindim. Onların ayağa kalkması tekrar topluma dönmesi beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

  ALPARSLAN: “YENİDEN HAYATA DÖNDÜM”

  Geçtiğimiz günlerde yapılan başarılı bir operasyon sayesinde yeni bir böbreğe kavuşan Zeki Alparslan’da konferansa konuşmacı olarak katılan isimlerden biriydi. Alparslan, hastalığı boyunca yaşadığı sıkıntılardan bahsederken dinleyicileri zaman zaman duygulandırdı. Atatürk Üniversitesi Organ Nakil Merkezi’nde gerçekleştirilen bir operasyonla yeniden hayat bulan Alparslan, “Ameliyat olup ayağa katlığım gün benim ikinci doğum günümdü. O an yaşadığım mutluluğu kelimelerle anlatamam. Hasta olanın halinden ancak hasta olanlar anlar. Bu anlamda herkesin organlarını bağışlayarak benim gibi hastaları yeniden hayata bağlamalarını istiyorum” dedi.

  ŞENER:  “SAĞDUYULU MEDYA GENİŞ YER VERİYOR”

  Konferansa konuşmacı olarak katılan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkan Vekili Mehmet Şener ise sanatçı Volkan Konak’ın medya ile ilgili eleştirisini saygıdeğer bulduğunu belirterek, “Sanatçı hassasiyetiyle medyanın içinde bulunduğu nahoş durumu eleştiren Volkan Konak’ın eleştirisini saygıdeğer buluyorum. Her konuda günah keçisi ilan edilen medya, organ nakli konusunda zaman zaman yararlı yayınlar da yapmaktadır. Özellikle yerel bazda yayın yapan gazete ve televizyonlar organ naklinin önemini her dönem ve ortamda vatandaşlara iletmekte ve bu konuda önemli bir kamuoyu oluşturulmasında görevlerini yerine getirmektedir. Bu konuda bizler üzerimize düşen görevi her zaman seve seve yerine getirmeye hazırız” dedi.

  Galatasaraylı  milli futbolcu Emre Güngör ise, organ bağışı konusunda toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü belirterek, herkesi hayat kurtarmaya çağırdı.

  AÇILIŞA YOĞUN İLGİ

  Erzurum’da 3 gün devam edecek olan kongrenin açılış törenine Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Vali Sami Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Uluğ Eldegez, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Karakelleoğlu, Atatürk Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Yalçın Polat, sanatçılar Volkan Konak, Selçuk Uluergüven ve GS’lı milli futbolcu Emre Güngör katıldı.

 

 

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
112 acil servis hayat kurtarıyor
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre, Erzurum’da 112 Acil Servis ...
Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları Arttı
Soğuk havaların kendini göstermeye başladığı bugünlerde, üst solunum yolu ...
Optisyenlerden ‘SKG Sağlik Uygulama Tebliği’ne Tepki
Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki “gözlük çerçevesi ...
 
Cep Telefonu Sağlığı Tehdit Ediyor
Uluslararası Kanser Araştırma Merkezi'nin (CIRC) yaptığı kapsamlı bir ...
Bakan Akdağ Hekim Açığı Sorununa Değindi
Özel hastanelerin sağlık durumu kritik hastaları kabul etmek zorunda olduklarını ...
Alie Hekimliği Sistemine geçiyoruz
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, 24 Kasım’dan itibaren Aile Hekimliği modelini ...
 
İl Sağlık Müdürlüğü, “Bebek Dostu”
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme ...
Aşı Takviminde Değişiklik
Hepatit-A ve pnömokok aşısı artık ücretsiz... Grip ve pnömokok aşısı, ...
Bölge Eğitim Hastanesi’nde Yeni Konsept
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH), yoğun bakım ünitesine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva