ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
25 Mart 2016 Cuma - 07:04

Ölüm nedeni İstatistikleri açıklandı

M.AKDAĞ-TÜİK Ölüm Nedeni 2015 istatistiklerini açıkladı.

Ölüm nedeni İstatistikleri açıklandı

TÜİK Ölüm Nedeni 2015 istatistiklerini açıkladı. Erzurum’da 2015 yılında kaydedilen 3 bin 748 ölüm toplamında dolaşım sistemi hastalıkları birinci sırada yer alırken, diğer nedenler, tümör, solunum sistemi,  iç salgı bezleri, dışsal yaralanma ve sinir sistemi hastalıkları olarak sıralandı. Erzurum’da kaydedilen ölümlerin yüzde 39’unu dolaşım sistemi hastalıkları oluşturdu.

ERZURUM VERİLERİ

Verilere göre 2015 yılında Erzurum’da bin 462 kişi dolaşım sistemi, 834 kişi iyi veya kötü huylu tümür, 420 kişi solunum sistemi, 178 kişi iç salgı bezleri, 152 kişi sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları, 188 kişi dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler, 514 kişi de diğer nedenlerden dolayı yaşamını yitirdi.

ÖLÜM NEDENİ İSTATİSTİKLERİ, 2015

Dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümler, 157 bin 965 oldu, Ölüm nedenleri incelendiğinde; 2014 yılındaki ilk üç hastalık grubuna ilişkin sıralamanın 2015 yılında da değişmediği görüldü. Ölüm vakalarının 2014 yılında yüzde 40’ını oluşturan dolaşım sistemi hastalıkları 2015 yılında yüzde 40,3’ünü oluşturarak ilk sırada yer aldı. İkinci sırada, 2014 yılında yüzde 20,4 oranında gerçekleşen iyi ve kötü huylu tümörlerden ölümler, 2015 yılında yüzde 20 olarak gerçekleşti. Üçüncü sırada yer alan solunum sistemi hastalıkları ise 2014 ve 2015 yıllarında yüzde 10,6 ve yüzde 11,1 olarak hesaplandı.

ÖLÜM NEDENLERİNİN DAĞILIMI, 2014 – 2015

Dolaşım sistemi kaynaklı ölümlerin yüzde 40,5’ini iskemik kalp hastalığı oluşturdu. Dolaşım sistemi hastalıkları nedeniyle gerçekleşen ölümlerin 2015 yılında yüzde 40,5’i iskemik kalp hastalığından, yüzde 24,3’ü ise serebro-vasküler hastalıktan kaynaklandı. Dolaşım sistemi hastalıklarından ölümlerin alt gruplara göre dağılımı, 2014 – 2015

TÜMÖR

Tümörden ölüme en çok gırtlak ve soluk borusu/bronş/akciğer tümörü neden oldu.

Kötü huylu tümör nedeniyle gerçekleşen ölümlerin toplam sayısı 2014 yılında 76 bin 475 olurken, 2015 yılında 76 bin 969 olarak tespit edildi. 2014 yılında bu ölümlerin yüzde 31,1’i, 2015 yılında ise yüzde 31,2’si gırtlak ve soluk borusu/bronş/akciğerin kötü huylu tümöründen kaynaklandı.

DOLAŞIM SİSTEMİ

Ölüm nedeni istatistikleri yaş gruplarına göre incelendiğinde; 2015 yılında dolaşım sistemi hastalıkları en çok (55 bin 980 kişi) 75-84 yaş grubunda, iyi ve kötü huylu tümörlerin ise en fazla (21 bin 598 kişi) 65-74 yaş grubunda olduğu görüldü.

İkamet edilen ile göre ölüm nedenleri incelendiğinde; dolaşım sistemi hastalıklarına bağlı ölümlerin oranının en yüksek olduğu ilk beş il; Denizli (yüzde 53,7), Karaman (yüzde 49,8), Bolu (yüzde 48,4), Yozgat (yüzde 47,5) ve Adıyaman (yüzde 46,8) olarak sıralandı. Ayrıca, iyi ve kötü huylu tümörler nedeniyle gerçekleşen ölümlerin oranının en yüksek olduğu ilk beş il ise sırasıyla; İstanbul (yüzde 24,8), Rize (yüzde 24,5), Kocaeli (yüzde 24,4), Edirne (yüzde 24,1) ve Ardahan (yüzde 24,1) olarak belirlendi.

BİNGÖL’DE EN ÇOK ÖLÜM NEDENİ DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARI

Bingöl’de geçtiğimiz yıl 933 kişi hayatını kaybetti. Ölüm nedenlerinin başını ise ölümlerin yüzde 34’ünü oluşturan dolaşım sistemi hastalıkları çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Bingöl’de 2014 yılında 998 olan ölüm sayısı, 2015 yılında yüzde 7 azalarak, 933’e geriledi. Türkiye’de olduğu gibi Bingöl’de de ölüm nedenlerinin başını dolaşım sistemi hastalıkları çekti. Türkiye’de ölümlerin yüzde 40,3’ü, Bingöl’de yüzde 34’ü dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı.

Bingöl’de yaşanan ölümlerde, bir önceki yıla göre dolaşım sistemi hastalıkları yüzde 11, solunum sistemi hastalıkları ise yüzde 18 oranında azaldı. Sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları yüzde 32, halk arasında kanser olarak bilinen iyi huylu ve kötü huylu tümör hastalıklarından yaşanan ölümler ise yüzde 9 oranında artış gösterdi. Endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar ile dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmelerde artış ya da azalış olmadı.

Bingöl’de yaşanan ölümlerin hastalıklara göre dağılımında, yüzde 34 ile dolaşım sistemi hastalıkları ilk sırada, iyi ve kötü huylu tümörler yüzde 22 ile ikinci sırada, solunum sistemi hastalıkları ise yüzde 9 ile üçüncü sırada yer aldı. Yaşanan diğer ölümlerde ise endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar yüzde 5, dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler yüzde 7, diğer hastalıklarda yüzde 19 oranında artış gerçekleşti.

 
‘Gelin Birlik olalım’
 
Şubat’ta 409, 2 ayda 807 konut satıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Gelin Birlik olalım’
Diyanet İşleri Başkanlığınca, son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle ...
ETÜ sorguladı…
ETÜ Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’ nin (EKAUM) düzenlediği ...
Mülteci dramı belgelerle anlatıldı
İletişim Fakültesi öğrencisi Hedayatullah Sharif, mülteci dramına dikkat ...
 
4,5G hızı, Erzurum’da test edildi
Turkcell, Marmara’da İstanbul, Doğu Anadolu’da Erzurum, Karadeniz’de Samsun, ...
Besler’den adalette sürat vurgusu
Erzurum'da düzenlenen “Yargıda Zaman Yönetimi” sempozyumuna katılan Türkiye ...
7 den 70’e Suriye’ye Yardım Eli
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Erzurum Gençlik ...
 
Dünya Türkleri teröre karşı birleşti
Dünya Türkleri Bursa’da birlik beraberlik mesajı verdi. Bursa’da Bursa ...
Kürkçüoğlu Ermeni mezalimini anlattı
Aziziye ilçesinde “Şehitleri Anma” ve “Ermeni Mezalimi” konulu konferans düzenlendi.
İşte Gerçek:Yeni Medya: Fotoğraf, Başlık ve Spot
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Uluslararası Kar Film Festivali ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva