ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
31 yıldır dinmeyen acı: Başbağlar
31 yıldır dinmeyen acı: Başbağlar
ETÜ'lü Demirel Olimpiyat vizesi aldı
ETÜ'lü Demirel Olimpiyat vizesi aldı
Atatürk Üniversitesinden Irak açılımı
Atatürk Üniversitesinden Irak açılımı
Azmiyle örnek oldu
Azmiyle örnek oldu
Genç Girişimciler Kurulu projeleri değerlendirdi
Genç Girişimciler Kurulu projeleri değerlendirdi
HABERLER>EĞİTİM
30 Mayıs 2013 Perşembe - 14:19

ÖĞDER çözüm istedi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, bir eğitim yılının daha sonuna gelirken Milli Eğitimde sorunların gün geçtikçe arttığını ve çözümlerin belirsizleştiğini öne sürdü

ÖĞDER çözüm istedi

ERZURUM (İHA) - Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, bir eğitim yılının daha sonuna gelirken Milli Eğitimde sorunlar gün geçtikçe arttığını ve çözümlerin belirsizleştiğini ifade ederek, “Öğretmenlerin sorunların çözümü konusundaki ümitleri azalıyor. ÖĞ-DER olarak sorunların adil ve hızlı bir şekilde çözülmesini bekliyoruz. En başta eğitimdeki antidemokratik yasak ve tabuları, kangren haline gelmiş adaletsizlik ve eşitsizlikleri, yıllanmış sorunları, baskıcı anlayışları ve yönetmelikleri Bakanlığımız bir an önce temizlemelidir” dedi.
Toplumunun yükselişinin Milli bir eğitimle mümkün olacağını ve bu yükselişi sağlayacak yegane unsurun da öğretmenler olacağını, hazırlanan projelerde başarı için öğretmenlerin memnun edilmesi gerektiğinin unutulmaması gerektiğini ifade eden İkinci, “Hayatın en onurlu ve kutsal mesleklerinden birini icra eden saygıdeğer öğretmenlerimize MEB kulak vermelidir. Sorunlarını adilane çözmeli, hakkettikleri değeri de vermelidir. Milli Eğitim Bakanlığında kanayan bir yara haline gelen atama, yer değiştirme işlemlerinden öğretmenler büyük çapta rahatsızdır. Önceki yıllarda Danıştay tarafından durdurulan, torpile sebebiyet verecek olan "mülakat"ın, Bakanlık nezdinde yeniden gündeme getirilmesini uygun görmüyoruz. “ÖĞDER olarak söz konusu kadrolar için yapılacak atamalarda; Hakkaniyet ve adalet sınırlarını zorlayan, haksızlık ve torpile meydan verecek uygulamalardan vazgeçilmelidir. Önceden tanımlanan ve herkesçe kabul edilmiş ölçütler objektif ve bilimsel olarak ölçülebilmelidir. Bu süreçte sınav denilince herkesin aklına gelen yazılı sınav, geçmişe dönük tecrübelerin sorgulandığı görüşmeler elbette öngörülebilir. Bu değerlendirme araçlarına farklı puanlama ağırlıkları verilebilir. Alanında veya yöneticilik dalında Akademik çalışma yapmış olanlara ek puanlar verilmelidir. Yürürlükteki yönetmelik gereği sınava girmiş ve atama bekleyen eğitimcilerin kazanılmış hakları korunmalı ve yasa gereği atamaları bir an önce yapılmalıdır. Günümüzde birçok meslek için ulusal meslek standartları ve ulusal yeterlilikler belirlenirken eğitim, okul ve kurumlarını emanet edeceğiniz yöneticilerden -söz konusu standartlar kapsamında olmasa da- hangi yeterliliklerin beklenildiği hususunda kriterler belirlenmelidir. Öğretmenlerimiz maalesef mevcut atama ve terfi sisteminde önünü görememekte, çalışarak, üreterek, kendini geliştirerek görevde yükselmeyi bir hayal olarak düşünmektedir. Öğretmenlerin kendilerini yenilmesine imkan ve fırsatlar verilmeli, bunu gerçekleştirenler teşvik edilmelidir. Yeniliğe açık, ekip çalışmasın önem veren, kendini geliştiren, vizyon ve tecrübe sahibi, eğitim lideri, öğrencilerin ve velilerin hamisi, öğretmenlerin örnek aldığı okul yöneticilerinin yetiştirilmesinin ve bir an önce iş başına getirilmesinin artık şart olduğunu düşünüyoruz”
ÖĞRETMENLERİN TAYİN SORUNU ÇÖZÜLSÜN
Tayin işlemlerinde de öğretmenlerin sorunlarının çok fazla olduğunu dile getiren İkinci daha sonra şunları kaydetti; “Uzun yıllar kırsal da görev yapan il merkezine gelmek isteyen veya doğuda çalışıp batıya gitmek isteyen binlerce öğretmen ve idareci var. Bu sorunun çözümü konusunda da çalışma yapılmalıdır. Doğuda çalışan veya mahrumiyet bölgelerinde çalışan öğretmenlere diğer memurlarda olduğu gibi Mahrumiyet tazminatı ödenerek buralara tecrübeli öğretmenlerin ve idarecilerin gelmesi sağlanmalıdır. Bu nedenle her ilin mahrumiyet alanları tespit edilmelidir. Doğu da bir çok köyde, ilçe de hatta il merkezlerinde bile eğitim vekil öğretmenlerle yürütülüyor. İlk atamalar il merkezlerine yapılarak ilçeden il merkezine gelmek isteyen öğretmenlerin önü kesiliyor. Bunun da düzeltilmesi gerekiyor.
OKUL DÖNÜŞÜMLERİ BİRAN ÖNCE YAPILMALI
Dönüşen okulların, kapanan okulların idarecileri ve öğretmenleri ne ‘şurada çalışacaksın’ uygulaması yerine, il genelinde boş bulunan normlar tespit edilerek açılacak olan tercih uygulaması ile Puan üstünlüğüne göre farklı okullara tayin edilmeleri imkanı sağlanmalıdır. Eğitimde İkili öğretimin kalkması için önlemler şimdiden alınmalıdır.”

 
Müftülük yaz kurslarına hazırlanıyor
 
Narman HEM’den tarımsal eğitim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
80 grafik eseri beğeniye sunuldu
Oltu Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Bölümünün düzenlemiş olduğu mezuniyet ...
Engelli öğrencilerden alkışlanacak etkinlik
Recep Birsin Özen Özel Eğitim Merkezi öğrencileri yıl sonu gösterisi düzenledi.
ETÜ’den 2 mühendislik etkinliği
ÖZEL-Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mayıs ayını iki önemli bilgilendirme ...
 
Çelebi’den örnek yatırım
Kültür Kurumu İlköğretim Okulu’nda “Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar” ...
OMYO’da 17. dönem başarısı
Atatürk Üniversitesi Oltu Yer Bilimleri Fakültesi 2012-2013 1. Dönem, ...
ETÜ Kılıçhan’ı ağırladı
İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan ETÜ Rektörü ...
 
Öztürk’ten son ödül
Öztürk, ”Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu başarıların ...
Erzurum bu başarıyı konuşuyor
Ankara’ da düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda ...
ATAÜNİ 10 bin mezun verecek
Atatürk Üniversitesi’ndeki fakültelerde son sınıf öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşıyor.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bayram, Gazze ve Kurban..
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva