ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>SİYASET
14 Şubat 2015 Cumartesi - 01:50

‘Milli iradeyi egemen kıldık’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sivas Kongresi'nin mesajıyla, Sivas'tan haykırıyoruz, milli iradeyi egemen kıldık, egemen kılacağız" dedi.

‘Milli iradeyi egemen kıldık’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sivas Kongresi'nin mesajıyla, Sivas'tan haykırıyoruz, milli iradeyi egemen kıldık, egemen kılacağız" dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz hiçbir zaman milli iradeye tuzak kuranların karşısında boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Milli iradeyi kim tehdit ederse, karşısında bizi bulacak. İster 27 Mayıs ister 12 Mart ister 12 Eylül ister 28 Şubat ister e-muhtıra 2007 ister bugün paralel çete şeklinde olsun hepsine hitaben, Sivas Kongresi'nin mesajıyla, Sivas'tan haykırıyoruz, milli iradeyi egemen kıldık, egemen kılacağız" dedi.
Başbakan Davutoğlu, Sivas'ta, 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.
Davutoğlu, kongredeki konuşmasına,  "Yiğitler diyarı, yiğidolara, sultan şehre selam olsun. Aşıklar diyarı Sivas'a selam olsun" şeklindeki sözleriyle başladı.
Kongrede katılımcıların saatlerce kendisini beklediğine işaret eden Davutoğlu, "Bugün Cuma namazından sonra gördüğümüz muhabbet, kongre salonunda gördüğümüz muhabbet bir kez daha gösterdi ki Sivas bize aşıktır, biz Sivas'a aşığız" ifadesini kullandı.
Davutoğlu, Aşık Veysel'in, "Yüce dağlar ova gibi düzlenmez, Veysel muhannetten kerem gözlenmez, tilki gölgesine arslan gizlenmez, yiğidin gölgesi kendinden olur" şeklindeki dizelerini dile getirerek, şöyle devam etti: "Gölgesi kendinden olan Sivaslı yiğitler, selam olsun size, yiğidolara selam olsun. Sizinle buluşmak apayrı onurdur, büyük zevktir. 4 yıl önce 4. olağan kongremizde yine Sivas'taydım. O zaman hasbihal etmiştik. Sivasımızı, yiğit şehrimizi, sultan şehrimiz demiştim ama ben bir ifade daha kullanacağım Sivas için, kaynak şehrimizin huzuruna gelmiştim. Sultan şehrimizdir, Sivas. Doğru, iktisadın, siyasetin, sultanların şehridir. Doğru. Yiğit şehirdir Sivas. Yiğitlerin şehridir ama aynı zamanda kaynak şehirdir. Bizim maneviyatımızın, irfanımızın, ekonomimizin, ahlakımızın, siyasetimizin ve istiklalimizin kaynağı olan yiğit şehirdir. Abdülvehhab Gazi'nin, gönül fatihinin torunları sizler gönül fethinin kaynaklarısınız. Sizler bu diyarı vatan yapan, kültür kaynaklarısınız."
"AK PARTİ HAREKETİ, ŞEMSİ SİVASİ’NİN MUHABBETİNE DAYANIR"
Anadolu'nun 3 şems tanıdığını, bunların Şems-i Tebrizi, Ak Şemsettin ve Şems-i Sivasi olduğunu anlatan Davutoğlu, şunları söyledi: "Biz, o güneş yolcularının iz takipçileriyiz. Onlar güneşin kaynağı, onlar muhabbetin kaynağı. Bizler de o ulu öncülerin yolcularıyız. Onun için Sivas, her gelişimizde bize irfanı öğretir, medreseleriyle, Gök Medresesi ile Çifte Minaresi ile der ki 'Anadolu'da ilmin kaynağı da benim.' Sivas, AK Parti hareketi, Şemsi Sivasi'nin muhabbetine dayanır. AK Parti hareketi ve sizler, o yüce medreselerin ilminden, irfanından beslendiniz. Şimdi güneşin torunları, Şemsi Sivasi'nin torunları, bu davayı ayağa kaldıracak mısınız? Şemsi Sivasi'nin anlayışını 22. yüzyıla getirecek miyiz? Sivas'tan doğan güneşi, AK Parti siyaseti olarak dünyaya anlatacak mıyız? Sivas, Ahi Emir Ahmed'in diyarı, ahlakın diyarı Sivas, ahiliğin diyarı Sivas, ben her şehre gelirken o şehrin ulularıyla sohbet ederek gelirim. Ahiliğin ahlakını, Türk siyasetine egemen kılacak mıyız? Kadı Ahmet Burhanettin'in bilgeliğini, Türk devletine, ahlakına, siyasetine taşıyacak mıyız? İşte Sivas, siz bizde devletin de kaynağısınız. Pir Sultan Abdal'ın, Ehlibeyt muhabbetini bugüne taşıyacak mıyız? Bu ulu öncülerin son halkası olarak İhramcızade Hacı İsmail Hakkı'nın 'muhabbetle nazar noksan görmeyiz' diyen sözünü her siyasetimize rehber kılacak mıyız? Farkımız bu. Biz hangi şehre gitsek hangi vatandaşımızla buluşsak, muhabbetle bakarız, noksan görmeyiz. Onların hiçbir şeyinden noksan görmeyiz? Teri vatandaşın teriyle buluşmamış olan, gönlü vatandaşın gönlüne değmemiş olan AK Parti'nin neferi olamaz. AK Parti hareketi muhabbetle bakanların, nazar edenlerin hareketidir. AK Parti yolcuları, yiğit Sivaslılar'ın her köşesine gidip bu muhabbet mesajını iletecek misiniz? Dünyaya muhabbet nazarıyla bakacak mısınız?"
"İSTER E-MUHTIRA 2007, İSTER PARALEL ÇETE ŞEKLİNDE OLSUN"
Başbakan Davutoğlu, düşman orduları, vatan topraklarına geldiğinde, millet yeise kapıldığında, Sivas'ta 4 eylül 1919'da bir ses yükseldiğini, 'Kuvayı Milliye'yi amil, iradeyi milliyeyi hakim kılmak esastır" denildiğini anımsatarak, şöyle konuştu: "İşte Sivas Kongresi'nden ilan edilen o prensibin bugünkü temsilcisi AK Parti'dir, AK Parti'dir, AK Parti'dir. Bizim olduğumuz yerde Kuvayı Milliye ruhu vardır, birlik ruhu vardır, bizim olduğumuz yerde aşk vardır, muhabbet vardır ve bizim olduğumuz yerde milli irade vardır, milli irade vardır. Biz hiçbir zaman milli iradeye tuzak kuranların karşısında boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Milli iradeyi kim tehdit ederse, karşısında bizi bulacak. İster 27 Mayıs ister 12 Mart ister 12 Eylül ister 28 Şubat ister e-muhtıra 2007 ister bugün paralel çete şeklinde olsun hepsine hitaben, Sivas Kongresi'nin mesajıyla, Sivas'tan haykırıyoruz, milli iradeyi egemen kıldık, egemen kılacağız. Sivas ayaktaysa milli irade ayaktadır."
TARİHİ BİR FIRSATIN EŞİĞİNDEYİZ
  Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İşte tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Çözüm sürecine samimiyetle inananlar, derhal silahları terk edip, demokratik siyasetin önünü açmak durumundalar. Biz Türkiye'de her şeyin demokrasi yoluyla çözüleceğine inanıyoruz" dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sivas'ta, 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, İç Güvenlik Reform Paketi'ne karşı yapılan muhalefete değinerek, "CHP karşı çıktı. Hadi onu anladık. Gezi provokatörleriyle o gün İstanbul'u ve büyük şehirlerimizi şiddet sarmalına sokanlarla kol kola yürümüştü Kılıçdaroğlu, hatırlayacaksınız. Kol kola yürümüştü, provokasyon yapmıştı. DHKP-C'nin yürüdüğü yerlerde yürümüştü. Onu anladık. Şimdi onun için bu İç Güvenlik Reform Paketi'ne karşı çıkıyor" ifadesini kullandı.
Başbakan Davutoğlu, "Ey Bahçeli sen niye karşı çıkıyorsun? Kobani olayları olduğunda, 'devlet nerede?' diye sormuştun. İşte bu reform, devletin, Türkiye'nin her yerinde olduğunu gösteren, özgürlükleri de koruyan bir reform. Neden karşı çıkarsın?" diye konuştu.
Salondakilerin tekbir getirmesi üzerine Davutoğlu, "Allah bu tekbirleri Sivas semalarından, Türkiye semalarından ve arştan hiç eksik etmesin. Bütün dünya semalarından..." dedi.
HDP'nin bir taraftan çözüm sürecinden bahsettiğini, bir taraftan da halkı tekrar tahrik etmeye dönük demeçler vermeye kalktığını dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:"İşte tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Çözüm sürecine samimiyetle inananlar, derhal silahları terk edip demokratik siyasetin önünü açmak durumundalar. Biz Türkiye'de her şeyin demokrasi yoluyla çözüleceğine inanıyoruz. Hiçbir zaman demokrasi dışı yöntemlere pabuç bırakmadık, bırakmayız. Sadece ve sadece milli iradeyi hakim kılarız. Onun için Sivas Kongresi bizim şiarımızdır. Onun için milli iradeyi hakim kılmak, Sivas Kongresi'nden beri Türk demokrasisinin ruhudur. Biz bu mücadeleyi kararlılıkla göstereceğiz."
"TÜRKİYE'YE KARŞI BÜYÜK BİR KAMPANYA İÇİNDELER"
"Kılıçdaroğlu, tam o konuşmayı yapıp halkı tahrik ederken, Pensilvanya'daki zat da Newyork Times'ta bir makale yayınladı. O da aynı şeyi söyledi. O da 'Türkiye'de herkes baskı altında' dedi" ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Şimdi aziz Sivaslılar, sizler baskıyı da zulmü de vaktinde gördünüz. Tek parti döneminde ne yaşadığınızı, ne yaşadığımızı biliyoruz. Fakat tek partiyi bırakın, daha 28 Şubat'tan sonra, işte burada başörtülü bacılarım, kardeşlerim var, sizler o günlerin zulüm günlerini geride bırakıp AK Parti ile özgürlüğü tattınız mı? Şimdi o günlerde 'başörtüsü teferruattır' deyip, aynen bugün CHP'de ikna memuru olan vaktinde ve CHP milletvekili olan şimdi kişiler gibi başörtüsü üzerinden 28 Şubat'a itaatte, çağrıda bulunanlar, şimdi AK Parti iktidarını otoriterlikle eleştiriyorlar. Biz bir tek otorite tanırız, o da millet, millet, millet. Başımız 28 Şubat'a karşı da dimdikti, şimdi de her türlü oyuna karşı başımız dimdik. Hiçbir zaman milletimizin onurundan, milletimizin bize emanet ettiği bu büyük temsil emanetinden fedakarlık etmedik, etmeyiz. Şimdi millete gidip sığınamayanlar, milletten güç alamayanlar, dışarıdaki bir takım unsurlarla Türkiye'ye karşı büyük bir kampanya içindeler. Aynı şekilde o makalede ve Kılıçdaroğlu, Türkiye'de aynı dili kullanıyor, aynı tahriki yapıyor."
Söz konusu makalede Türkiye'deki gayrimüslimlerin baskı altında olduğunun ileri sürüldüğünü aktaran Davutoğlu, evvelsi gün Türkiye'nin bütün gayrimüslim vakıflarının ve cemaatlerinin temsilcileriyle bir araya geldiğini anımsattı.
Bu kişilerin kendilerine çok açık bir şekilde teşekkür ettiğini belirten Davutoğlu, "Daha önce bir memuru dahi göremiyorduk. Şimdi ülkemizin başbakanı ile oturup sohbet ediyoruz, derdimizi paylaşıyoruz. AK Parti dönemlerinde yaşandı bu' dediler. Teşekkür ettiler" ifadesini kullandı.
Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kürtlerin, Alevilerin baskı altında olduğunu iddia ediyorlar o makalede. Halbuki Kürtlerin de Alevilerin de Türkiye'deki bütün kardeşlerin de hakkını, hukukunu gözeten AK Parti dönemi oldu. AK Parti, özgürlüklerin kalesidir. Bütün vatandaşlarımız, tarağın dişleri gibi eşittir bizim gözümüzde. Bu özgürlükleri tahkim ederken, ülkemizin güvenliği, huzuru söz konusu olduğunda, hiç kimseye taviz vermeden gerekeni yapacağız. Hem çözüm sürecini devam ettireceğiz, hem özgürlükleri, demokratikleşmeyi sürdüreceğiz, hem de ülkemizin huzuruna kastedenlere 'dur' demek için İç Güvenlik Reformu'nu inşallah önümüzdeki hafta Meclisimiz'den çıkaracağız."
"AK PARTİ, ADALETİN VE İNSANLIK VİCDANININ SÖZCÜSÜ, TAKİPÇİSİDİR"
Davutoğlu, "AK Parti milli birliğin, AK Parti kardeşliğin, AK Parti özgürlüğün, AK Parti güvenliğin teminatı olduğu kadar, AK Parti dünyada ve Türkiye'de adaletin sözcüsüdür, adaletin ve insanlık vicdanının sözcüsü, takipçisidir" dedi.
Başbakan Davutoğlu'nun, "Kudüs, Halep, Şam, Saraybosna, Kerkük, Semerkant, Buhara, Sivas nerede?" sorusu üzerine salondakiler "burada" diye yanıt verdi.
Davutoğlu, şunları söyledi:"Ey Sivas, milli birlik ve beraberlik için ayağa kalkan Sivas Kongresi'nin Sivas'ı, bir kez daha ayağa kalk. Ayağa kalk Sivas. Adalet için ayağa kalk, özgürlük için ayağa kalk, ülkenin huzuru, birliği, beraberliği için ayağa kalk. Söz veriyoruz birbirimize. Sivas Kongresi'nde olduğu gibi milli iradeyi hakim kılacak mıyız? Kuvayı Milliye'yi amil kılacak mıyız? Kuvayı Milliye bilinciyle bütün vatanın her köşesini ve bu milletin her ferdini kucaklayacak mıyız, bağrımıza basacak mıyız? Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden her kardeşimize 'istiklal ve istikbal' diyecek miyiz? İşte 7 Haziran'da inşallah il başkanımızla, bütün teşkilatımızla 'yüzde 70' diyecek miyiz? Sivas ayaktaysa Türkiye ayaktadır."
Sivas'ın, Konya'nın kardeşi olduğunu ve kendisinin Konya ile Sivas'ı birbirinden ayırt etmediğini, her ikisinin de Selçuklu başkentliği yaptığını anımsatan Davutoğlu, "Daha önemlisi nedir biliyor musunuz? Cumhuriyetimizde, kurulmadan önce İstiklal Harbi'nde, 108 gün milletin başkenti Sivas olmuştur. 4 Eylül 1919'dan 23 Nisan 1920'ye kadar, Ankara'da Büyük Millet Meclisi toplanana kadar Sivas başkent olmuştur" diye konuştu.
Davutoğlu, "Sivas, Selçuklu'nun başkentidir. Sivas, doğuya yürüyen Osmanlı'nın merkez şehridir. Sivas, millet derde düştüğünde, Cumhuriyet öncesinde millete başkentlik yapmış, Cumhuriyeti müjdelemiş şehirdir. Selam olsun Sivas'a. Adalet yüklü, irfan yüklü Sivas'a selam olsun" diye konuştu.
 

 
‘Neredesin Başkan?’
 
Anne Üniversitesi Projesi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kazanç MHP’den aday adaylığını açıkladı
Ahmet Kazanç Palandöken Belediyesi’ndeki görevinden istifa ederek Milliyetçi ...
Merkez Parti'den 13 istifa
Merkez Parti Erzurum İl eski Başkanı Mustafa Yıkıcı, Palandöken İlçe Başkanı ...
Beyoğlu, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu
Eğitimci Olcay Beyoğlu’da Ak Parti’den milletvekili aday adayı oldu.
 
Orhan’dan ‘önce insan’ yaklaşımı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, sabahın erken saatlerinden, ...
AK Parti’de seçim yoğunluğu
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’na ilk günde 5 aday adayı resmi olarak ...
Atalay'dan Teşkilatlardan istifa edenler için kötü haber
Daha önce MYK'da alınan ilke kararını anımsatan AK Parti Genel Başkan ...
 
Manisa Milli Eğitim Müdürü Erzurum’dan aday adayı
Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, görevinden istifa ederek ...
Çalık: ‘Bayram coşkusu yaşadık’
Hafta sonunda yapılan ve SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın da katıldığı ...
Bir aday adayı da Adliye’den
Erzurum Adliyesi İdari İşler Müdürü Metin Yavuz Gültekin, görevinden istifa ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva