ERZURUM(GHA) – Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Anabilim Dalı öğrencileri, Milli Şair M. Akif Ersoy’a vefa gösterdi. İl Halk Kütüphanesi’ne giderek, kütüphanedeki öğrencilere M. Akif Ersoy’u anlatan üniversiteli gençler, Milli Şair’in kişiliği, üslubu ve yaşantısını ele aldılar.
Mili Şair Mehmet Akif Ersoy, İl Halk Kütüphanesi’nde üniversiteli öğrenciler tarafından düzenlenen bir programla anıldı. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Anabilim Dalı’nda öğrenim gören üniversiteli gençler, Milli Şair’i, İl Halk Kütüphanesi’ndeki öğrencilere ve okurlara anlattılar. Bölüm akademisyenlerinin de katıldığı programın açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit, üniversiteli gençlerin M. Akif Ersoy hassasiyetlerinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Milli Şair Akif’in, sadece bir şair değil, bir dava insanı ve yaşadığı topluma ait milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş bir düşünür olduğuna dikkati çeken Kibrit, “Akif, çilenin, samimiyetin coşkunun, milli heyecanın, manevi değerlerin ve en önemlisi de hürriyetin şairidir.” dedi. Kibrit, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Anabilim Dalı’nda öğrenim gören öğrencilerin, M. Akif Ersoy’la ilgili olarak bir program düzenleme önerilerini memnuniyetle karşıladıklarını ve İl Halk Kütüphanesi’nin konferans salonunu bu amaçla tahsis etmekten onur duyduklarının altını çizdi. Kibrit, geleceğin öğretmenleri olacak üniversiteli gençlerin, sahip oldukları bu bilinçle sağlam ve karakter sahibi bir nesil yetiştireceklerine inandığına işaret etti.
ÜNİVERSİTELİ GENÇLER, M. AKİF ERSOY’U ANLATTILAR
Açılış konuşmasının ardından üniversiteli gençlerin sergilediği halk oyunları gösterisine geçildi. Daha sonra söz alan Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Anabilim Dalı öğrencilerinden Zehra Özkurt ve Rahmi Başaran, M. Akif Ersoy’un şiirleriyle süsledikleri sunumu aktardı.
Zehra Özkurt, tarih bilincinin, bir milleti millet yapan en önemli faktör olduğunu vurgulayarak, “Tarih bilincine sahip olmadan Çanakkale Zaferi’ni, hürriyetin anlamını idrak edemeden de, Akif’i anlamak mümkün değildir. İstiklal Marşı’nın her mısrası, inancın, azmin, kararlılığın, birbirine perçinlenmiş milli ve manevi duyguların ifade edilişidir. Merhum Mehmet Akif Ersoy, işte böyle bir dönemin yetiştirdiği bir dava adamı, bir vatansever, bir kahraman ve bir fedakârdır. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz.” diye konuştu.
Üniversite öğrencisi Rahmi Başaran da, konuşmasında Akif’in kaleme aldığı şiirlere yer verdi. Başaran, “Merhum’un kaleminden dökülen her bir mısrada milliyet ve hürriyet, her bir kelimede vatan sevdasının yansıması var.” dedi.