ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
7 Aralık 2014 Pazar - 14:06

Maltepe Erzurumlular Vakfında büyük buluşma

Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı yıllık faaliyet programında yer alan, “Üst düzey bürokratlarımız ve İşadamlarımız” istişare toplantısını vakfın Maltepe’de bulunan genel merkezinde gerçekleştirdi

Maltepe Erzurumlular Vakfında büyük buluşma

Merkezi Maltepe de bulunan Erzurumlular vakfı Erzurumlu siyasetçi, bürokrat, işadamı ve vatandaşları yaptığı istişare toplantısıyla bir araya getirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan vakıf başkanı Süha Dengizek Katılımcılara vakıf hakkında bilgi verdi. Kuruluşundan bu güne kadar yaptığı hizmetleri kısaca özetleyen Dengizek Vakıf binasını da tanıtmayı ihmal etmedi.

Kurslarımız Aralıksız Devam Ediyor

Vakıf bünyesinde verilen kurslar hakkında bilgi veren Süha Dengizek bu kursların , kuran-ı kerim, İngilizce, tekvando, masa tenisi, resim, folklor, kadın ve erkek barları, Türk halk müziği, bağlama, el sanatları gibi kurslar olduğunu belirtirken bu kursların kadın kolları kontrolünde yürüdüğünü ve çalışmalarından dolayı kadın kollarınada teşekkür etti.

Vakıfta görevi aldıkları günden bu güne beraber çalıştığı yönetim kurulu arkadaşlarına teşekkür eden başkan Dengizek buranın asıl kahramanları onlardır canla  başla çaba sarfediyorlar onlara da huzurlarınızda birkez daha teşekkür ediyorum dedi.

Ayrıca bu binanın yapım aşamasından bu güne Kadar yanımızda olan hemşerilerimiz var onlar bizim başımızın tacıdır, birde Erzurumlu olmayıpta hep yanımızda olan Erzurum’a gönül vermiş Erzurum’a sevdalı fahri hemşerilerimiz var onların da çok büyük desteklerini gördük. Erzurumlu olup Erzurum’u sevenler başımızın tacıysa Erzurum’lu olmayıp Erzurum sevdalıları da başımızın elmasıdır. Onlara Erzurumlu adına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Cami inşaatımız başlayacak desteğinizi bekliyoruz

İstanbul’da yapılacak olan Erzurumlular vakfı camii hakkında da kısa bilgi veren Vakıf Başkanı Süha Dengizek,  “Yapılacak olan caminin altında gasil hanesi, morgu bulunacağını söyledi. Ayrıca Erzurumlular için çok önemli olan taziye evininde kadınlar için ayrı erkekler için ayrı dizayn edileceğini” söyledi.

Erzurumlu Mütevazidir; Yaptığı Bilinsin İstemez

Daha sonra söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet ise Erzurumlunun mütevaziliğinden bahsederek, şunları söyledi: “Erzurumlu olma bilinci içerisinde yaşamımızı sürdürmemiz gerekir. Erzurumlu her yerde vakur, dürüst ve mütevazidir,  çok göze batmak istemez ama çok iş yapar, Erzurumlu reklamdanda hoşlanmaz.  Büyükşehir belediye başkanlarımıza bakın, iş adamlarımıza bakın, milletvekillerimize bakın,  toplantıların daha fazla olmasını arzu ediyorum bakanlarımıza bakın benim söylediklerimizi göreceksiniz. Ben sivil toplumun güçlenmesini isteyenlerdenim. Sivil toplumunsiyasete destek vereceğini de düşünenlerdenim bu nedenle sivil toplumun gelişmesini istiyorum. Özellikle Erzurumluların bu bağlamda güçlenmesi beni sonderece mutlu ediyor. Bizde sivil toplumun emrindeyiz böylesine kalp kalbe muhabbetlerin devam etmesini diliyorum. Bende sizin emrinizde olacağız ne zaman isterseniz yanınızdayız dedi.”

Sekmen: Erzurum’un makus talihini birlikte yeneceğiz

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Erzurum’daki çalışmaları hakkında kısaca bilgi verdi.

Vakıf başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek isterim. Sizlerin teveccüh ve desteği ile Erzurum büyükşehir başkanlığına seçildim Erzurum’umuza hizmet etmeye çalışıyoruz.

Aday olurken Doğu Anadolu’nun makus talihini yenebilir miyiz Erzurum’umuzu geri kalmışlıktan kurtarabilir miyiz bütün düşüncem buydu.  Yaptığım tespitlerde bizim gibi aynı imkanlara sahip bir çok şehrin bizden çok ileride olduğunu çok imkan ve fırsatlar kazandığını gördüm. Bizimde bunları yakalaya bilecek hatta geçebilecek imkan ve kabiliyetin olduğunu görüyorum. Bütün imkanlarımızı seferber edip Erzurum’u hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız.

Kış turizmi yeterli değil onu en üst seviyeye taşımak için çaba sarf ediyoruz. Şimdi bir kış festivali yapıyoruz, birde kar festivalimiz vardı eski onu da devam ettireceğiz. Devlet Palandöken dağını özelleşiyor belediye olarak müracaatımızı yaptık Başbakanımız Erzurum Büyükşehir Belediyesine verilsin talimatını verdi inşallah bizde yeni tesis ve otellerle yatırımları büyütüp işleteceğiz, dağdaki kış turizmini canlandıracağız. Eskilerin külfet olarak gördükleri karı nimete çevirmek için yine var gücümüzle çalışacağız. Palandöken sadece kış turizmine endeksli kalmayacak. Yaptığımız ve yapacağımız spor tesisleriyle yazları da kamp merkezi olacak. Şuan yapmış olduğumuz 5 saha ile 5 veya 10 takım ağırlamayı hedeflemiştik tam 29 takım geldi şimdi 5 yeni saha daha yapıyoruz 5 tanede valilik yapıyor taam 15 tesisle yılda en az 100 takım ağırlayacağız böylelikle dağı hem yaz hem de kış olmak üzere turizme tam kapasite kazandırmış olacağız. Yeraltı zenginliklerimiz var bunlar kömür, bakır, tuz, krom  mermer yatakları altın yatakları gibi bir çok ülkenin ve şehrin sahip olmadığı imkanlar var bunları harekete geçireceğiz. Kısa vadede olmasa bile uzun vadede şehrin kalkınmasında büyük katkılar sağlayacak. Hayvancılık,  hayvancılığa dayalı deri endüstrisi, süt endüstrisi, et endüstrisi gibi imkanlardan yararlanmıyoruz. Yatırımcıların önünü açıp endüstriyel hayvancılıkta istihdam sağlayıp çiftçimizi güçlendireceğiz. Güneş enerjisi bakımından nadir bir bölgeyiz  365 günün 324 günü güneş alıyoruz ama biz bu güneşten veya enerjisinden yararlanamıyoruz bu alanda çalışmalarımız devam ediyor. Termal tesislerimiz var onları nasıl değerlendiririz bunların üzerinde çalışıyoruz. Doğal gaz boru hattı ve petrol boru hatları şehrimizden geçiyor bunlardan yararlanma imkanlarımız var. Bunları burada niye gündeme taşıdım, gün gelecek bunların hepsi değerlendirilecek ve nimet olarak Erzurum’umuza dönecek. Burada iş adamlarımız siyasetçimiz ve bürokratlarımız var bunları değerlendirmek için hepimizin harekete geçmemiz lazım. Şu anda Erzurum’umuzda bir işadamı bizim girişimizle termik santral yapmak üzere müracaatlarını yaptı ön hazırlıkları bitti yakında çalışmalar başlayacak. Başka bir iş adamımız 20 odalı 600 yataklı termal tesis yapmak üzere harekete geçti. Yine bir ilçemizde sanayi dalında bir işadamımızın müracaatı var bunlar peyder pey devam edecek. Erzurum bir nimet  Allahın verdiği bu nimetleri hizmet olarak insanımıza Erzurum’umuza kazandırmaya çaba sarf edeceğiz.

Ayrıca ikinci organize için altyapı çalışmalarını bitirmek üzereyiz yatırım için yer yok diyenlere buradan istedikleri kadar yer verip yatırım yapmalarını sağlayacağız yatırım yapmak isteyen Erzurumlu ve diğer kardeşlerimizi Erzurum’a davet ediyoruz.” dedi

Sivil toplumun önemine değinen sekmen güçlü demokrasiye sahip olan ülkeler güçlü sivil toplum örgütlerinden oluşuyor dedi

Günümüzde sivil toplum örgütlülüğünün  önemini  hepimiz biliyoruz güçlü ülkeler güçlü toplumlar güçlü demokrasiye sahip olan ülkeler güçlü sivil toplum örgütlerinden oluşuyor.  Eğer ülkemiz kalkınmak istiyorsa güçlü sivil toplum örgütlülüğüne önem vermesi gerekiyor.  bunu yapabilirsek ozaman demokrasimiz  oturtmuş olur,  arzu ettiğimiz güçlü devleti yakalaya biliriz.

Hepimiz Anadolulun muhtelit kentlerinde yaşarken geçim derdiyle daha iyi yaşam derdiyle büyük şehirlerde toplanmış bulunuyoruz ana doluda sık sık bir araya gelip konuşma dertleşme imkanlarımız vardı ama büyükşehirlerde aynı ilçenin farklı mahallelerinde yaşarken bir araya gelme şansımız yoktu. Her gün buluşup konuşma imkanımız yok ama bu tür Sivil Toplum Kuruluşları aracılığıyla bir araya gelerek gerek mutluluklarımız gerekse kederlerimiz paylaşma imkanlarını buluyoruz bu mekanlarda. Bunu için derneklerin ve vakıfların  önemi büyük. Biliyoruz ki bir milletin yaşayabilmesi için değer ve yargılarını yaşatması gerekiyor gerek milli değer yargılarımız gerekse manevi değer yargılarımız mutlaka birbiriyle eş yaşatılması gerekiyor yoksa büyük şehirlerde toplumlar değerlerini kaybetme korkusuyla karşı karşıya  bu dernekler hem değer yargıların yaşatılmasına fırsat tanıyor bir yandan da kentlilik bilincinin yerleşmesine vesile oluyor. bizler kendi kültürümüze sahip çıkarken  bir yardanda yaşadığımız şehrin değerlerine sahip çıkıp onlarıda benimsememiz gerekir  bu kurumlar  topluma bunu da aşılıyor bu duygu ve düşüncelerle vakıf başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum  görüyorum ki bu Vakıf çalışıyor. Bir mekan oluşturmuş, az önce Vakıf başkanımız açıkladı bu mekanın her katı ayrı bir dalda hizmet veriyor, bir kültür merkezi gibi çalışıyor bu anlamda da kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Mekanın oluşmasında  bu konuma ulaşmasında  Vakıf  başkanı yönetimi ve emeği geçen siyasetçi işadamı kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum  mekan olursa hizmet olur,mekan olursa birlik olur  iyi ki yaptınız tekrar emek veren herkese yerel yönetim başkanımıza işadamlarımıza ve Erzurumlulara bir kez daha teşekkür ediyor milli ve manevi değerlerimizin yaşatılması dileğiyle başarılarının devamını diliyorum dedi.

İftihar edilecek bir geçmişe sahip bir şehrin evlatlarıyız

Eski sağlık bakanı Erzurum millet vekili Recep Akdağ ; Allaha şükürler olsun ki Erzurumluyuz dediğimizde iftihar edilecek bir geçmişe iftihar edilecek bir kültüre iftihar edilecek tarihe sahip bir şehrin evlatlarıyız. 12 senedir siyasetteyim 10 sene bir Erzurumlu olarak iftihar ederek sağlık bakanlığı yaptım bu süre içerisinde nereye gittiysem Erzurumlunun güzelliğinden bahsettiler, mertliğinden efendiliğinden bahsettiler bunun için hem Allaha hamt ediyorum hem de hepinizle iftihar ediyorum, böylesi toplantılar Alvarlı efe hazretlerinin çok güzel ifadesini aklıma getirir. Buyuruyor ki efe hazretleri

Düngece yar hanesinde

Yastığım bir taş idi

Altım çamur üstüm yağmur

Yine gönlüm hoş idi

Yar hanesinde olmak dostların içinde olmak anlamına da gelir bu kadar güzel insanın içerisinde olduğumuz için Allaha şükür ediyorum.

Benim dedem de derdi ki,  

Gönül ne kahve ister ne kahvene

Gönül muhabbet ister kahve bahane

değerli kardeşim Süha Beyin nezdinde vakıf yönetimine teşekkür ediyorum. Maltepe Erzurumlular vakfının yani buranın açılışını da beraber yapmıştık birkaç yıl önce, ne kadar güzel ortam oluşmuş emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada bir taraftan kendi şehrimizin güzelliklerini yaşarken bir taraftanda bir birini uzunsüredir görmemiş dostların bir araya gelerek muhabbet etmeleri hasret gidermeleri sağlanıyor.  Bu anlamda da bu tür kurumlara ihtiyaç var onun için buraları açık tutan ayakta tutan herkese yürekten teşekkür ediyorum dedi.

OSMAN BOYLAZ ;  Erzurumlularla birlikte olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum

Bugün Erzurumlularla birlikte olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum şunu çok net ifade ediyorum gerek siyasi hayatımda gerek İstanbul'a geldiğim günden beri sivil hayatımda her coğrafyadan çok yakın dostlarım oldu şunu net olarak ifade etmem gerekir ki  Erzurum insanının sıcaklığını ayrı bir şekilde hissettim ve onların yanında bulunmaktan da mutlu oldum olmaya da devam edeceğim .özellikle İstanbul'da dernekçilik ve sivil toplum faaliyetlerini en iyi yürüten aslına uygun yürüten Erzurumluların faaliyetlerine katıldığımda görüyorum. Maltepe'de bulunan Erzurumlular vakfının açılışında katılmıştım  orada da bu coşkuyu yaşamıştım aynı coşkuyu şu an dada yaşıyorum. Bende uzun yıllar kendi ilim dernek başkanı olarak bulundum ama biz başaramadık bize nasip olmadı ama o hazzı Erzurumlularla yaşıyorum dedi

Erzurumluluğu şu dizelerle ifade etti.

Erzurum demek Nene hatun demek Sümmani demek İbrahim Hakkı demek Alvarlı Efe demek

belki de Erzurum'u en iyi Yavuz Bülent Bakiler anlatıyor

"Sen Erzurumlusun dadaşsın belli!

Duruşun çekilmiş bir hançer kadar güzel;

Sen bar başlayanda, davul vuranda

Zurnalar çalanda gel!.."

 

GÜLLÜCE , Gelin Hep Beraber Erzurumlulaşalım

Çevre ve Şehircilik bakanı İdris Güllüce konuşmasında Erzurumluluk olgusuna vurgu yaptı

Öncelikle bu vakfın görüntüsüyle mekanıyla çalışmalarıyla organizasyonuyla davetiyle bu duruma getiren başka başkanı Süha Dengizek ve değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlara teşekkür ederek başlamak istiyorum konuşmama

Dernek başkanlığı,  Vakıf  başkanlığı  zor bir iştir yönetici olmakta zor bir iştir yönetimin dışında olan arkadaşlarımızda yorganı atarlar onların üzerine bu niye böyle olmuyor şöyle olmuyor diye konuşurlar. Burada da arkadaşlar bir sorumluluk almışlar ve görüyorum ki sorumluluklarını da en iyi şekilde yerine getirmişler.  Bizlerin de bu kardeşlerimize eleştirmekten çok yardımcı olmamız lazım. Bu 7 kişini 70 kişini iş değil omuz omuza vermek lazım ki bu birliktelikler kıyamete kadar sürsün.

Buralar bizim kültür yuvalarıdır. Devletin üzerinde durduğu mil kültür milidir. Bu mil koptu mu o devletin yaşaması mümkün değildir. Bizim coğrafyamızda 150 yıldır bu mili koparmak için uğraşanlar var bizim toplumumuz o kadar derin kültüre sahip ki bunu başaramıyorlar Allah o mili kırdırmasın.

 

Benim gönlümdeki dernek şu, Türkiye bir kültürel soykırıma tutuldu ve hala devam ediyor bizim çocuklarımız bizim kültürümüzden çok macdanıs firmasını biliyor, adam simit, cok bilmem kimi biliyor. Yunus Emre için üç kelime söyleyemeyen insanlar dışımızdaki dünyalarla ilgili saatlerce konuşa biliyor.  Bunun Erzurumlusu Karslısı İstanbullusu kalmadı. Bu kültür soykırımı kültür tecavüzü 2000 rakımda dağdaki çobanlık yapan adamın çocuğunu da vuruyor şehrin göbeğinde yaşayan bizlerin çocuğunu da vuruyor. milletler üretenler ve kendi kültürüne sahip olanlar kalacak  dünyada bu bilimsel bir gerçek kim daha çok üretiyorsa kim dada fazla özüne kültürüne sahip çıkmış bunu başkalarına aşılamışsa beka onların üzerinde olacak. Ben bu mekanları kendi kültürümüzü aşılayacak bir ocak olarak görüyorum burayı sadece Erzurum'a  değil Türkiye'ye bir hizmet olarak görüyorum. Erzurumluluk şudur coğrafi bir olgu değil yani Aşkale'de başlayan Horsan'da ,  Karaurgan'da biten bir bir coğrafi bölge demek değildir Erzurumluluk. Erzurumluluk anadolu kültürünün yoğunlaştığı kutsal illerimizden biridir. Eğer  bir insan ben milletime bayrağıma bağlıyım, ben değerlerime bağlıyım,ben inançlarıma bağlıyım , ben aileye saygı duyuyorum, ben bu milletin kutsallarını seviyor saygı duyuyorum, ben bu milletin değerlerini taşıyorum vatana millete bayrağa bağlıyım diyorsa Edirnelide, Karslıda, Diyarbakırlıda, Hakkarilide  Erzurumludur Eğer bu dediğim ilkelere değerleri taşımıyorsa Erzurum'un göbeğin dede doğmuş büyümüş olsa o adam Erzurumlu değildir. Erzurumlu olmasına da ihtimal vermiyorum. bizler buraları birer okul birer kültür yuvası birer bilim yuvası gibi kullanalım ki  çocuklarımız değerlerimizle yetişsin. gelin nereli olursak olalım hep beraber Erzurumlulaşalım.

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar fikirlerini beyan ettiler.

Çevre ve Şehircilik Bakanıİdris GÜLLÜCE,  Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep AKDAĞ, Tüm General Tuzla Ordu Komutanı Salih ULUSOY, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan V.  Av. Ahmet SELAMET, İstanbul İl Emniyet Müdürü Sayın Selami ALTINOK İstanbul Millet Vekili Osman BOYLAZ, eski Milletvekillerimizden Rasim CİNİSLİ, Mustafa ILICALI, kaymakamlarımız, iş adamlarımız, Genel Müdürlerimiz, Bürokratlarımız, Vakıf ve Dernek Başkanlarının yanı sıra çok sayıda Vatandaş katıldı.

KAYNAK: MALTEPE ERZURUMLULAR VAKFI

 
Erzurumspor adı büyük geldi...!
 
Trafikte gece denetimi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İlhami çöğender 8 Aralık 2014 Pazartesi 09:32

Elbette iftihar edilecek ceddimiz var inkar edilemez nedense bir araya gelemiyoruz en son küçük çiftlik parkında gördük tam bir rezillikti aynı günlerde fes hanede başka bir ilimizin günleri varidi emaaaaa e. m. hemşehrimiz açılışa nere gitti dersiniz ben deniz yurdumdan atamdan gurur duyuyorum ama bu hal ve ahvalinizden gurur duymiyorum benliyi bırakın ATANIZ GİBİ DADAŞ olun saygılarımla

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Çaresiz dişimi sıktım gidirem...'
Sekmen,'Aşık Yaşar Reyhani, Amerika'da katıldığı bir konferanstan sonra ...
Aşık Reyhani’ye vefa
Uluslararası Yaşar Reyhani Aşıklar Şöleni kapsamında kente gelen halk ...
Doğan Mevlana’yı anlattı
Atatürk Üniversitesi Kültür merkezi Mavi Salon’da Mevlana’dan Pedagojik ...
 
Ali Kınık Konseri yoğun ilgi buldu
Atatürk Üniversitesi Oditoryum Salonunda düzenlenen “Şahlanış Gecesi” ...
Uluslararası Reyhani Aşıklar Şöleni başladı
Erzurum’da bu yıl ilki düzenlenen “Uluslararası Yaşar Reyhani Aşıklar ...
Palandöken’de sezon açılışları devam ediyor
Palandöken’de kış sezonu, meşaleli kayakçıların ateş dansıyla açıldı.
 
Sekmen’e Reyhani Aşıklar Şenliği teşekkürü
ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, Büyükşehir Belediyesine Aşık Reyhani şenliklerinden ...
Çelebi’den 2 eser
Yazar İrfan Gürkan Çelebi’nin “Dünyayı Değiştiren Liderler” ve “Dünyayı ...
Hem güldürdü, hem ağlattılar..
Erzurum’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında engelli ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva