ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yüksekova - Dağlıca Karayolu trafiğe kapatıldı
Yüksekova - Dağlıca Karayolu trafiğe kapatıldı
Şehit Polis Hakan Can dualarla anıldı
Şehit Polis Hakan Can dualarla anıldı
Buz gibi havada kaplıca keyfi
Buz gibi havada kaplıca keyfi
21 kaçak göçmen ile 1 organizatör yakalandı
21 kaçak göçmen ile 1 organizatör yakalandı
TOBB Kasım ayı Erzurum verilerini paylaştı
TOBB Kasım ayı Erzurum verilerini paylaştı
HABERLER>EKONOMİ
11 Kasım 2021 Perşembe - 05:38

MÜSİAD – ETÜ girişimcilik eğitimleri başladı

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Erzurum Kadın ile Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) tarafından ortaklaşa ‘Kadın Kooperatifleri İşbirliği Programı’ çerçevesinde “Girişimcilik Eğitimleri”nin ilki düzenlendi.

MÜSİAD – ETÜ girişimcilik eğitimleri başladı

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Erzurum Kadın ile Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) tarafından ortaklaşa ‘Kadın Kooperatifleri İşbirliği Programı’ çerçevesinde “Girişimcilik Eğitimleri”nin ilki düzenlendi.
Üniversite, STK ve iş dünyasını bir araya getirerek üretimi teşvik, tüketiciyi bilinçlendirmek ve kadın kooperatiflerinde iş birliğini sağlamak amacıyla; Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Erzurum Kadın ve ETÜ Sürekli Eğitim Merkezi (Etüsem) ile ortak düzenlenen programın ilki gerçekleşti.
ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof.Dr. Muammer Yaylalı Konferans Salonu’nda gerçekleşen ‘Girişimcilik Eğitimleri’nin ilkin de Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mükerrem Kaya tarafından verildi.
Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Erzurum Kadın Başkanı Zeynep Polat, öncelikli hedeflerinin kadın kooperatifleri ile iş birliği halinde onların nitelik ve nicelik bakımından verimliliğini ve üretim kapasitelerini arttırmak, yerel ve ulusal pazarda yer almalarını kolaylaştırmak ve tüketicileri bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Polat, ‘Kadın kooperatifleri ile İşbirliği Programı'nı özellikle kadın işletmecilerin dijital pazar desteği, inovatif eğitimler, mentörlük, pazar araştırması, e-ticaret sitesi ve sosyal etkinliklerle ortaklık kültürünü artırmalarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını bildirdi.
GIDA OKURYAZARLIĞI
STK temsilcileri ile kadın girişimler ve gıda mühendisliği bölümü öğrencilerinin yanı sıra; Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar’ın da katıldığı programda A.Ü Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mükerrem Kaya, ‘Gıda Okuryazarlığı’ ile ilgili bir sunum yaptı.
Prof. Dr. Kaya, ‘Gıda okuryazarlığı’nın; tüketicilerin güvenilir gıda bilinci içerisinde, sağlıklı beslenme ve günlük diyetlerini doğru planlayabilme amaçları doğrultusunda; gıda ve beslenme bilgilerinin yer aldığı etiket bilgilerini doğru okuyabilme, analiz edebilme, karşılaştırabilme; yeterli ve dengeli beslenme için değerlendirme ve doğru seçim yapabilme, bilinçli tüketim alışkanlığı kazanma ve tüm bunları davranış biçimi haline getirme yeteneğine sahip olması olarak ifade edildiğini söyledi.
Her bireyin sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için yeterli ve dengeli beslenmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Kaya, bunun da ancak gıdalar hakkında yeterli bilgi ve beceriye sahip olunması ve bu bilgi ve becerileri davranışa dönüştürmesi ile mümkün olabileceğini vurguladı.
Prof. Dr. Kaya, “Gıda okuryazarlığının; vücudun enerji ihtiyacını karşılayacak düzeyde besin öğelerinin alımına yönelik olarak gıdaların planlanması, yönetimi, seçimi, hazırlanması ve tüketilmesi aşamaları için gerekli olan birbiriyle ilişkili bilgi, beceri ve davranışların bütünü olarak ifade edilmektedir. Sağlıklı ve güvenilir gıda teminidir” dedi.
“2 BİNDEN FAZLA KATKI MADDESİ KULLANILIYOR”
Gıda tüketimindeki bilgi kirliliğine de işaret eden Prof. Dr. Kaya, tüketicilerin, tüketilen gıda hakkında daha fazla bilgi edinme eğilimi gerektiğinin altını çizerek, “Gıda işleme teknikleri, yeni ve daha hızlı gıda hazırlama yöntemleri; Sosyal gelişmeler ve buna bağlı olarak değişen tüketim alışkanlıkları. Birbiri ile çelişen beslenme önerileri. Geleneksel beslenme alışkanlıklarının kaybolması. Hazır yemek ve paket servisin yaygınlaşması. Günümüzde işlenmiş gıda ürünleri son derecede çeşitlendirilmiş ve üretimde kullanılan katkı maddelerinin sayısı da oldukça artmıştır. Öyle ki 2000’den fazla katkı maddesinin gıda sanayinde kullanımına değişik amaçlarla izin verilmiş ve kullanımı yasal düzenlemelerle belirlenmiştir. Toplumların teknolojiden uzak olduğu dönemlerde bile gıdaları uzun süre muhafaza etmek, tat ve görünümlerini daha çekici hale getirmek amacıyla bugünkü deyişi ile gıda katkı maddeleri kullanılmıştır. Gıda katkı maddelerinin, gıda sanayinde yaygın şekilde kullanılması gelişen teknoloji ile birlikte değişik üretim tekniklerinden ve buna bağlı olarak tüketici beğenisinin çeşitlilik kazanmasından doğmuştur. Bu yolla, gıda sanayinde verimliliğin artırılması ve kayıpların azaltılması, ürünlerde kalitenin yükseltilmesi ve standardizasyonu, raf ömrünün uzatılması, dağıtım kolaylığı ve değişik formüllü yeni gıdaların üretimi gibi uygulamalar gerçekleştirilebilmiştir” diye konuştu.

 
Erzurum’da kütüphanesiz okul kalmayacak
 
Merhum Türkeş’in hatırasına gözü gibi bakıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA Erzurum’da toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 138. Yönetim Kurulu Toplantısı, ...
DAP BKİ’den çiftçi eğitimine destek
Iğdır’da meyve yetiştiriciliği yapan 20 örnek çiftçiye Elazığ’da budama ...
‘Dadaşlar muhalefete haklarını helal etmiyor’
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ...
 
Yücelik: 'Atatürk büyük bir liderdir'
Yücelik, “Atatürk, ömrünü milletine adayan, ülkesinin bağımsızlığı için ...
Milletvekili Aydemir şehit işçileri gündeme taşıdı
Milletvekili Aydemir, İşçilerin can güvenliklerini dile getiren HDP Milletvekiline, ...
Erzurum’da 17 sektör ihracat gerçekleştirdi
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL - Erzurum’dan yapılan ihracat değeri 2020 yılının ...
 
TBB Erzurum çek verilerini paylaştı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL - Erzurum’da Eylül ayında 558 milyon 392 bin TL ...
Erzurum tarım sektöründe liderliğini koruyor
ERZURUM GAZETESİ -ÖZEL - Erzurum yatırıma yönelik tarımsal kredi kullanım ...
Erzurum toptan ticarette 2’inci sırada
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum Toptan Ticaret ve Komisyonculuk kredi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kasadaki Altın Saatler
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Kağıt gazete dönemi bitti!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Müslümanlar Müslüman Olmadıkça
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Prof. Dr. Fatih Alper Gibi Derman Olacaksın !
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
İş Yapma Ayrı Sahiplenme Ayrı İştir Ve Erzurumspor
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva