ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
HABERLER>SİYASET
10 Ağustos 2010 Salı - 07:47

MHP’den Oltu çıkarması

Ziyaretleri kapsamında referandum süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan MHP Grup Başkanvekili Şandır, “8 yıldır tek başına iktidar olan AKP Hükümeti sayesinde Türkiye her yıl geriye gitti. Açılımdan umduğunu bulamayan iktidar Anayasa değişikliğiyle sürece katkı sağlamaya çalışıyor.” dedi.

MHP’den Oltu çıkarması

SAMET ÖZÜNAL (GHA) - Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, referandum çalışmaları kapsamında Erzurum’daki ilçe gezilerine tüm hızıyla devam ediyor.
Olur ilçesinin ardından Oltu’yu da ziyaret eden Şandır, beraberinde MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, Iğdır Milletvekili Abbas Güçlü, MKYK Üyesi Prof. Dr. Kamil Aydın ve MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya ile birlikte MHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Parti binasında MHP Oltu İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Coşkun ve partililerin karşıladığı grup, bir basın açıklaması yaptı. Ziyaret kapsamında referandum süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, “8 yıldır tek başına iktidar olan AKP Hükümeti sayesinde Türkiye her yıl geriye gitti. Açılımdan umduğunu bulamayan iktidar Anayasa değişikliğiyle sürece katkı sağlamaya çalışıyor.” dedi.
12 Eylül’de yapılacak olan Anayasa Değişikliği ile ilgili referandumun çiftçinin, esnafın, işsizin ve toplumun büyük bir bölümünün sorununa hiçbir çözüm getirmediğini savunan Mehmet Şandır, “Vatandaşın ekmek meselesi ve can güvenliğine dahi bir katkısı olmayacak Anayasa değişikliğinin kime ne şekilde katkısı olacak? Bu sorunun cevabının aranması lazım.” diye konuştu.
//“TIKANAN AÇILIMIN ÖNÜNÜ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİYLE AÇACAKLAR!”
“4 yıl önce Diyarbakır’da PKK’ya silahı bırakıp gelin, sorununuzu çözmek için siyaset üreteceğim, diye söz veren Başbakan Erdoğan, geçen süreç içerisinde yaptığı davete karşılık bulamadı.” diyen MHP Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Şandır, silahı bırakıp masaya gelmeyen PKK’nın bu tavrına karşılık bir açılım sürecinin başlatıldığını öne sürdü.
Şandır, Başbakan’ın istemesi ve uzlaşması halinde Meclis içerisinde 367’yi sağlayarak Anayasa’yı değiştirebileceklerini kaydederek, “Başbakan Erdoğan neden Anayasa değişikliğini meclise getirmedi? Çünkü yaptığı iş yanlış ve Yüce Divanlıktır. 30 yıldır PKK’nın silahla yapamadığını siyaset üreterek çözme eğilimine girdi. Zaten içi boş olan açılımın önünü açmak için Anayasa değişikliğine gitmeyi uygun gördü.” diye konuştu.
//“AÇILIM, BİR YIKIM VE İHANET PROJESİDİR”
PKK’nın 26 yılda on binlerce can aldığını belirten Mehmet Şandır, “Açılımdan önce, PKK Terörü’nün devam ettiği bir gerçekken kimse bugüne kadar herhangi bir Kürt vatandaşımıza kaşını-gözünü kaldırmadı. Ama açılımdan sonra herkes etnik kökeni ön plana çıkarır ve sorgular hale geldi. Herkes kendi etnik kökeninden olduğunu bildiği kişilerle alışveriş yapar hale geldi. Ülkenin birliği ve bütünlüğü tartışılır hale geldi. Bir kamplaşma ve gruplaşma aldı başını gidiyor. Milli birliğini kaybeden ülkemizin sonu, bölünme ve ayrılmalara kadar gitme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Çok dikkat edilmesi gereken bir süreç yaşıyoruz. Bu referandumla milleti bu yıkım ve ihanet projesine ortak etmek istiyorlar. Çünkü o zaman bahaneleri hazır olacak. ‘Biz, halka götürdük, halkta bize destek verdi, doğru yapıyorsunuz dedi’ diyerek kendilerini savunmayı düşünüyorlar. Diyarbakır Belediye Başkanı’na bile sözü geçmeyen bu hükümetin, ülkemizin birliği ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne katkı sağlayacak hiçbir gücü de, kudreti de yoktur. Onun içindir ki; bu referanduma “Hayır” diyoruz, halkımız da “Hayır” diyecektir.” dedi.
 //“YILDA 100 ŞEHİT VERİLİRKEN, AÇILIMLA BERABER SAYI 170 ÇIKTI”
Türkiye’nin 26 yıldır PKK terörüyle boğuştuğunu hatırlatan Şandır, “İçimizdeki hainlerin tek bir amacı vardır, o da bu ülkeyi bölüp parçalayarak bir devlet kurmaktır. Öyle söylenildiği gibi daha fazla demokrasi, hak ve özgürlük elde etme isteği değil, düpedüz bir devlet kurma hedefleri vardır. Eğer bu söylemlerinde samimi olsalardı, AKP’nin adı açılım da olsa bu girişimine olumlu yaklaşır, silahlı mücadeleyi bırakıp siyaset yapma davetine koşarlardı. Öyle olmadığını bu millet gördü, bir tek AKP Hükümeti göremedi.” şeklinde konuştu.
//“VATANDAŞ EKMEĞİNİN DERDİNDE”
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay ise; bölgeyi dolaştıklarında gördükleri manzaranın hiçte iç açıcı olmadığını belirterek, insanların geçim derdini düşündüklerini söyledi.
Sokakta dolaşan her 3 kişiden birinin işsiz olduğunu dile getiren Ertugay, “İnsanları kandırmanın alemi yok. Türkiye’de işsizlik oranı AKP’nin dediği gibi yüzde 13 ile 14 değil, yüzde 35’tir. 8 yıldır tek başına iktidar olan AKP, yol ve hastane yapmakla vatandaşın karnının doyduğunu düşünüyor. Çiftçinin ve esnafın durumu ortadadır. Bin bir şart ve koşullarda verilen krediler göz boyamaktan öte bir şey değildir. Kimse kimseye kefil olamıyor. Çünkü herkes takip kıskacına düşmüş. O zaman kime, ne destek kredisi veriyorsunuz?” diyerek Türkiye’nin hızla sosyal ve ekonomik kriz içerisine çekildiğini ifade etti.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş Ahmet. 21 Ağustos 2010 Cumartesi 14:05

Millet referandum değil İş,aş vede huzur istiyor.Millet can derdinde hükümet referandüm derdinde.Ben bir emekli olarak referandum beni hiç ilgilendirmiyor ben geçim derdindeyim.PKK.BDP,Barzanı ve okyanus otesi güçlerin desteklediği AKP nin anayasasına HAYIR.

Yorumu oyla      6      4  
11eylul 10 Ağustos 2010 Salı 22:42

beyler ne anlatırsanız anlatın bu mıllet ınadına dıyor akepe genel merkezındekıkı zapsu.dengırfırat.aksu.ve nıcelerı onları gormuyo ıldekı secılenlerden vali ıle arkadaşlık oltu tortum encumenlerınını kadın tıcaretcısı olması gorunmuyo yazık kı ne yazık

Yorumu oyla      6      4  
murat 10 Ağustos 2010 Salı 11:47

mhp olarak oltuya yapmış olduguz ziyaretiniz güzel Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır,oltuya ziyareteti kimin haberi var ilçe teşkilatı ne gibi bi etkinlik düzenledi ya allah aşkına yönetim olarak ne etkinlikler düzenleniyor eskiden mhp oltuda bir şahlanıştaydı ocaklar tıklım tıklımdi mhp li olmak bi ayrıcalıktı şimdi yönetime bak ismi duyulmamış cözüm üretmek sıfır mhp kesinlikle hayır dememeliydi bu dönemde ve oltu teşkiletida buna hayır dememli.oltuya hizmet yapabilcek ve cöüm üretecek lider vasfı olan başkan lazım.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Erzurum, yatırımda cazibe merkezi”
AK Parti Erzurum Milletvekilleri Aksak ile Kavaz, kahvehane toplantısı ...
Sağlık-Sen'den referandum değerlendirmesi
Selim Karahan (CİHAN)- Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahfuz Sunar, ...
AK Parti'den Ardahan çıkarması
ARDAHAN (İHA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, 12 Eylül'de ...
 
CHP Doğu Anadolu’ya yoğunlaştı
COŞKUN MENEK (İHA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan kent ...
MHP’den Doğu Çıkarması
Beraberinde Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, MYK üyeleri Kamil Aydın, ...
Seçmen kartı dağıtımı başladı
ERZURUM(GHA)- Anayasa değişikliği paketi için 12 Eylül Pazar günü yapılacak ...
 
MHP’den “Hayırlı Günler” seferberliği
MHP İl Başkanı Kaya, tüm ilçelerde referandum çalışması yapıldığını bildirdi. ...
Erzurum’da “Evet” buluşması
Sivil Dayanışma Platformu , “Anayasa değişikliğine güçlü bir evet" sloganıyla ...
AK Parti’den kapıdan üyelik
12 Eylül’de yapılacak olan referandum öncesinde AK Parti değişik bir propaganda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva