ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Filenin Dadaşları set vermedi
Filenin Dadaşları set vermedi
Erzurum’dan Eylülde 23, 9 ayda 52 ülkeye ihracat
Erzurum’dan Eylülde 23, 9 ayda 52 ülkeye ihracat
Gazze'de can kaybı 41 bin 870’e yükseldi
Gazze'de can kaybı 41 bin 870’e yükseldi
DAP BKİ’den bal üreticilerine destek
DAP BKİ’den bal üreticilerine destek
Kurtulmuş ülke ve dünya gündemini değerlendirdi
Kurtulmuş ülke ve dünya gündemini değerlendirdi
HABERLER>SİYASET
9 Ağustos 2010 Pazartesi - 07:33

Erzurum’da “Evet” buluşması

Sivil Dayanışma Platformu , “Anayasa değişikliğine güçlü bir evet" sloganıyla geldiği Erzurum'da 12 Eylül referandumunda güçlü bir anayasa için vatandaşlardan 'evet' desteği istedi. A.Ü. İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ağırman, referandumda 'evet' demenin herhangi bir siyasi partinin desteklenmesi ya da kösteklenmemesi olmadığını ifade etti.

Erzurum’da “Evet”  buluşması

AHMET AKBUĞA(İHA) - Emekli Cumhuriyet Başsavcısı ve Hukukçular Derneği Üyesi Reşat Petek, 12 Eylül referandumunun darbe anayasasının güçlü bir şekilde değiştirilmesi için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.
//EVET DESTEĞİ İSTEDİLER
Sivil Dayanışma Platformu (SDP), “Anayasa değişikliğine güçlü bir evet" sloganıyla geldiği Erzurum'da 12 Eylül referandumunda güçlü bir anayasa için vatandaşlardan 'evet' desteği istedi. SDP, Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun (ESP) davetlisi olarak Erzurum Kültür Merkezi'nde çok sayıda STK temsilcisiyle bir araya geldi.
Programın açılış konuşmasını yapan ESP ve MÜSİAD Başkanı Mustafa Güvenli, Ülkenin demokratikleşme yolunda önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, “Türkiye gelişiyor, artık dünyada söz sahibi bir ülke konumuna geliyor. Bu çok güzel bir gelişme ama ülkemizdeki siyasetin yapısına baktığımızda aynı şeyi göremiyoruz. Yani yıllar öncesinden beri siyasette gördüğümüz bazı yanlışlıklar hiç değişmedi, aynen devam ediyor. Yani ülkemizde yıllardır muhalefet- ana muhalefet adına siyaset yapanlar hep iktidarı yıpratma cephesi gibi çalıştılar. Biz artık Türkiye’nin bu olumsuz durumu aşması gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizin daha yapıcı daha üretken bir anlayışa kavuşmasına, halkın oylarıyla kim iktidara gelirse gelsin muhalefet partilerinin doğru yapılanları destekleyip yanlış yapılanlara karşı çıkması gerektiğine inanıyoruz. Zira siyaset adına ortaya konulan bu tavır ve davranışların ne ülkemize nede kendilerine bir fayda sağlayacağını düşünmüyoruz. Bugünkü durumda bir başka partimiz aynı anayasa değişikliği teklifini yapmış olsaydı biz yine aynı desteği vererek sivil bir anayasa oluşması yolunda bu hareketi desteklerdik” dedi.
//REFERANDUM SİYASET ÜSTÜ, SAVUNMASI
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman’da, referandumda 'evet' demenin herhangi bir siyasi partinin desteklenmesi ya da kösteklenmemesi olmadığını ifade etti.
Ağırman, bu ülke ve devletin yönetiminin millette olduğunun göstergesinin referandumda verilecek 'evet' oyu ile tescilleneceğine işaret ederek, "Biz milletiz, ülkenin insanlarıyız ülkeyi idare etme hakkı bizimdir. Bunun için 'sandıkta 'evet' demeliyiz. Temel insan hak ve hürriyetleri için 'evet' demeliyiz. Referandumda 'evet' demeyi dert edinip, Erzurum'dan yüzde yüze yakın bir 'evet' oyu ile Türk demokrasi tarihinde yerimizi almalıyız." diye konuştu.
Anadolu Platformu Temsilcisi Salih Akverdi de, 1970'li yıllarda üniversite gençliğinin suni terör olayları nedeniyle okuma hakkının engellendiğini söyledi.
Akverdi, 12 Eylül 1980 darbesinin ardından yüz binlerce kişinin askeri cezaevlerinde suçsuz yere işkenceden geçirildiğini kaydetti.
//12 EYLÜL HESAPLAŞMASI
Toplumun darbecilerle ve darbeci zihniyetle hesaplaşması için 12 Eylül referandumunun önemli olduğuna vurgu yapan Akverdi, "12 Eylül referandumu, 1980 darbesinde yapılan haksızlıkların hesabının sorulacağı gündür. Darbecilerden hesap sormak için 12 Eylül günü 'evet' demeliyiz." diye konuştu.
Emekli Cumhuriyet Başsavcısı ve Hukukçular Derneği Üyesi Reşat Petek’te, 12 Eylül referandumunun darbe anayasasının güçlü bir şekilde değiştirilmesi için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.
//DARBECİ ZİHNİYET TANIMLAMASI
Petek, darbeci zihniyetin askeri- yargı ve sivil bürokraside yer edindiğini ve bugün yaşananların ise bu erklerin ellerindeki gücü kaybetmek istememelerinden kaynaklandığını ifade etti.Hukukun aleni şekilde söz konusu güçler tarafından ihlal edilmesinin önüne geçmek, demokrasi ve temel insan haklarının egemen olabilmesi için referandumda güçlü bir şekilde 'evet' denilmesinin zaruri olduğunu belirten Petek, “Şimdi darbe anayasasını değiştirmenin, güçlü bir adım atmanın tam zamanı. Anaların gözyaşının dinmesi ve huzurun tesisi için sandıktan güçlü bir 'evet' çıkmalı. Çünkü yakın geçmişte insanlar taktıkları Gümüş yüzükten, başörtülerinden dolayı fişlendi, işlerinden kovuldu. Emirle kişilerin temel hak ve hürriyetleri ellerinden alınamaz, ama alındı. Bu nedenle sizleri referandumda güçlü bir 'evet' demeye davet ediyorum.” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11eylul 9 Ağustos 2010 Pazartesi 13:55

nasılda evette bırleştı berzanı abd avrupoa bırlıyı ermenıstan ecep şu ıkı maddede ne var bı okudunuzmu evetcıler dıyer maddeler yem boş konular taptırım yok ıcerıyınbde habur mahkemelerını ızleteceksınız bu mıllete yazık bırakın ınadı bu sefer hayır dıyın cocuklarımızın bagımsiz geleceyi içın allah rızası için hayır dıyın

Yorumu oyla      6      4  
NASIL DA HAYIRDA BİRLEŞTİLER.... 9 Ağustos 2010 Pazartesi 09:56

EDİTÖR:YORUMUNUZDA BELİRLİ SİYASİ TERCİHE YÖNELMİŞ BİR KESİME GALİZ HAKARET VE İTHAM BULUNDUĞUNDAN YAYINA KONULMAMIŞTIR. SİYASİ TERCİHLERE SAYGILI OLMAK DEMOKRATİK GÖREVDİR. DÜŞÜNCENİZİ HAKLI ÇIKARMANIN YOLU, DİĞER TARAFTA YER ALAN İNSANLARA HAKARET ETMEK OLMAMALIDIR. YORUMUNZDAKİ SUÇLAMA VE KARALAMALARI ÇIKARMANIZ HALİNDE YAYINA KONULACAKTIR.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den kapıdan üyelik
12 Eylül’de yapılacak olan referandum öncesinde AK Parti değişik bir propaganda ...
Gaziler’den referandum değerlendirmesi
ERZURUM(GHA) - Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ...
Çığlık Umrecilerin duasını aldı
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Erzurum’dan Umre’ye ...
 
Doğu’da “Hayırlı Günler” Açılımı
MHP, Referandum çalışmalarını sürdürüyor. Önceki gün Erzurum’da gerçekleştirilen ...
BDP mitingine nceleme
Hınıs ilçesinde perşembe Barış ve Demokrasi Partisi tarafından düzenlenen ...
Demokrasi Elçileri’ne hayır sürprizi
AK Parti Gençlik Kolları tarafından oluşturulan 'Demokrasi Elçileri', ...
 
"Hayır da 'hayır' vardır"
Vatandaşların referandumda "Hayır" demelerini isteyen MHP Milletvekili ...
"Demokrasi Elçileri" Stant açtı
AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı'nca "Demokrasi Elçileri" standı açıldı. ...
Palandöken’den ‘Gönül Dilinden Esintiler’
DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi - Palandöken Belediyesince Kültür ve Sanat ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva