Erzurum Üniversite Kitabevi, yerel seçimler öncesinde farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Siyasi partilerin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını kitap dostlarıyla buluşturan Üniversite Kitabevi, başkan adaylarının kültür politikalarını anlatmalarına da imkan sunuyor.
Bu çerçevede düzenlenen ilk söyleşiye, MHP’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Kâmil Aydın katıldı.
AÇILIŞI AYDIN YAPTI
Söyleşinin açılışında bir konuşma yapan Üniversite Kitabevi Kurucusu Mahmut Balcı, bugüne kadar birçok yazar ve akademisyenin katıldığı ‘Üniversite Kitabevi Söyleşileri’nde bu kez belediye başkan adaylarını ağırladıklarını belirterek, amaçlarının, kitap dostlarıyla yerel yönetimlere talip olan isimler arasında bir kültür köprüsü kurmak olduğunu kaydetti. Başkan adaylarının bu söyleşilerde kültür politikalarını da ifade etme imkanı bulduklarını anlatan Balcı, söyleşilerin açılışını, MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın’la yaptıklarını ifade etti.
AYDIN: ERZURUM’UN TARİHİ MİRASI GÜN YÜZÜNE ÇIKARILACAK
Üniversite Kitabevi Söyleşileri’nin ilk konuğu olan MHP’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Kâmil Aydın, gerçekleştirilen bu etkinliğin memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, belediyeciliğin olmazsa olmazlarının başında, sosyal ve kültürel anlayışın geldiğini belirtti.
ŞEHİRCİLİKTE ÇAĞDAŞ KONSEPTLER
Şehirlerin gelişmişliğinde bir bütünlük olması gerektiğini, tüm dünyada bunun böyle olduğunu kaydeden Aydın, “Hizmeti insan için düşünüyoruz. Çünkü halka hizmeti hakka bin hizmet olarak düşünüyoruz. Üniversitemizin varlığını belediyecilik için büyük bir avantaj görüyoruz. Bu şehrin aşıklarına, manevi mimarlarına, filozoflarına sahip çıkmak gerekir. Tarihi mirasımızı gün yüzüne çıkarmaya çalışacağız. Erzurum kuruluş törenlerini daha nitelikli yapmaya çalışacağız. Erzurum’un kurtuluş günleri kurtuluş ruhuna uygun kutlanması gerekir. Popüler sanatçılarla Erzurum’u anmayı doğru görmüyoruz. Erzurumlu sanatçıları korumaya çalışacağız” dedi.
ERZURUM’DA SOSYAL BELEDİYECİLİK
Erzurum’un tarihi mirasının gün yüzüne çıkarılacağını anlatan Kamil Aydın, “Mezarlıklar dahil her türlü tarihi miras bu şehrin tapusudur. Şehrimizin kimliğini ifade eden bir taşı bile korumaya çalışacağız. Şehrin mimarisini ortaya çıkardıktan sonra birçok kültürel ve sosyal etkinlik yapmaya çalışacağız. Erzurum’a büyük bir kültür park ve büyük bir kültür merkezi yapacağız. Kültür kuruluşlarını bir araya toplayacağız. Bir belediye başkanı o şehrin en büyük entelektüeli sayılır. Biz bu anlayışla hizmet halk için yapacağız. İnsan insandan razı olursa Allah’ta ondan razı olur. Sosyal bir belediyecilik yapma anlamında güzel bir mutfak vardır. Üniversitemiz var. Sivil örgütlerimiz, dernekler var. Bunlarla işbirliği yapmak lazım. Değerlerimize sahip çıkmalıyız. Kültür sanat adına bütün imkanlar kısıtlı. Okuyan ve okutulan bir şehir, tartışan ve tartışılan bir şehir olmak lazım. Topyekün bir kültür ve eğitim seferberliği yapmak lazım. Yerel tiyatroları güçlendireceğiz. Yaşanılabilir bir Erzurum hayal ediyorum. Üniversite ile belediyenin el ele vereceği çok önemli çalışmalara imza atacağız. Erzurum’un bir kültür ve düşünce şehri olmasına çalışacağız. Evrensel olmak için öncelikle milli ve yerel kimlik sahibi olmamız gerekir. Kültür politikası güçlü olan bir belediyecilik yapmaya çalışacağız. Tabela ve ilan levhaları kirliliğine son vereceğiz. Erzurum tabyalarını ışıklandırarak ilgi odağı haline getirmeye çalışacağız” diye konuştu.
GENÇ VE KADINLARIN SOSYAL SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİMİ
Prof. Dr. Kâmil Aydın, göreve gelmeleri halinde gençleri de unutmayacaklarını vurgulayarak, “İnternetcafelere bağımlı hale gelen gençlerimizi bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapacağız. Verimli ve fonksiyonel kültürel ve sosyal tesisler yapmaya çalışacağız. Ülkücü gençliğin temelinde kültür ve düşünce ağırlıklı düşünmek varken, belki bugün bundan biraz uzak olunsa bile bu açığı gidermeye çalışacağız. Hizmet yaparken her konuyla ilgili paydaşlarımız olacak. Kadınlarımızın kültürel ve sosyal sorunlara çözüm olacak merkezleri kurmaya çalışacağız” dedi.