ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
HABERLER>GUNCEL
2 Haziran 2009 Salı - 01:41

METEF Başladı

SALİH TEKİN/Erzurum’da eğitimde istenen başarının yakalanması için 8 aydan beri değişik projeler üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Bulut, 6 bin 700 aileye ulaşarak veli, öğretmen, öğrenci işbirliğini daha sağlam temellere oturtacak eğitimler yaptıklarını ifade etti.

METEF Başladı

Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 1. Kariyer Günleri ve METEF dün başladı.
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde Yakutiye Belediye Mehter takımının konseriyle başlayan 1. Kariyer Günleri ve METEF’in açılış törenine Vali Sami Bulut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, öğretim üyeleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
KARİYER GÜNLERİ ÜÇ GÜN SÜRECEK
Kariyer günleri toplantılarının açılış töreninde konuşan Vali Sami Bulut, 3 gün sürecek toplantıların önemine değindi. Erzurum’da eğitimde istenen başarının yakalanması için 8 aydan beri değişik projeler üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Sami Bulut, 6 bin 700 aileye ulaşarak veli, öğretmen, öğrenci işbirliğini daha sağlam temellere oturtacak eğitimler yaptıklarını ifade etti.
KIZILAY’LA İŞBİRLİĞİ
 Kızılay Erzurum Şubesiyle işbirliği halinde 250 öğrenciyi kurulan dershanede eğitime aldıklarını yine Kızılay bünyesinde meslek tanıtım merkezi oluşturduklarını vurgulayan Bulut, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteğiyle bin 400 öğrenciyi dershanelere gönderdiklerini ayrıca 9. Kolordu Komutanlığı’nın desteğiyle Mehmetçik dershanesi oluşturulduğunu söyledi. 8 aydan beri yapılan çalışmalarla Erzurum’daki eğitimin istenen başarıya ulaşmasını amaçladıklarını ifade eden Vali Bulut, “Bütün bunları yaparken sizlerin geleceği için bu toplantıyı düzenledik. Sizlerin gelecekle ilgili iyi bir tercih yapmanız için bu toplantıları organize ettik.”dedi.
BULUT ÖĞRENCİLERİN GÖRÜŞLERİNİ ALDI
Vali Sami Bulut, daha sonra salondaki lise son sınıf öğrencilerinden bazılarını yanına çağırarak 1. Kariyer Günleri ve METEF fuarı hakkında görüşlerini aldı. Öğrenciler, geleceklerine yön vermede 3 gün sürecek fuar ve bilimsel çalışmaların etkili olacağını dile getirdiler.
KOÇAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
İnsanların yaptıkları seçimlerle yaşamlarına yön verdiklerini belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, bir kimsenin meslek alanını seçmesi ve bu alanda çalışmasının önemli bir sorumluluk olduğunu söyledi. Türkiye’de meslek seçimlerinde üniversiteye giriş sınavı ÖSS’nin büyük rol oynadığını kaydeden Koçak, iyi yapılamayan tercihler sonucu çok sayıda gencin yeniden sınavlara girerek tercihlerde bulunduklarını anlattı. Her yıl ÖSS sonucu eğitime başlayan ancak girdikleri bölümün kendilerine uygun olmadığını gören çok sayıda öğrenci bulunduğunu ifade eden Koçak, sınav öncesi meslek seçiminin çok önemli olduğunu vurguladı.
BUDAK SUNUM YAPTI
Yaşamın çeşitli zamanlarında yapılan seçimlerin bireyin yaşam tarzını şekillendirdiğini belirten Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, konuşmasında şunları söyledi:
“İş ve meslek seçimi veya mesleki gelişim süreci ‘kariyer planlama’, ‘kariyer yönetimi’ gibi kavramlarla ifade edilmektedir. Kariyer planlaması, bireyin kendisini ve iş dünyasını tanıyarak bu bilgiler ışığında uygun meslek seçimi yapmasıdır. İş ve meslek seçimi, bireylerin yaşamlarındaki önemli kararlardan bir tanesidir. Bireylerin kendilerine uygun seçimleri yapabilmeleri için mesleki karar verme becerilerine sahip olmaları gerekir. Bu becerilerin kazanılmasında bu tür etkinliklerin düzenlenmesine ihtiyaç duyulmaktadır.”
Konuşmasında öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Budak, “Mutlaka sevdiğiniz, mutlu olacağınız bir mesleği seçin. Anne-babanızın fikirlerine değer verin ancak son kararı verecek olan sizsiniz. Bu konuda doğru kararı verebilmeniz için ilköğretimden itibaren hedeflerinizi belirlemelisiniz. Hedef belirlemeyen insan, varacağı limanı bilmeyen yelkensiz gemiye benzer” dedi.
ÖZEN BRİFİNG VERDİ
Kültür merkezi salonunda daha sonra İnsani Kaynakların Mesleği Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP) konusunda bilgiler verilirken Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Üstün Özen, Atatürk Üniversitesini tanıtıcı bir brifing sundu. Toplantıda Atatürk Üniversitesi Bindallı Halk Dansları ve Hareket Tiyatro Topluluğu gösteri yaptı.
METEF AÇILDI
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi salonunda başlayan 1. Kariyer Günleriyle birlikte METEF fuarının açılışı da yapıldı. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin yanı sıra Erzurum’daki liselerin tanıtım standlarının yer aldığı fuar öğrencilerden büyük ilgi gördü.
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, fuarın amacının öncelikle öğrenci ve velilerin eğitim, meslek seçimi konusunda bilinçlendirilmesi, öğrencilerin üst öğretim kurumlarını, iş ve meslek alanlarını tanıyarak kendilerine uygun mesleği seçmelerine katkı sağlamak olduğunu açıkladı.
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde bugün başlayan 1. Kariyer Günleri ve METEF 3 gün devam edecek.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis, köy sorunlarına yoğunlaştı
GHA/Erzurum İl Genel Meclisi, Haziran ayı ilk toplantısını, Selcan Karagöl ...
Köy ödenekleri açıklandı
GHA/İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayında aldığı kararla, İl Özel İdaresi ...
Mera sorunu çözüldü
Yakutiye Meclisi, imar tadilat talepleri, Kent Konseyi, mera sorunu ve ...
 
Hac kesin kayıtları başladı
GHA/2009 dönemi hacı adayları için kesin kayıtlar başladı. Acentalar dahil, ...
Tarihle teknoloji buluştu
Yakutiye İlçe Belediyesi bünyesinde yaklaşık 15 yıl önce kurulan mehter ...
Hac kesin kayıtları bugün başlıyor
Hacca gitmek üzere ön kayıt yaptırıp çekilen kurada asıl olarak belirlenen ...
 
Bursa'da Dadaş damgası
Bursa Dadaşlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bu yıl 7.'sini ...
TSD’den kurs atılımı
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi, engellilerin mesleki eğitimine ...
2011 Zirvesi
Devlet Bakanı Özak, 2011 Kış Oyunları'nın Türkiye'nin vitrini olacağını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva