ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu Şanlıurfaspor maçını yorumladı
Kutlu Şanlıurfaspor maçını yorumladı
Karafırtınalar: ‘İçimizi ısıtan bir skor oldu’
Karafırtınalar: ‘İçimizi ısıtan bir skor oldu’
Futbol kaybetti, artistlik kazandı!
Futbol kaybetti, artistlik kazandı!
Emniyet bilgilendirmeyi sürdürüyor
Emniyet bilgilendirmeyi sürdürüyor
Sayıl Narmanlıoğlu'na vefa
Sayıl Narmanlıoğlu'na vefa
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
15 Eylül 2011 Perşembe - 09:41

MEB yeniden yapılandırılıyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılacağını söyledi. Buna göre, 32 olan hizmet birim sayısı 17'ye düşürülecek. 7 olan müsteşar sayısı 5, 15 olan Talim Terbiye Kurulu ise 10 kişiden oluşacak. Şube Müdürlükleri kalkacak, Kariyer Uzmanlığı Sistemi gelecek.

MEB yeniden yapılandırılıyor

(İHA) - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılacağını söyledi. Buna göre, 32 olan hizmet birim sayısı 17'ye düşürülecek. 7 olan müsteşar sayısı 5, 15 olan Talim Terbiye Kurulu ise 10 kişiden oluşacak. Şube Müdürlükleri kalkacak, Kariyer Uzmanlığı Sistemi gelecek.
Milli Eğitim Bakanlığı Tevfik İleri Toplantı Salonu'nda eğitim muhabirleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bakanlığın yeniden yapılandırılacağını ifade etti. Bakanlığın Teşkilat Kanunu'nun değiştirildiğini belirten Dinçer, "Bakanlıkta çok aşırı merkezileşmeden kaynaklanan ve çok fazla büyük olmaktan kaynaklanan sorunlar var. Bakanlıkta aşağı yukarı var olan temel hizmet birimleri oldukça çok fazla, büyüklük ve hantallık da biraz buradan geliyor. Hem fonksiyonların farklılaşması ve
büyüklük, hantallığın oluşması sebebiyle biz bunlarda değişlik yapmayı düşündük" dedi.
Dinçer, Talim ve Terbiye Kurul üye sayısının 15'den 10'a düşürüldüğünü ifade ederek, "Çalışanların uzmanlığından yararlanmak ve personelin potansiyelini artırmak için mekanik hiyerarşik yapıyı terk ediyoruz. Onun yerine profesyonel bürokrasi mantığını getiriyoruz. İdari ve akademik personel olmak üzere iki yapımız olacak. Bakanlıkta kariyer uzmanlık sistemini kurduk. Tıpkı Başbakanlıkta, Devlet Planlama Teşkilatında, Hazine Müsteşarlığında olduğu gibi bu bakanlıkta da kariyer uzmanlar yetişecek. Sonra onları yetiştireceğiz, uzman yapacağız, Türkiye'nin eğitim politikaları üzerinde fikir yürütecekler'' dedi.
EK DERS ÜCRETİ UYGULAMASI
Dinçer, ek ders ücreti uygulamasına son vereceklerini kaydederek, "Ben bunu birazcık psikolojik olarak bu bakanlığın itibarını zedeleyen bir sorun olarak değerlendiriyordum. Öğretmenler ek ders ücreti alacaklar. İdari personelin, diğer bakanlıklardaki ödenen ücretlerden daha az ücret alması sebebiyle onu tamamlamak üzere ek ders ücreti alması bence çok doğru bir yaklaşım değildi. Aralarında bu sorun da çıkarıyordu. Bunu kaldırıyoruz. Başbakanlık, Devlet Planlama ve Hazine Müsteşarlığında olduğu gibi
idari personele fazla mesai, makam tazminatı ve benzeri diğer ek göstergelerin ödemesi yapılacak. Böylece hem personelimiz maaşında hak ettiğini alma imkanına kavuşacak, hem de 'ek ders ücreti alıyor' psikolojik ezikliğinden personelimiz kurtulacak'' dedi.
Bu arada toplantıda dağıtılan ''Milli Eğitim Bakanlığı Yeniden Yapılanma Bilgi Notu''nda, Avrupa Birliğinde her ülkenin Avrupa 2020 stratejisine uygun olarak eğitim sistemini geliştirdiği belirtildi. Buna göre, yeniden yapılandırılacak Milli Eğitim Bakanlığı'nda 7 olan müsteşar yardımcısı sayısı 5'e inerken, 15 kişiden oluşan Talim ve Terbiye Kurulu da azaltılarak 10'a düşürülecek. Yöneticilerde kıdemin yanı sıra performansın da önemli olacağı yeni sistemde, öğretmenlerin sorunlarının çözümü için de yeni ekipler oluşturulacak. Mevcut yönetim yapısında değişikliğe gidilerek 32 olan hizmet birim sayısı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü,
Rehberlik ve Denetim Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilgi İşlem Grup Başkanlığı ile İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığı olmak üzere 17'e indiriliyor.
Akademik ve mesleki kariyer sahiplerinden oluşacak kurul eski güçlü yapısına kavuşuyor. Bakanlıkta grup başkanlıkları sistemi kurulurken, şube müdürlükleri de kaldırılıyor. Bunun yerine kariyer uzmanlık sistemi getiriliyor. Böylelikle daha az hiyerarşinin olduğu küçük, dinamik ve beklentileri karşılayan bir bakanlık amaçlanıyor. Yeni sistemde artık yöneticiler ek ücret almayacak. Diğer bakanlıklarda olduğu gibi fazla mesai, diğer ek ödemeler ve makam tazminatı alacak. Hizmet süresi kriter olarak kalmaya devam edecek ancak performans ve yeterlilikleri de terfilerde etkili olarak kullanılacak.

 
Bakan Şahin Doğu gezisini değerlendirdi
 
Cezaevine gitti yakalandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
suphi aksoy 16 Eylül 2011 Cuma 09:12

inanki bakanlığı yenide yapılandırması çok iyi olur yanlız milli eğitim dediği zaman sadece öğretmen akıla gelir peki memurların durumu nasıl olacak her bakanlığda kurum tazminatı vardı pek milli eğitimdede nasıl olacak inşallah bu konuda 20 bin yakın memurda bu vesilede tüm haklarda yaralanacktır.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet’ten Somali’ye eğitim desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nca oluşturulan teknik ...
Somali'ye yardım kampanyası hız kesmiyor...
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın birlikte yürüttüğü ...
Somali’de Osmanlı Damgası
Somali'nin liman şehri Berbera'da Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılan ...
 
Türkmen doktorlardan teröre lanet protestosu
Ankara'da, Irak Büyükelçiliği önünde toplanan Iraklı doktorlar terörü ...
Afrika’ya yardım 182 milyona ulaştı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkiye Diyanet Vakfıyla ortaklaşa yürüttüğü ...
Tablet bilgisayar yayılırsa kitap tarih olacak
Türkiye piyasasında pazar payını giderek arttıran ve bu sene okullara ...
 
Afrika yardımları rekora koşuyor
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkiye Diyanet Vakfıyla ortaklaşa düzenlediği ...
Şahin toplumun beklentilerini değerlendirdi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, toplumunun beklentilerinin değiştiğine, ...
Devlet Ana rahmetle anıldı
Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Tanınmanın Tüneli
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Palandöken’in Bembeyaz Cazibesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
“Merhamet” Politikası ve Terör
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Kağıt gazete dönemi bitti!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva