SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Palandöken Kaymakamlığı’na bağlı kurum ve kuruluşların Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) desteğiyle yürüttükleri projelere bir yenisi daha eklendi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nce hazırlanan “Kurumsal Kapasite Gelişimi” adlı projeyle, bu kurumda çalışan personellere kriz yönetimi, etkili takım çalışması, motivasyon, etkili iletişim, performans değerlendirme, imaj yönetimi konularında eğitim verildi.
KURUMSAL KAPASİTE GELİŞİMİ
Palandöken İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün KUDAKA destekli olarak yürüttüğü “Kurumsal Kapasite Gelişimi” eğitimleri tamamlandı. Palandöken Kaymakamlığı ARGE Proje Sorumlusu Esengül Tan, 50 kişinin katılması planlanan, ancak katılımcı sayısının 80’i bulduğu projeye ilişkin olarak bilgiler verdi. Proje kapsamındaki eğitim programına Palandöken Gençlik ve Spor Müdürlüğü personelinin yanı sıra, ilçedeki diğer kamu kurumlarında görev yapan müdürlerinde katıldığını belirten Tan, katılımcılara 5 gün boyunca günde 6’şar saat olmak üzere toplam 30 saat eğitim verildiğini dile getirdi.
TAN PROJE HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Palandöken Kaymakamlığı ARGE Proje Sorumlusu Esengül Tan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nce hazırlanan “Kurumsal Kapasite Gelişimi” projesinin amaçlarına ilişkin olarak bilgiler de aktardı. Hızla gelişen ve kendini yenileyen bir sektör konumunda olan turizm sektörünün, döviz kaynağı oluşturduğunu ve istihdam meydana getirerek, alt ve üst yapı yatırımlarını tetiklediğini kaydeden Tan, bu nedenle sektörün, birçok ülkede ekonomik, sosyal ve çevresel gelişmenin önemli bir nedeni durumunda olduğunu söyledi.
TAN: ERZURUM, KIŞ TURİZMİYLE BİRLİKTE MARKALAŞMA SÜRECİNE GİRDİ
Erzurum’un coğrafi yapısı ve iklimsel özellikleri bakımından kış turizmi için çok elverişli bir bölge durumunda olduğuna vurgu yapan Esengül Tan, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları süreci ile birlikte bölgede turizm açısından büyük bir hareketlilik yaşandığının altını çizdi. Tan, “2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılan yatırımlarla birlikte kış turizmi sadece kayağa yönelik olmaktan çıkmış ve çeşitlilik kazanmıştır. Bu duruma bağlı olarak da Erzurum kış turizmi ile birlikte bir markalaşma sürecine girmiştir. Kış turizmini hareketli tutmak için modern tesislerin yapılması yeterli değildir. Bu tesislerde turistlere yönelik olarak sunulacak hizmetin de çok iyi olması gerekmektedir. Bu sayede gelen turistlerin memnun bir şekilde ilimizden ayrılması sağlanacak ve memnun turistlerin yapacağı reklamlar sonucunda turist akışında süreklilik sağlanacaktır. Bu duruma bağlı olarak da kış turizminin ekonomik kalkınmada sürdürülebilir bir etkisi oluşacaktır.” diye konuştu.
PERSONELLER, ARTIK BİRER PROFESYONEL
Tan, KUDAKA teknik destek teklif çağrısı kapsamında Palandöken Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün, kurumsal kapasitesini geliştirmek amacıyla yürütülen ve tamamlanan eğitim programının, kış turizmine önemli ölçüde katkı sunacağına inandıklarını kaydetti. ARGE Proje Sorumlusu Tan, “Bu eğitimle tesislerde görev yapan personelin insan odaklı hizmet anlayışını geliştirmek, zamanı etkin ve verimli kullanma kapasitelerini artırmak, stresle baş etme ve kriz yönetimi konusunda profesyonelleşmelerini sağlamak, turistlerle etkili bir iletişim kurabilmelerine destek olmak amaçlandı. Personeller, etkin iletişim ve motivasyon, beden dili, kriz yönetimi, etkili problem çözme ve karar verme teknikleri, zaman ve stres yönetimi, performans değerlendirme, takım çalışması, yönetim, liderlik ve imaj yönetimi konularında eğitim aldılar. Kısaca kış oyunları için yaptırılan tesislerin çalışanları, bundan sonra görevlerini profesyonel bir farkındalıkla yürütecekler.” şeklinde konuştu.