ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Kerkük'te Türk varlığına darbe girişimi'
'Kerkük'te Türk varlığına darbe girişimi'
Kahraman: ‘Erzurum’a ayrı bir önem vermekteyiz’
Kahraman: ‘Erzurum’a ayrı bir önem vermekteyiz’
Batman’da Erzurum Mutfağı tanıtıldı
Batman’da Erzurum Mutfağı tanıtıldı
Bir evden 97 kişi çıktı
Bir evden 97 kişi çıktı
Geleceğin yetenekli pedalları aranıyor
Geleceğin yetenekli pedalları aranıyor
HABERLER>EKONOMİ
3 Şubat 2023 Cuma - 07:52

Kirişçi: 'Tarımda planlı döneme geçeceğiz'

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “Meclisimizin desteği ile tarımda bir planlı döneme geçmiş olacağız. Tarla sahibinin kendi istediğine göre değil bizim isteklerimize göre üretim yapacakları bir döneme geçeceğiz.' dedi

Kirişçi:  Tarımda planlı döneme geçeceğiz

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “Meclisimizin desteği ile tarımda bir planlı döneme geçmiş olacağız. Tarla sahibinin kendi istediğine göre değil bizim isteklerimize göre üretim yapacakları bir döneme geçeceğiz. Biz öncelikli olarak toprak ve su ile ilgili kısıtları olan bir ülkeyiz o zaman bizim kendi üretimimizi buna göre planlamamız lazım” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri programına katıldı. Bakan Kirişçi, programda gıda arz güvenliği, tarımsal üretim, tarımda dijitalleşme, su yönetimi, orman varlığı gibi konulara vurgu yaptı.
“TARIMDA PLANLI DÖNEME GEÇMİŞ OLACAĞIZ”
Türkiye’de gıda ve tarım alanında mevzuat açısından eksiklerinin olmadığını vurgulayan Kirişçi, “Bu noktada geriye kalan sadece desteklemelerin yapılması gerekiyor. 2002 yılında 1,8 milyar lira olan destek miktarı 2022 yılında 40,4 milyar lira olmuş durumda. Örneğin bitkisel üretimimiz 2002 yılında 98 milyon tondu şu anda ise yüzde 30 artış ile 128 milyon ton ile bu rekoru kırmış olduk. 9,9 milyon adet büyük baş hayvanımız vardı. Bu 18 milyona çıktı. 32 milyon olan küçükbaş hayvan sayımız 58,5 milyona çıktı. 2023 yılında inşallah meclisimizde bir mevzuat çalışmamız var. Meclisimizin desteği ile tarımda bir planlı döneme geçmiş olacağız. Tarla sahibinin kendi istediğine göre değil bizim isteklerimize göre üretim yapacakları bir döneme geçeceğiz. Biz öncelikli olarak toprak ve su ile ilgili kısıtları olan bir ülkeyiz o zaman bizim kendi üretimimizi buna göre planlamamız lazım. Bunların arz güvenliğini sağlamamız lazım” şeklinde konuştu.
(6’lı masa eleştirisi) “8 ay sonra pazar bulacak bir ürünün fiyatını kim nerede nasıl açıklayacak”
6’lı masanın ortak mutabakat metni hakkında açıklamalarda bulunan Vahit Kirişçi, “Birkaç gün önce 6’lı, 6 artı 1 diyoruz. Üzüldüğüm yegane şey şu. Bir çalışma olur, 6 artı 1 parti bir araya gelir. Hiç mi dikkat etmezsiniz, okumazsınız, hiç mi bakmazsınız. Bunların içerisinde partimizde de zamanında yer almış bazı şahsiyetler var. Onların başkanlık ettikleri siyasi partiler var. Siz hiç değilse kendi görev döneminizde, bu hükümetler döneminde neler yapıldı insan bunlara bir bakar. Bu baktıklarınızı bir yere not eder. Daha sonra da bu metin oluşturulurken birileri yazmış olsa bile siz burada bir editörlük yapar, doğru olan metnin çıkmasını sağlarsınız. Beklenilen budur. Bizim hava araçlarını almayla ilgili bir zafiyetimiz mi var. Biz şu anda bu hava araçlarının kendi envanterimizde olduğunu, bazılarının 2030 yılında, bunu yapanlar dünyada sayılı ülkeler. Bir kısmı envanterimize girdi. Bir kısmı bu yıl içerisinde gelecek, bir kısmı da önümüzdeki yıllarda gelmeye devam edecek. Gökbey gibi bize ait olan hava araçlarımızı zaten buradan tedarik edeceğiz. Cumhurbaşkanının kullandığı uçakları satacağız, yangın söndürmede kullanılacak uçakların satın alması için kullanacağız. İşaret ettiğim cehalet bu. Eksiklik bu. Diyor ki, ürünlerin fiyatlarını önceden açıklayacağız. Allah aşkına. 8 ay sonra pazar bulacak bir ürünün fiyatını kim nerede nasıl açıklayacak. Uygulanabilir bir tarafı var mı bunun, yok. Dostlar alışverişte görsün, laf olsun. Şuraya 219 kalem yazmışlar. Bazılarında buradan ilan ediyorum. İntihal var. Yeni nesil belki bilmez. İntihal hırsızlıktır. Bize ait olan bir şeyin çalınmasıdır. Referans verilmeden kullanılmasıdır. Maalesef şu anda bunlar var” diye konuştu.
“BAHSETTİKLERİ DESTEKLER ZATEN VERİLİYOR”
Konuşmasına devam eden Kirişçi, “Biz gelirsek şu destekleri vereceğiz diyorlar. ‘Günaydın’ derler adama, o destekler var. Kent tarımını ve dikey tarımını haberi yoktur. O kes-yapıştır var ya orada da bir düzensizlik, anlamsızlık, yersizlik bu 219 kalemin tamamında var. Allah ne verirse hayırlısını versin deriz. Muhalefetin de hayırlısını versin. Muhalefet önemli. Biz kendimizce bir şeyler yapıyoruz ama birinin samimi olarak değerlendirip şu yanlışınız var demesini beklemek iktidarın lehine midir, aleyhine midir. Eğer samimiyet varsa iktidarın lehinedir. Biz bundan niye alınıp gücenelim. Ama beyefendilerin hazırladıkları sözde mutabakat metnini bir televizyon kanalında gösterilerek, bunu falanca ülkenin basınıyla paylaştım. Onlar da çok şaşırdılar ve bunlar Avrupalıları kast ederek söylüyor. Aferin, diyecekler. Yazıklar olsun size. Önce siz bu ülkedeki insanlarımızın, seçmenin oyunu alacaksınız. Size önce aferini bu ülkenin insanları versin verecekse” diye konuştu.

 
Erbaş: 'Mücadeleye devam edilecek'
 
'Terörle mücadelemizde bir gün bile aralık vermedik'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nebati: 'Gıdada fiyatları artıracak bir gerekçe yok'
Nebati, EYT’nin bütçeye oluşturacağı yüke ilişkin, “31 Aralık’ta biz EYT’nin ...
Erzurum iller sıralamasında 6’ıncı sıraya yükseldi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum, Aralık 2022’de 114, yıllık kayıtta ...
Erzurum’un ülke payı açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan Aralık ayında 50, yılın 12 ayında ...
 
Erzurum 2022’de 443 marka çıkardı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan Aralık ayında 54, 2022 Ocak – Aralık ...
'Tarım Cebimde' mobil uygulaması ilgi buldu
Tarım ve Orman Bakanlığının hayata geçirdiği "Tarım Cebimde" mobil uygulamasını ...
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
Erzurum İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Ocak ayı toplantısını, ...
 
Erzurum’dan 1 yılda 82.4 milyon dolarlık dış ticaret
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - Erzurum’da 2022 Ocak – Aralık ayları kapsamında ...
FİNTÜRK-12 Erzurum verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - BDDK, Finansal Türkiye Haritası (FİN-TÜRK) 2022 ...
'Keşfin Ateşi'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Birçok vatandaşımız Karadeniz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Onurun 41. Yılı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hırsızlığa ‘zulüm’ dedikleri yerden buyurun!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva