Kasaplar Odası Başkanı Ejder
ET ÜRÜNLERİ İYİ DENETLENMELİ
Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, kuş gribi hastalığının gündeme gelmesinden sonra özellikle et ürünlerinde denetimlere ağrılık verilmesinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığın belirterek, yaşanan olumsuzluklara rağmen bazı yerlerde açıkta ve kaçak kırmızı et satışının devam ettiğini ifade etti.
Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, kuş gribi hastalığının ülke gündeminde önemli bir yer edilmesiyle et tüketimindeki hijyen koşullarının gözden geçirilmesinin büyük bir gereklilik arz ettiğini belirterek, bazı alanlarda açık et satışlarının devam ettiğini hatırlattı.
UCUZ OLDUĞU İÇİN TALEP ARTIYOR
Gıda denetimlerinin halk sağlığı açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirten Ejder, “Et ürünlerini konusunda denetimler artırılmalıdır. Ülkemizi şu an ciddi bir sınavdan geçiyor yaşanan bu olumsuzluklardan ders çıkartabilmeliyiz. Kaçak et kesimleri halen devam ediyor. Vatandaş ucuz olduğu için kaçak ete yöneliyor. Şu an odamıza kayıtlı 101 üyemiz bulunuyor ve üyelerimizin en büyük sorunu kaçak et kesen ve vergi ödemeyen kaçak kasapların oluşturduğu haksız rekabet ortamıdır” dedi..
VATANDAŞ DUYARLI OLMALI
Kaçak kesime çözüm üretmesi için vatandaşın duyarlı olması gerektiğini de belirten Ejder, “ Kaçak kesimler, halk sağlığı açısından büyük olumsuzluk oluşturuyor. Sorunun çözüme kavuşması için vatandaşın bilinçli olması ve kaçak et kesimi yapan kasaplardan alışveriş yapmaması gerekiyor. Bunun yanında belediyelerin de bu noktada duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.