ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
HABERLER>EĞİTİM
18 Şubat 2015 Çarşamba - 06:16

Karakuş ilçe eğitim performansını değerlendirdi

Okullarda eğitim sisteminin sıkıntılı olduğunu dile getiren Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, “birçok okulda hantallık var. İstediğimiz başarı yok. Öğrencinin okul başarısı bizim için yeterli değil. Hayat başarısına dönük eğitimi değerlendirmek lazım.” dedi

Karakuş ilçe eğitim performansını değerlendirdi

Palandöken Milli Eğitim Müdürlüğünce planlanan 2014–2015 Eğitim Öğretim yılı madde bağımlılığının önlenmesine yönelik yapılan sosyal, sportif ve kültürel faaliyetler Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hayata geçirildi. Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan organizasyona Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Palandöken Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve bazı okul müdürleri katıldı.
Programda Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, eğitimdeki sorunlara ve eğitim sürecinde öğrencilere karşı kötü alışkanlıklardan korunmalarla ilgili konuştu. Gürbüz, “Okulların çok başarılı olması lazım, iyi bir yönetime, iyi yönetilmeye ve iyi eğitim vermeye dönük çok başarılı bir eğitim vermeleri gerekir. Eğitim bir süreçtir insan yetiştirme düzenidir. Bu süreçte insanımız her yönüyle geleceğe yönelik üretken bir anlayışla yetiştirmemiz lazım. Zaman okullarımızda boşluk ve yönetim zafiyeti imkânsızlıklar olması veli ile diyalogun iyi kurulamayışı gibi eğitimde sıkıntılar olabiliyor. Bu aksamaların bir an önce giderilmesi gerekir. Bakıldığında disiplini tesis eden, iyi bir yönetim sergileyen veli ile diyalogu iyi olan, okulda okul yönetimi ile öğretmenler arasında, öğrenci yönetim arasında, okul aile birliği arasında iyi bir diyalogun kurulması halinde eğitimde başarılı olduğunu görüyoruz. Meseleye böyle bakıldığında zaman zaman bazı okullarda sıkıntılar olabiliyor. Bazı ihmaller sıkıntılar yaşanan bazı hadiseler eğitimde olumsuz etkileri oluyor. Bir kere her iş zamanında ciddi bir şekilde etkili verimli ve başarılı olma amacı ile yapılırsa bunun neticeleri de iyi oluyor.
‘OKULLARDA HANTALLIK VAR’
Okullardaki eğitimlerin sıkıntılı olduğunu ifade eden Karakuş, “Eğitim insan hayatının en temel olgusu. Bu eğitimi hem çocuklar için hem bu ülkenin geleceği için çok iyi bir şekilde vermemiz lazım. Fakat tabloya bakıldığında istediğimiz başarıyı göremiyoruz. Yani birçok okulda hantallık var. İstediğimiz başarı yok. Bu tabloyu değişmemiz lazım. Bunu etkileyen birçok sebep var. Bir kere eğitim tablosunu değerlendirirken sadece okuldaki faaliyetlerle eğitimi sınırlandırmak mümkün değil yani yapılan nedir genelde de öğrenci ne kadar ezberledi ne kadar yüksek not aldı. Öğrencinin okul başarısı bizim için yeterli değil. Hayat başarısına dönük eğitimi değerlendirmek lazım. Meseleye böyle bakında şimdi okullarda öğrencileri sadece okul içi, okul eğitimindeki başarısı ile değerlendiriyoruz. Bu eksik bir değerlendirmedir. Yanlış bir değerlendirmedir. Çocuğu arka planı ile geldiği sosyal ortamı ile değerlendirmek lazım bu çocuk okula hangi ortamdan hangi aileden geliyor. Sadece okuldaki eğitim çocuğun davranışlarını değiştirmeye yetmiyor. Eğitim bir davranış biçimi kazandırmadır. Çocuğun davranışları değişmez ise eğitimde yoktur bu çocuk acaba evinde çalışabilecek bir ortama sahip mi? Masa sandalyesi var mı? Biz gezdiğimiz yerlerde. Üç çocuğun bir minderde yattığını gördük. Aç mı gelir tok mu gelir okula kolay mı geliyor ev ortamı nedir kalabalık aileler var. Bir takım sorunların içinde mi yetişiyor. Öksüz mü yetim mi bunları dikkate almayan bir eğitim başarılı olamaz. Onun için okullarda yapılan yanlışlık, genelde burada başlar. Çocuğu sınıftaki hali ile değerlendirmek eksikliktir. Çocuğu arka planı ile değerlendirmek lazım. Bu çocuklar ergen çocuklar. Bakınız bu okulların birçoğunun fiziki kapasiteleri yetersiz, salonları yetersiz. Uzun kış şartlarınsa sahip olan Erzurum’da bu çocuklar spor yapamıyor. Enerjilerini dışarı atamıyor. Başka tesislere götürmek için de araç gereç imkân lazım. O yönde de sıkıntılar var. Dolayısıyla enerjisini harcamayan bu gençler okul içinde haylazlık yapıyor. Beklemediğimiz bir takım olumsuz tavırlar sergiliyor. Bunları dikkate almak lazım.” diye konuştu.

 

 
Muhtarlar sosyal güvence istiyor
 
Saldırıyı telin ediyoruz..!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kaymakam beye 18 Şubat 2015 Çarşamba 21:29

yapılan atamalar liyakat usulüne göre değil amcaoğlu teyze oğlu vekil yakını müdür yağcısı adamına damı vs mantığına göre yapıldığı için atama yapılınca iş itiyor.gelsin çaylar gitsin kahveler. erzurumda eğitim de atamalar içler acısı. palandökende yakutiyede maaalsef iş yapabilecek olan değil adamı olan torpili olan atandı. nasılsa dört yıl kimse kış demeyecek.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kar tatili yok
Gazetemizi arayan çok sayıda öğrenci velisi, yer yer yoğunlaşan kar yağışı ...
Alp’tan Atatürk Üniversitesi’ne destek
Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı hayırsever iş adamı Erzurumlu ...
Yemen’den Erzurum’a eğitim köprüsü
Yemen Sana’a Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar ve Bilgi Teknolojisi ...
 
ASP İl Müdürlüğü'nden eğitim atılımı
Aileleri bilinçlendirmek ve yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla Aile ...
ETÜ, Altıparmak’ı ağırladı
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, MİT Bölge Başkanı, İl Jandarma Komutanı ...
Sevgi evleri öğrencileri Erzurum’daydı
Kars Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl ...
 
‘İdam cezası geri getirilmeli’
Eğilmez, Türk tarihinde, otoritenin kadına ve çocuğa karşı işlenen tecavüz ...
ETÜ’den ‘Mevlana Protokolü’
Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ), Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi ...
Ulaş uyardı, Büyük dini boyutu paylaştı
Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva