ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>BÖLGEDEN
8 Ocak 2016 Cuma - 06:41

Kar yolları kesti

Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve soğuk hava etkisini sürdürüyor. Kar yağışı sonrasında bölge illerinde meydana gelen buzlanma çok sayıda kazaya yol açtı. Elazığ’da 340 kişi buzda düşme sonucu yaralandı

Kar yolları kesti

Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve soğuk hava etkisini sürdürüyor. Kar yağışı sonrasında bölge illerinde meydana gelen buzlanma çok sayıda kazaya yol açtı. Elazığ’da 340 kişi buzda düşme sonucu yaralanırken, Erzurum ve Elazığ’da meydana gelen, buzlanmanın yol açtığı trafik kazalarında 2 kişi yaşamını yitirdi.

Karın esaret altına aldığı Bingöl’de fenalaşan 6 yaşındaki çocuk için seferberlik ilan edildi. Karlı yolları aşarak, çocuğa ulaşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 3 saatlik çabanın ardından çocuğu hastaneye yetiştirdi. Ekibin, karla mücadelesi İHA muhabiri tarafından saniye saniye kaydedildi.

Bingöl’ün Çevrimpınar köyünde yüksek ateş hastası 6 yaşındaki çocuk ile Gökçekanat köyünde kısmi felç geçiren 86 yaşındaki yaşlı adamı gerçekleştirilen başarılı operasyonların ardından hastaneye ulaştıran UMKE ekibi, yine bir çocuk için harekete geçti. Merkez Kadran köyü Kamışlı mezrasında fenalaşan 6 yaşındaki Berdan Ateş’in ailesi 112 komuta merkezini arayarak ihbarda bulundu. Köy yolunun kapalı olduğu bilgisi alan sağlık ekipleri, durumu UMKE Bingöl Birimi’ne bildirdi. Hazırlıklarını tamamlayan ekip, İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zülküf Bağbars yönetiminde bölgeye hareket etti. Kapalı köy yolunda zorlukla ilerleyen ekip, hastanın bulunduğu mezraya ulaştı. Berdan Ateş’e ilk müdahaleyi burada yapan ekip, tekrar yola koyularak hastayı Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne ulaştırdı. 3 saatlik kurtarma operasyonu, başarıyla sonuçlandırıldı. Ekibin, karla mücadelesi İHA muhabiri tarafından saniye saniye kaydedildi.

UMKE CAN KURTARMAYA DEVAM EDİYOR

Bingöl’ün Çevrimpınar köyünde yüksek ateş hastası 6 yaşındaki çocuk ile Gökçekanat köyünde kısmi felç geçiren 86 yaşındaki yaşlı adam, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Bingöl birimi tarafından yapılan başarılı operasyonların ardından hastaneye ulaştırıldı.

Bingöl’de etkili olan kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hava sıcaklıklarının eksilerin altına düştüğü kentte, köy yollarına ulaşım güçlükle sağlanıyor. Köy ve mezra yollarının açılması için çalışmalar devam ederken, hastaların imdadına İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan UMKE yetişiyor.

Gece gündüz demeden canları pahasına çalışan ekipler, Çevrimpınar ve Gökçekanat köylerinde fenaşalan hastalar için yola düştü. Yarı paletli ambulansla yola çıkan ekipler, ilk olarak Çevrimpınar köyünde kısmi felç geçiren 86 yaşındaki Zülfü Argiş’in imdadına yetişti. İlk müdahalesi burada yapılan Argiş, Bingöl-Elazığ karayolu üzerinde bekleyen 112 sağlık ekiplerine teslim edildi. Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Argiş, tedavi altına alındı. İlk operasyonu başarıyla sonuçlandıran ekipler, bu kez Gökçekanat köyüne doğru yola çıktı. Açık olan köy yolunda rahatlıkla ilerleyen ekipler, yüksek ateşten dolayı havale geçiren 6 yaşındaki Yusuf Çağala’ya ulaştı. Paletli ambulansla karayoluna getirilerek 112 sağlık ekiplerine teslim edilen Yusuf, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Gönüllü olarak hastaların yardımına koşan ekipler, gece gündüz canını dişine takarak çalışıyor.

BİTLİS'TE 91 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Bitlis'te kar yağışının ardından kapanan 315 köy yolundan 91'inin ulaşıma açılmadığı belirtildi.

Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 91 köy yolunun halen ulaşıma kapalı olduğu, İl Özel İdaresine ait ekiplerin karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu kentte, belediye ve karayolları ekipleri ise kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç, kent merkezinde kar kalınlığının 1,50 santimetre, yüksek kesimlerde ise 2 metreyi bulduğunu açıkladı. Saraç, kar yağışının cumartesi günü öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini söyledi. Saraç, ayrıca çığ tehlikesi ve soba zehirlenmelerine karşı da vatandaşları uyardı.

ARDAHAN'DA KAPALI KÖY YOLLARI ULAŞIMA AÇILDI

Ardahan’da kar ve tipi dolayısıyla kapanan 40 köy yolu, il özel idaresi ve kırsal kalkınma hizmetleri ekiplerince yapılan çalışma neticesinde yeniden ulaşıma açıldı.

Ardahan'da önceki gün yağan kar ve sonrasında tipiden dolayı 40 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için bugün ekipler seferber oldu. Aralıksız çalışan ekipler 40 köy yolunun ulaşıma açılmasını sağladı.

340 KİŞİ HASTANELİK OLDU

Elazığ'da kar yağmasıyla birlikte oluşan buzlanmalar nedeniyle düşen 340 kişi kentteki hastanelere başvurdu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da kış mevsimi etkisini sürdürüyor. Kar nedeniyle birçok köy yolunun kapalı bulunduğu Elazığ'da buzlanmalar nedeniyle görünmez kazalar da yaşandı. Kentte kar ve buzlanma sonucu birçok kişi dengesini kaybederek, düşmesi sonucu yaralandı. Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine düşme sonucu bel, ayak ve el faktörü geçiren 237 kişi başvurdu. Fırat Üniversitesi ve özel hastanelerin acil servislerine ise 103 kişinin düşme sonucu tedaviye alındı bildirildi. Yaralananların ayakta tedavi olduğu bildirilirken, uzmanlarda düşmelere karşı vatandaşları uyardı.

“ELLERİNİZİ CEPLERİNİZE KOYMADAN YÜRÜYÜN”

Kış mevsiminde kayarak, yaralanmaların çok sık yaşandığını belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Burhan Taneli, bu durumun kırık ve çıkık gibi ciddi yaralanmalara sebep olduğunu söyledi. Yürürken dikkat edilmesi gerektiğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Taneli, “Kış mevsiminde dışarıda yürürken mutlaka ve mutlaka ellerini ceplerine koymamaları gerekiyor. Ellerin dışarıda olması gerekiyor. Yürürken çok dikkatli olmak gerekiyor. Tutunabilecek bir yer varsa tutunarak yürümeleri doğrudur. Kaygan, karlı ve buzlu zeminde düşme olaylarına çok sık rastlıyoruz. Bu nedenle kış aylarında cerrahi sayıda giderek artıyor. Vatandaşlarımızın bunlara dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

Kış aylarında özellikle yaşlılarda kalça kırıklarına çok sık rastlandığını aktaran Taneli, “En önemli alınacak önlemlerden birisi bu saydıklarım dışında kaymayan ayakkabıların giyinmesidir. Kalça bölgelerine süngerlerle destek konulması ve böylece dışarı çıkılması çok doğrudur. Çünkü düşme sırasında kalça bölgelerine gelen darbelerle kalça kırılmaktadır. Gençlerde mutlaka eller dışarıda buzlu olmayan yerde yürünmesi doğrudur. Bu konularda halkımızın dikkatli olmaları gerekir. Kış aylarında el bileği ve kalça kırıklarına çok rastlıyoruz. Halkımızın bu dediklerimize dikkat etmesi bu sayıları giderek azaltacaktır” diye konuştu.

“AĞRILARI ÖNEMSEMEMEK YANLIŞTIR”

Düşme sonucu ağrıların azlığına aldanmamaları gerektiğini vurgulayan Taneli, şunları kaydetti:

“Yaşlılarda kalça kırığı tedavisi çoğunlukla cerrahidir. Bu nedenle düşme sonucu kalça bölgelerinde kırıklar olan hastaların az ağrım var ya da kalçam ağrımıyor demek doğru değildir. Çoğunlukla kalça içi kırıklarının ağrıları çoktur ancak ağrısız olan bazı çatlaklar vardır. Bunlarda daha sonradan problem yaratacaktır. Mutlaka bir doktora başvurmaları doğrudur. Önemsememek yanlıştır. Özellikle düşme sonucu el bileği çevresi kırıkları vardır. Bunlarda düşme sonucu olarak scaphoid kemik dediğimiz el bilekleri kırığına sık rastlıyoruz. Bunlarda düşme sonucu kırık başladığında mutlaka doktora başvurmaları gerekmektedir.”

ELAZIĞ'DA KAR BİLANÇOSU: 1 ÖLÜ, 27 YARALI

Elazığ’da 3 gün süren kar yağışı nedeniyle 1’i ölümlü, 10’u yaralamalı ve 20’nin üzerinde de maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Elazığ genelinde 3 gün süren kar yağışı ve buzlanma nedeniyle birçok kaza meydana geldi. Kent genelinde meydana gelen 11 kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı. Ölümlü kaza önceki gün Karakoçan ilçesi ile Bingöl Kığı ilçesi arasında meydana geldi. A.K. idaresindeki 23 FN 341 plakalı otomobil, Saruhan köyü yakınlarında kar ve buzlanma nedeniyle virajı alamayarak şarampole yuvarlandı. Kazada, Hacı Güneş (36) olay yerinde hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

Öte yandan, Elazığ’ın şehirlerarası bağlantı yollarından Bingöl, Diyarbakır ve Malatya karayolunda ise yaralamalı 7 ayrı trafik kazası meydana geldi. 7 kazada 18 kişi yaralandı.

Elazığ merkez ve ilçelerine bağlı yollarda ise 3 yaralamalı trafik kazası meydana gelirken, kazalarda 5 kişi yaralandı.Elazığ merkezinde maddi hasarlı 20’den fazla kazanın meydana geldiği de öğrenildi.

TUNCELİ’DE 181 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Tunceli’de kar yağışı nedeniyle il genelinde 181 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne bağlı ekipler yağış nedeniyle kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Tunceli’de Pazartesi gününden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 181 köy yolu ulaşıma kapanırken İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne bağlı ekipler köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı. Karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, 8 ekiple il merkezi ve 7 ilçede karla mücadele çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Yıldırım, “Yaklaşık 120 kişiyle karla mücadele çalışmasını yürütüyoruz. Şu anda da 2 bin rakımlı bir tepede bu mücadele devam ediyor. Yol şube müdürlüğü ekiplerimiz 24 saat esasına göre çalışarak karla mücadele çalışması yürütüyor. Şu ana kadar herhangi bir mağduriyet yaşamadık. Öncelikle grup köy yolları, sonrasında taşımalı sistem olan köylerimizi akabinde de 112 ve AFAD’dan gelen talepler doğrultusunda yolları açıyoruz” dedi.

“ASILSIZ İHBARDA BULUNULMASIN”

Asılsız ihbarların karla mücadele çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirten Yıldırım, “Karla mücadele bizi engelleyen unsurların başında asılsız ihbarlar gelmektedir. Bunlar programımızı bozup mağdur vatandaşlarımızı da zor durumda bırakıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız ihtiyaç zamanlarında ihbarda bulunsundur. Aksi taktirde bunun zorluğunu çekiyoruz ve asıl hasta olan insanlar bundan mağdur oluyorlar” diye konuştu.

ELAZIĞ'DA 255 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Elazığ merkeze ve ilçelere bağlı 255 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Elazığ genelinde 3 gün sabah saatlerinde başlayan kar yağışının dün sabaha kadar yağmasının etkisi devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerde ilk gün 315 köy yolu ulaşıma kapanmıştı. Elazığ İl Özel İdaresi tarafından ilk gün 20 köy yolu ulaşıma açılırken, son 24 saatte 40 köy yolu daha açıldı.

İl Özel İdaresi’nden alınan bilgiye göre, bugün itibariyle merkeze bağlı 136 köyün 34'üne, ilçelerden Ağın'da 9, Alacakaya’da 5, Arıcak’ta 11,Baskil’de 39, Maden’de 15, Karakoçan’da 58,Keban’da 13, Kovancılar'da 47, Palu’da 17 ve Sivrice’de ise 7 köye kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

318 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Erzincan ve çevresinde iki gündür etkili olan kar yağışının ardından, 318 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı Köy Hizmetleri Birimi karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışıyor. Kar yağışının ardından soğuk havanın etkili olduğu Erzincan'da dün gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 8 derece olurken, gündüz hava sıcaklığı 5-6 derece arasında gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre merkezde 15, İliç 58, Kemah 60, Refahiye 75, Kemaliye 60, Üzümlü 10 Tercan İlçesinde 40 olmak üzere toplam 318 köy ve 1776 kilometre yol ağı ulaşıma kapandı. Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı Köy Hizmetleri Birimi karla mücadele ekipleri kapanan köy yollarında mücadele için 8 greyder, 1 dozer, 4 bıçaklı kamyon, 2 kar makinesi ve 20 ekiple çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.Karla mücadele çalışmaları ile ilgili bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, özel idare olarak kış hazırlıklarını tamamladıklarını ve alınan yeni araç ve ekipman ile birlikte mevsim koşullarına bağlı köy ve ilçelerde karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Tuygun açıklamasında, karla mücadele ekiplerinin, hasta ve kaza gibi acil durumlar dışında gece gündüz demeden, kış şartlarına bağlı olarak çalıştıklarının altını çizerek; “Kurum olarak kış hazırlıklarımızı tamamladık, ekipman ve tuzlama çalışmaları için gerekli stoğumuzu yaptık. İki gündür etkili olan kar yağışı ile birlikte yolları kapanan köylerimizin yollarını açıyoruz” diye konuştu.

IĞDIR’DA 34 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Iğdır’da etkisini gösteren tipi ve fırtına nedeniyle 34 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yeni yılın ilk günlerinden itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü kentte, etkisini gösteren kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ve Tuzluca ilçesine bağlı 34 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler, kentin yüksek kesimlerinde yoğun tipi ve fırtınadan kapanan 155 kilometrelik köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdürüyor.

Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Nuri Turan, geçtiğimiz hafta kentte etkisini gösteren kar yağışının ardından tipi ve fırtınadan kaynaklı sürekli köy yollarının kapandığını belirtti. Turan, “Dağlardan biriken karları fırtına ve sürükleyerek yolları tıkamaktadır. Bu nedenle kentin yüksek kesimlerindeki 155 kilometrelik ulaşıma kapanan 34 köy yolunun açılması için 7 ekibimiz 24 saat aralıksız karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Yaklaşık bir haftadır kar ve fırtınadan dolayı esir olduklarını anlatan Pınarbaşı Köyü Muhtarı Mecit Aldağ ise, yardımlarına gelen Iğdır İl Özel İdaresi’ne teşekkür ettiklerini belirtti. Aldağ, “Sürekli dağdan gelen fırtına ile köy yolumuz kapanıyor. Hastamız oluyor, çocuklarımız taşımalı okula gidiyor, bunun için yolun açılması bizleri çok mutlu etti” diye konuştu.

KARS'TA ŞAŞIRTAN OCAK YAĞMURU

Kars’ta Sibirya soğuklarının yaşandığı ve eksi 25’lerde soğuk havanın hüküm sürdüğü Ocak ayında yağmur yağması vatandaşları şaşırttı.Doğu Anadolu Bölgesi’nde Sibirya soğuklarının etkili olduğu bugünlerde Ocak ayında ilk kez Kars’ta yağmur yağması, şaşkınlık oluştururken, vatandaşlar ise iklim şartlarının bozulmasını HES’lere ve yapılan barajlara bağladı. 8 ayı kış olan ve kar altında kalan Kars’ta zemheri soğuklarının yaşandığı Ocak ayında hava sıcaklığının 5 derece olması ve yağmur yağması vatandaşları da hazırlıksız yakaladı. Yıllardır böyle bir olaya denk gelmediğini ifade eden Metin Özbey, “İlginç yıllardır böyle bir olaya denk gelmemiştik. Hep karla mücadele ediyorduk. Şimdi yağmur yağıyor. Bunu da küresel değişikliklere, mevsimsel değişikliklere veya çevremizde yapılan HES ve barajlar bunun etkisi olabilir. Ben buna bağlıyorum” dedi.

Hava sıcaklığının 5 derece olduğu kentte öğleden sonra yağmurlu havanın yerini kar yağışına bırakması bekleniyor.

İŞ YERİNİN ÇATISI KARDAN DOLAYI ÇÖKTÜ

Van’ın Muradiye ilçesindeki 600 metrekarelik alana sahip bir iş yeri, kar yağışına dayanamayarak çöktü.Muradiye ilçesinde aralıksız devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İlçenin Yenişehir Mahallesi’nde bulunan ve tarım araçlarının satıldığı bir işyerinin çatısı, karın ağırlığına dayanamayarak çöktü. Çökme sırasında iş yerini çalıştıranların dışarıda olmaları büyük bir faciayı önledi. İş yerinin sahibi Aydın Ekmekçi, “İçinde beş kişinin çalıştığı iş yerimizin çatısındaki karı temizlemeye çalışıyorduk. Bir gün önce temizlemeye başladık, ancak yetiştiremedik. Kar kalınlığı fazlaydı. iş yerinin üzerindeki karı temizlemek çok zordu. Bugün tekrar temizlemeye başladık, ancak iş yeri dayanamadı tamamıyla çöktü. O sırada iş yerinin üzerini temizleyenlere yardım etmek için dışarıda bekliyorduk. İş yeri çökünce üzerindeki üç kişi kendilerini aşağıya atarak kurtuldular. Bazı traktörleri dün çıkarmıştık, şimdi iki traktör, biçerlerimiz ve tarımda kullanılan malzemeler altta kaldı. Çok şükür cana zarar gelmedi, mala geldi. Onu da artık telafi etmeye çalışacağız” dedi.

İŞ MAKİNELERİ SOKAĞA İNDİ

Şehirde gerçekleşen etkili kar yağışı ve soğuk hava günlük hayatı olduğu kadar ulaşımı da etkiledi. Bu olumsuzlukları gidermek için Bayburt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sabahın ilk saatlerinden itibaren yoğun bir mesaiye başladı. Fen İşleri ekiplerinin kar yağışının başladığı gece saatlerinden itibaren başlattığı çalışmaları sabah saatlerinde de devam ettirdi.

Bir yandan yol açma işlemi gerçekleştiren ekipler, bir yandan da tuzlama çalışması yaparak buzlanmanın önüne geçmeye çalıştı. Temizlik işleri ekipleri ise kaldırımlardaki buzlanmadan dolayı meydana gelen sıkıntıları ortadan kaldırmak için buz kırma çalışması başlattı.

 
Sarmış’tan "Adanmış Hayat Mehmet Akif İnan"
 
‘Her Fetih Bir Diriliştir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaban hayatına şefkat eli
Artvin’de kış şartları ile birlikte yaban hayvanları da zorluk yaşıyor. ...
Soğuk, bitkisel çaylara rağbeti artırdı
Narman’da havaların soğuması nedeniyle baharatçıların yüzü güldü.
Doğu’da beyaz çile
Kar ve tipinin etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde bin 238 köy yolu ulaşıma kapandı
 
Terör operasyonunda 12 gözaltı
Bitlis’in Tatvan ilçesinde sabaha karşı bazı ev ve iş yerlerine yapılan ...
12 bölge ‘geçici güvenlik bölgesi’ ilan edildi
Bingöl Valiliği, 12 bölgenin 5-19 Ocak 2016 tarihleri arasında geçici ...
Kar yağdı, kürek satışları tavan yaptı
Muş'un Varto ilçesinde yoğun kar yağışının ardından kar kürekleri satışlarında artış yaşandı.
 
Yedisu’da yürek dağlayan olay
Bingöl’ün Yedisu ilçesine bağlı Elmalı köyü Cevizli mezrasında bir evde ...
Erzincan’da Milli Şuur buluşması
Erzincan’da Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla "Vefakar gençlik, ...
On binler hainlere lanet yağdırdı
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin el yapımı bombayı patlatması ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva