ERZURUM gazetesi
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında AK Parti Yakutiye Kadın Kollarınca organize edilen yemekte partili kadınlar bir araya geldi.
Tufan Restorantta düzenlenen yemeğe Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ve partili kadınlar katıldı.Katılımcı kadınlara kırmızı ve beyaz karanfil dağıtılırken AK Parti Yakutiye Kadın Kolları Başkanı Esma Kişioğlu, kadının önemine vurgu yaptı.
KADINLAR GÜNÜ YEMEĞİ
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında yemek organizasyonunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Kişioğlu, “Kadın, nezaket, letafet, zarafet, fedakarlık, vefa, duygusal zeka gibi yüksek duygularla mücehhezdir. Toplumun ve milletimizin selâmeti için bu değerleri taşıyan kadınımız, okumalı, iş veya meslek sahibi olmalı, asli vazifeleriyle bunları dengeleyerek elbette istediği kadar çalışmalı ve faal olmalıdır. Buna gerçekten çok ihtiyaç vardır. Millet kitlesinin bir tarafını yükseltirken, diğer tarafını ihmal etmek toplumu yaralayacaktır.” dedi.
KADINSIZ SİYASET EKSİKLİKTİR
Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık’ta, “AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin kuruluşundan itibaren ‘Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil, bütün toplum için bir eksikliktir’ diyerek bu alanda ciddi çalışmalar yapılmasını sağlamıştır.” dedi. AK Parti Erzurum
ÇIĞLIK’IN KONUŞMASI
Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu bağlamda 2003’ten bu yana: Aile Mahkemeleri kurulmuş; CEDAW İhtiyari Protokolü yürürlüğe girmiştir. Kadına karşı ayrımcılığın önlenmesi komitesine, yazılı dilekçe verme veya şikayette bulunma hakkı tanınmıştır. Kadın-Erkek eşitliği anayasa ve yasalara girmiştir. Büyük Belediyelere sığınma evi açma zorunluluğu getirilmiştir. Belediye ve İş Kanunu’nda iyileştirmeler yapılmıştır. Kadına Karşı şiddetin önlenmesi yasalaşmıştır. Devletin kadın çalışmaları kurumsallaşmıştır. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Teşkilat Yasası yeniden yapılandırılmıştır. Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Töre ve Namus Cinayetlerini Araştırma Komisyonu kurulmuş, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir Başbakan bu konuda bir genelge yayınlayarak, devletin tüm kurumlarını işbirliğine davet etmiştir. Ceza Yasası yeniden düzenlenmiştir.
AİLENİN KORUNMASI YASASI
Ailenin Korunmasına dair 4320 sayılı kanun daha da etkinleştirilmiştir. Sosyal Güvenlik Reformu yasalaşarak kadın istihdamı devlet tarafından desteklenmiştir. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ulusal Eylem Planı hazırlanmıştır. ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası ile yüz binlerce kızımız eğitim görmektedir. Meslek Edindirme Kursları, mikro krediler, ana-çocuk sağlığı ve nice sosyal politikalar kadınlarımızın imkânına sunulmaktadır. Berlin merkezli Avrupa İstikrar Girişimi (ESI) adlı bir sivil toplum kuruluşu, Uluslar arası Cumhuriyetçiler Enstitüsü’nün toplantısında sunduğu raporda, AK Parti iktidarında kadına siyasi, yasal ve sosyal hakların verilmiş olduğu bu dönemi Atatürk döneminden sonra “İkinci Kadın Devrimi” olarak nitelendirmektedir. Ayrıca AK Parti Teşkilatları ana kademelerinde, il genel meclisi ve belediye meclislerinde ve milletvekilliğinde kadın sayısı artırılmış ve Türkiye çapında Kadın Kolları teşkilatlandırılarak güçlendirilmiş olup, kadınlar siyasetin karar mekanizmalarında da etkin rol almaktadır. Önceleri 8 Mart’lar, kadın sorunlarının dile getirilip, çözüm için somut adımların atılamayıp dilde kaldığı kutlama günlerinden ibaret kalırken, şimdi ise hayata geçirilen projeleri anlatabiliyor, varsa eksikleri üzerinde konuşup çözümler üretiyor ve memnuniyetlere şahit oluyoruz. Kadınlarımız talep ve özlemlerini 8 Mart’larda kararlılıkla dile getirebiliyorlar.
BAŞBAKAN’IN KADIN HAKLARI YAKLAŞIMI
Dünyada savaş, terör, şiddet, fakirlik, su istimal ve benzeri süreçlerden en fazla etkilenen kadınlar ve çocuklar olduğu için kadınların üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Ancak Sayın Başbakanımız ‘Elbette bu konu sadece hukukî düzenlemelerle ve niyet beyanlarıyla ulaşılabilecek bir hedef değildir. Öncelikle kadınların zaten sahip oldukları haklarını kullanmalarına ve hayata geçirdiğimiz projelere karşı bilinçli bilinçsiz engelleri aşmak durumundayız. Bu konuda bir zihniyet reformu ve kültürel değişime ihtiyaç vardır. Kadına karşı cinsiyet ayrımcılığı yapmak ırkçılıktan daha ilkel bir durumdur. Biz tarih boyunca kadınları baş tacı eden Cennet anaların ayakları altındadır fikrindeki bir medeniyetin temsilcileriyiz” diyor. Bizim siyasi anlayışımız kadını erkeği birbirine düşürmek değil, birbiriyle dayanışma ruhundan, birbirini tamamlama felsefesinden beslenir. İnsanı yüceltme anlayışıyla aile kurumumuzun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi ve koruyucusu olan kadınlarımıza imkânları hazırlamak kadın erkek hepimizin ortak sorumluluğudur.
Bu inançla AK Parti Milletvekili olarak şahsım ve teşkilatlarım adına, ülkemizin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”