Erzurum’da iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıf, Ramazan ayının ilk gününde satış patlaması yaşadı. Sabah erken saatlerden itibaren kadayıf imalatı yapan firmalar ve tatlıcılardaki kuyrukta yerini alan vatandaşlar, iftar için kadayıf almaya başladı. Günde yaklaşık 50 ton kadayıf tüketimi yapılan Erzurum’da, kadayıf imalatçıları siparişlere yetişmekte güçlük yaşıyor.
Yarım asırdan fazla kadayıf üretimi yapan Rüstem Akdağ, Erzurum’da kadayıf’ın bir kültür olduğunu söyledi. Kadayıf’ın Ramazan’da vazgeçilmez bir tatlı olduğunu belirten Akdağ, “Erzurum’da kadayıf olmazsa Ramazan olmaz. Öyle bir kültürümüz var. İftarda mutlaka kadayıf dolması olmalı. Kadayıf Erzurum’a has bir kültürdür. Türkiye’nin her tarafında kadayıf yapılır ama dolmalık kadayıf Erzurum’da yapılır. Onun bol cevizle güzelce sarılabilmesi için ayrı bir özelliği vardır” dedi.
Ramazan ayında rağbetin fazla olduğunu ifade eden Akdağ, “Ramazan’da oldukça fazla yoğunluk yaşıyoruz. İlk haftalarda üretim 10 katına kadar çıkıyor. Bazen talebi karşılamakta bile zorlanıyoruz” diye konuştu.