ERZURUM gazetesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSFALT’ın uzman eğitmenleri, 27 Ocak-06 Şubat 2011 arasında Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunlarının ev sahipliğini yapacak olan Palandöken İlçe Belediyesi başta olmak üzere Erzurum’un ilçelerine yönelik bir teknik eğitim semineri verdi. Erzurum’un diğer ilçe belediyelerinden katılımların da olduğu eğitim saha gezisiyle birlikte üç gün sürdü.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) planladığı seminer, öncelikle Palandöken İlçe Belediyesinin oyunlar öncesinde hız verdiği ilçe yollarını mükemmelleştirme çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla verildi. İlk gün belediyenin üretim tesislerinin yerinde incelenmesinin ardından yollarda da kontrol ve inceleme yapan İSFALT ekibi, sonrasında üretim ve uygulama personeline konuyla ilgili olarak iki gün süren bir seminer verdi.
Kalite Yönetim ve Ar-Ge Müdürü Bekir Kadri Eren ‘Ar-Ge ve Kalite Kontrol’, Üretim Müdürü Dr. İbrahim Sönmez ‘Asfalt Üretimi’, Uygulama Müdürü Fethi Turgut ‘Asfalt Uygulamaları’, Teknik Eğitim Şefi Dr. Mehmet Tahir Deniz ‘Bitümlü Bağlayıcılar ve Asfalt Emülsiyonları’, Laboratuar Şefi Seyit Ali Yıldırım ‘Karışım Tasarımları ve İlgili Standartlar’ konusunda katılımcılara bilgi aktardılar. İSFALT yetkilileri ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla bu tür eğitim çalışmalarını sürdüreceklerini belirttiler.
//UYGULAMALI EĞİTİM
İSFALT; asfalt üretimi, asfalt uygulaması, Ar-Ge çalışmaları ve laboratuar hizmetleri gibi sektörün ana konuları ile ilgili olarak hem teorik hem de uygulamalı eğitimler veriyor. Şirket, bilgi ve tecrübelerini ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla yurdun dört bir yanındaki belediyelere aktarıyor. Şirketin bu çerçevede, Palandöken İlçe Belediyesi başta olmak üzere, Erzurum’a bağlı ilçe belediyelerine yönelik gerçekleştirdiği seminer programının ilk gününde Palandöken İlçe Belediyesi yetkilileriyle saha gezisi yapan İSFALT’ın uzmanları, ilçe yollarının durumunu yakından görme imkânına sahip oldular. Programın ikinci gününde seminerlere start verildi. Bu kapsamda bitümlü bağlayıcılar ve asfalt emülsiyonları, agregalar, kalite kontrol çalışmaları, karışım tasarımları ile ilgili standartlar ve asfalt üretimi konuları ele alındı. İkinci bölümde ise asfalt uygulaması ile asfalt yama ve onarım teknikleri anlatıldı. Katılımcılar, eğitimi veren İSFALT uzmanlarının ve işlenen konuların ufuklarını genişlettiğini ifade ettiler.
//KALİTE VE VERİMLİLİK ÖNCELİĞİ
İSFALT, Erzurum’a bağlı ilçe belediyelerine verdiği eğitimden önce; Bursa, İstanbul, Kocaeli, Edirne gibi birçok şehirlerin de üye olduğu Marmara Belediyeler Birliği bünyesindeki belediyelere bilgi ve tecrübe birikimini aktarmıştı. İSFALT’ın eğitim çalışmaları daha önce asfalt konusunda eğitim almamış Anadolu ve Trakya şehirlerinin belediyelerini de bu eksiklerini gidermeye teşvik ediyor. Böylelikle Karayollarının şehirlerarası yollardaki iyileştirme çabalarının yanı sıra pek çok şehir ve ilçenin yolları da her geçen gün daha düzgün ve kaliteli hale geliyor.