Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) bölgedeki paydaşların, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek faaliyetlerine destek sağlamak için uygulamayı planladığı 2021 Yılı Teknik Destek Programı ilan edildi.
2021 Yılı Teknik Destek Programı amacının; TRA1 Düzey 2 Bölgesi’ndeki yerel yönetimlerin başta planlama çalışmaları ile bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetlerine ve Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliğinin 7/A maddesinde belirtilen başvuru sahiplerinin yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalarına destek sağlamak olduğu belirtildi.
DESTEKLENECEK FAALİYETLER
Teknik destek programı kapsamında belirlenen öncelikler ise turizmin geliştirilmesi, et ve süt sektörlerinin geliştirilmesi, tabii kaynakların değerlendirilmesi, yerel kalkınma fırsatları olarak belirtildi.
2021 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında yapılabilecek faaliyet türleri ise, Eğitim verme, Program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, Danışmanlık sağlama, Geçici uzman personel görevlendirme, Lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetler olarak kaydedildi.
2021 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMININ BÜTÇESİ VE SÜRESİ:
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2021 yılı bütçesinden teknik destek faaliyetleri için ayrılan toplam yıllık tutarının 1 milyon TL olduğunun bildirildiği açıklamada, Teknik destek faaliyetlerinin mevcut bütçe ve personel imkânları çerçevesinde Ajans uzmanları tarafından veya hizmet alımı yoluyla sağlanabileceği, Teknik desteğin hizmet alımı yoluyla sağlanması durumunda her bir teknik desteğin Ajansa toplam maliyeti danışmanlık faaliyetleri için 75 bin TL’yi; eğitim vb. diğer faaliyetler için 50 bin TL’yi aşamayacağı aktarıldı.
2021 Yılı Teknik Destek Programına Kimler Başvurabilir?
KİMLER YARARLANABİLECEK?
Ajans tarafından sağlanacak teknik desteklerden Yerel yönetimler, Üniversiteler, Diğer kamu kurum ve kuruluşları, Kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, Sivil toplum kuruluşları, Organize sanayi bölgeleri, Sanayi siteleri, Teknoparklar, Teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketleri, Endüstri bölgesi yönetici şirketleri, Teknoloji transfer ofisi yönetici şirketleri, İş geliştirme merkezleri yönetici şirketleri, Birlikler ve kooperatifler, Kar amacı güden işletmeler yararlanabilecek.