ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ankaragücü Erzurumspor maçını Tokail yönetecek
Ankaragücü Erzurumspor maçını Tokail yönetecek
ETÜ’de teknoloji gündemi
ETÜ’de teknoloji gündemi
Daş, sigortacıların sorunlarını paylaştı
Daş, sigortacıların sorunlarını paylaştı
Erzurum ulaşım yatırımı harcamaları açıklandı
Erzurum ulaşım yatırımı harcamaları açıklandı
Erzurumspor ve Bandırmaspor PFDK’lık oldu
Erzurumspor ve Bandırmaspor PFDK’lık oldu
HABERLER>BÖLGEDEN
21 Kasım 2023 Salı - 11:20

İspirli ‘Dağların Oğlu’ doğada yaşamı anlattı

Kastamonu'da düzenlenen konferansta, zamanının büyük bölümünü doğada yalnız yaşayarak geçiren ve "Doğanın Oğlu" lakabıyla tanınan Bülent Erkan, üniversite öğrencilerine ilginç hikayesini anlatarak doğa ile ilgili önemli bilgiler verdi.

İspirli ‘Dağların Oğlu’ doğada yaşamı anlattı

Kastamonu'da düzenlenen konferansta, zamanının büyük bölümünü doğada yalnız yaşayarak geçiren ve "Doğanın Oğlu" lakabıyla tanınan Bülent Erkan, üniversite öğrencilerine ilginç hikayesini anlatarak doğa ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından gerçekleştirilen “Doğada Yaşam” konferansına "Doğanın Oğlu" lakabıyla tanınan Bülent Erkan konuşmacı olarak katıldı. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal’ın moderatörlüğünü yaptığı konferansta, Erzurum’un İspir ilçesinde yaşayan ve zamanının büyük kısmını dağlarda geçiren Bülent Erkan, öğrencilere doğa ile ilgili önemli bilgiler vererek yaşam hikayesini anlattı. Konferansın açılışında konuşan Haberal, Yönetmen Yavuz Selim Taşçıoğlu’nun Bülent Erkan’ın hayatını konu alan “Dağların Oğlu” isimli belgeseliyle çeşitli uluslararası organizasyonlarda ödüller aldığını ve Bülent Erkan ile yollarının da dağlarda kesiştiği bilgisini verdi.

“Okutmadıkları için ben de dağlara çıktım”

Daha sonra konuşan Bülent Erkan, doğayı bir ev gibi gördüğünü belirterek, "İlkokul 3. sınıfa kadar okudum. Okumak istedim ama babam beni okutmadı. Babam, 'bizden adam olmaz, koyunların peşinden git’ dedi. Ben de okula gitmedim ve o günden sonra dağlara gittim. Bu şekilde dağcılığım başladı. Siz çok şanslısınız. Size çok değer veren anne babalarınız var. İnanıyorum ki sizler annelerinizin, babalarınızın emeğini boşa çıkarmayacaksınız. Hepiniz bu ülkede bir vatan evladı olarak çok iyi yerlere geleceğinize inanıyorum” dedi.

"Öldürmenin ne kadar kötü, yaşatmanın ne kadar güzel olduğunu anladım"

Yaşantısında çok fazla hikayesinin olduğunu söyleyen Erkan, “Benim için hayatımda dönüm noktası olmuştur. İlkokul 3’ten sonra doğaya yöneldim, büyüklerden ne görürsem onu yapıyorum. Yapmış olduğum şeyin de doğru veya yanlış olduğunu anlatan bir beyin de yok. Burada avcılığa başladım. Tabii ki bu yapmış olduğum şeyin hiç doğru tarafı yok. Tavşan, keklik gibi şeyler avlardım. Bir gün çengel boynuzlu dağ keçisiyle göz göze geldim ve bu çengel boynuzlu dağ keçisi Türkiye’de birçok yerde yok. Nesli tükenme aşamasında olan koruma altında bir türdür. Sadece resmi izin ve parayla vurulur. Bir iki metre kadar mesafe vardı. Tüfeği çevirdim, hayvan çaresiz kaldı. Şunu anladım ki çaresiz kalan bir canlı insana dahi yalvarıyor. Aradan yarım saat bir süre geçti. Yere bir göz damlası düştü. Bir baktım ki keçi ağlıyor. O gün dedim ki ‘yeryüzünün en cahil insanı benim.’ Ondan sonra öldürmenin ne kadar kötü olduğunu, yaşatmanın ne kadar güzel olduğunu anladım” diye konuştu.

“Doğanın dengesini bozarsanız insanın dengesi bozulur”

Doğanın dengesinin bozulmaması gerektiğini söyleyen Erkan, “Harcamadan kazanmak yok. Eğitimde okuyup uykusuz kalmadan, ter dökmeden, stres edinmeden sınav kazanmak yok. Şimdi insanlar domuzlarla ayılarla mücadele ediyor, sebebi ise kurtları yok ettiler, denge bozuldu. Yani doğanın dengesini bozarsanız insanın dengesi bozulur” şeklinde konuştu.

Doğadaki boz ayıların yanına bir metre kadar yaklaştığını anlatan Erkan, “İnsan kokusunu aldıklarında ayı kaçıp gidiyor. İnsanda çok ürkütücü bir koku var, doğada görmüş olduğum en tehlikeli canlı insan. Aynı zamanda doğa çok zengin. İnsana ilaç da sunuyor, şifa da sunuyor. Mesela sarı kantaron yağı çok faydalı. Doğa bir şekilde insana bakıyor ama insanın doğaya nasıl baktığı önemli. Doğadaki en az 70 bitkiyi yiyebiliyorum. Kimisini salata yapıyorsun, kimisinin yemeğini yapıyorsun. Bazı şeyleri anlamak için doğaya gidilmesi lazım. Bitkileri kullanırken sınırlı ve dozunda kullanmak lazım” ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda doğada öğrencilere kullandığı ekipmanlar hakkında bilgiler veren Erkan, doğada hayat kurtaran ekipmanların büyük önem taşıdığını ifade etti.

 
Sekmen: ‘Erzurumspor’un destekçisiyiz’
 
ETÜ’de 100. Yıl Futsal Şenliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken Belediyesinden kar mesaisi
Karla mücadele kapsamında Palandöken Belediyesi tarafından yoğun mesai ...
Kar ulaşımı aksattı
Erzurum-Bingöl Karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapatıldı. ...
 Kızıldağ Geçidi beyaz örtüsüne kavuştu
Sivas - Erzurum karayolu üzerinde bulunan Kızıldağ Geçidi, kar yağışıyla birlikte beyaza büründü.
 
Karlıova'da sel
Karlıova ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen selde mezrada ...
Karlıova'da beklenen kar yağışı başladı
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde beklenen kar yağışı başladı, ilçe 10 dakika ...
Van'da kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oluyor
Van-Hakkari kara yolu üzerinde bulunan 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde ...
 
Türkiye'yi Kafkaslar'a bağlıyor
AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, yapımının tamamlanmasıyla Türkiye-Gürcistan ...
Uzundere’de bir Doğa Harikası: Prinkayalar
TANER SARI - Erzurum’u Karadeniz’e bağlayan Uzundere ilçesi yol güzergahı ...
Palandöken Belediyesine sıfır atık belgesi
Palandöken Belediyesi yaptığı çalışmalar sonucu “Sıfır Atık Belgesi” aldı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Maskesiz gezenimiz var mı?
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Tek Ayaklısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva