ERZURUM gazetesi
Erzurum İspir’de yetişen ve ünü yurt dışına ulaşan İspir kuru fasulyesi üretiminin makineli tarımla 150 ton artacağını belirten Kaymakam Faik Oktay Sözer, yöresel ürünlerin ilçenin ekonomisine yönelik katkısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.
İSPİR FASULYESİ DÜNYA MUTFAKLARINDA
Atatürk Üniversitesi İspir Hamza Polat Meslek Yüksek Okulu’nda (MYO) yapılan sürdürülebilir yerel marka ‘İspir kuru fasulyesi’ tanıtım toplantısına Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Belediye Başkanı Osman Çakır, İspir Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Süphan Şahin Feyizoğlu, öğretim üyeleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldı.
İspir kuru fasulyesinin ilçe için çok önemli olduğunu ifade eden Kaymakamı Faik Oktay Sözer, üretimin artırılıp satış ağının genişletilmesi gerektiğini kaydetti. Yurt içi ve dışında tanınır hale gelen İspir kuru fasulyesinde iyi bir satış fiyatı yakalandığını anımsatan Sözer, “İspir kuru fasulyesinin tanıtımı için geçmişte 90 bin liralık proje oluşturarak önemli bir katkı sağladık. Kaymakamlık olarak üreticilere maddi ve manevi desteklerimiz bundan sonra da devam edecek. 243 ton olarak üretilen hasadı makine desteğiyle 350 - 400 tona çıkartmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken buraya ait olmayan ama İspir ismi kullanılarak satılan kuru fasulye konusunda da gereken tedbirler alınmalıdır “diye konuştu.