ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit babasından duygulandıran paylaşım
Şehit babasından duygulandıran paylaşım
Bir haftada 481 işyeri denetlendi
Bir haftada 481 işyeri denetlendi
Yakutiye GM’den depremzedelere moral destek
Yakutiye GM’den depremzedelere moral destek
 MİT'ten Mahmur’da nokta operasyon
 MİT'ten Mahmur’da nokta operasyon
U19 Kadın Millî Takımı Erzurum Kamp kadrosu açıklandı
U19 Kadın Millî Takımı Erzurum Kamp kadrosu açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
31 Ağustos 2024 Cumartesi - 04:07

Işıkhan’dan Sürdürülebilir çalışma hayatı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Yeni bir aktif işgücü programı olarak Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından tasarlanan İşgücü Uyum Programı’nın (İUP) İŞKUR Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

Işıkhan’dan Sürdürülebilir çalışma hayatı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Yeni bir aktif işgücü programı olarak Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından tasarlanan İşgücü Uyum Programı’nın (İUP) İŞKUR Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

Bakan Işıkhan, özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere iş arayanların işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplininin kazandırılmasının hedeflendiği programın tanıtım toplantısında konuştu.

İşgücüne katılımı ve istihdamı artırmak, toplumun her kesimini iş hayatına kazandırmak ve neticesinde Türkiye’nin ekonomik büyümesini sürdürülebilir kılmak hedefiyle başlattıkları İşgücü Uyum Programı'nın tanıtımı için bir arada olduklarını kaydeden Işıkhan, “Kamu istihdam kurumumuz İŞKUR, işgücü piyasasının nabzını tutan, işgücü piyasası analizleri ve tetkikler neticesinde tanı ve tedavi anlamında birçok politika ve programı hayata geçiren önemli bir kurumumuz. Aynı zamanda işgücü piyasasının dinamikleri doğrultusunda, ülkemiz için politikalar geliştiren bir rehber niteliğindedir” ifadelerini kullandı.

Işıkhan, kurumun misyonu çerçevesinde; Türkiye’de istihdamın artırılması, işgücüne katılım oranlarının yükseltilmesi ve iş arayan vatandaşların niteliklerinin iş piyasasıyla uyumlu hale getirilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını aktardı.

“Hayata Geçireceğimiz Program ve Projelerle, İstihdamı Artırmaya ve İşgücümüzü Daha Nitelikli Hale Getirmeye Devam Edeceğiz”

Mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik destekleri gibi birçok yenilikçi uygulamayı hayata geçirerek vatandaşları nitelikli ve sürdürülebilir iş fırsatlarına yönlendirdiklerinin altını çizen Bakan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu çalışmalarımız, hem işverenler hem de iş arayanlar için fırsatlar sunarak, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı sağlıyor. Günümüzün değişen ekonomik ve sosyal dinamiklerine uyum sağlamak için kamu olarak; özel sektöre rehberlik etmek, ihtiyaç duyulan dönüşümün öncüsü olmak en önemli görevlerimizden birisidir. Bu vesileyle, önümüzdeki dönemde de İŞKUR’un öncülüğünde hayata geçireceğimiz program ve projelerle, istihdamı artırmaya ve işgücümüzü daha nitelikli hale getirmeye devam edeceğiz.

Işıkhan, işgücü piyasasında kırılgan gruplar olarak değerlendirilen kadınlar, gençler ve engelliler gibi özel politika gerektiren bireyler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin olumsuz şekilde etkilenmemesi adına ciddi sorumluluklarının olduğunu ifade etti.

“Özellikle Gençlerin ve Kadınların İstihdamı, İstihdam Politikalarımızın Önemli Bir Bölümünü Teşkil Ediyor”

Sürdürülebilir bir çalışma hayatı, ekonomi ve dolayısıyla sürdürülebilir bir gelecek için çok farklı alanlarda çalışmalar yürüttüklerine dikkati çeken Bakan Işıkhan, “Güçlü, dinamik ve üretken bir Türkiye hedefiyle, her bir vatandaşımızın katkısını önemsiyor, herkesi bu değişimin bir parçası olmaya davet ediyoruz. Bakanlık olarak; kayıtlı istihdam oranlarını yukarı taşıyacak ve nitelikli işgücünü yetiştirecek yapısal çözümler başta olmak üzere bu sürece katkı sağlayacak her türlü proje ve programı hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Özellikle gençlerin ve kadınların istihdamı, istihdam politikalarımızın önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Kadınların sosyal, ekonomik ve hukuki özgürlükleri noktasında büyük mücadeleler vermiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da en çok önemsediği konuların başında kadınların istihdamı geliyor” diye konuştu.

“İş Pozitif Kadın İstihdam Programı ile 430 Bin Kadının İşe Yerleşmesine Aracılık Ettik”

Işıkhan, Şubat ayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle İş Pozitif Kadın İstihdam Programının hayata geçirildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Bu program kapsamında 430 bin kadının işe yerleşmesine aracılık ettik. Ve bu sayı her geçen gün artıyor. Başarıyla yürüttüğümüz bu programın bir benzerini inşallah gençlerimiz için de devreye alacağız. Bu konuda; çalışmalarımıza hız vermiş durumdayız. Bugün tanıtımını yaptığımız İşgücü Uyum Programı, bir noktada kadın ve gençlerin istihdamına katkı sağlayacak bir program olacak. Son dönemde attığımız adımlar, uyguladığımız politikalar ve ekonomimizin genel performansı sayesinde istikrarlı şekilde işsizlik oranında düşüş, istihdamda artış sağlamıştık. Küresel ekonomideki dalgalanmalar, enflasyonla mücadele ve cari açık gibi makroekonomik göstergeleri dengelemek amacıyla politikalar yürütüyoruz. Bu politikaların, uzun vadede ekonomik istikrarı sağlamak ve enflasyonla mücadelede başarı elde etmek için hayati öneme sahip olduğunu unutmamalıyız. Bu nedenle; kısa vadeli etkilerinden ziyade iş gücü piyasasında kalıcı çözümler üretmek, istihdamı artırmak ve neticesinde vatandaşlarımızın refahını korumak için gayret sarfediyoruz.”

İçerisinde bulunulan dönemsel şartların ve enflasyonla mücadele politikalarının doğal bir sonucu olarak, kısa dönemlik dalgalanmaların olabileceğini kaydeden Bakan Işıkhan, “Kalıcı olması gereken ise istikrardır. İstikrar ise bir sonraki adımı, daha emin ve daha sağlam atmamızı sağlayan mekanizmaların varlığı ile mümkündür. Bizler, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen ekonomik politikalara ve ekonomimizin dinamiklerine güveniyoruz. Bu güvenle çalışmaya, üretmeye,  daha verimli ve kalıcı istihdam politikaları geliştirmeye devam edeceğiz” değerlendirmelerinde bulundu.

“İUP’nin En Önemli Amacı Çalışmayan, Üretmeyen İnsan Kaynağının Çalışma Hayatına Alıştırılarak Üretime Katılmasını Sağlamaktır”

Işıkhan, Türkiye’nin en büyük zenginliklerinden birinin, insan kaynağı olduğuna vurgu yaparak, “İnsan kaynağımızı; iş gücü piyasalarının ihtiyaç duyduğu ve çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve donanımlarla daha etkin hale getirmek ve yeni mesleklere uyumunu sağlamamız gerekiyor.  Bu potansiyeli doğru bir şekilde değerlendirmenin, sadece bugünün değil,  geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa etmede anahtar role sahip olduğunu biliyoruz. Sahip olduğumuz genç, dinamik ve yetenekli nüfustan, etkin bir şekilde faydalanmamız gerekiyor. İşgücü Uyum Programı’nın en önemli amaçlarından birisi de, çalışmayan ve üretmeyen insan kaynağını, çalışma hayatına alıştırarak üretime katılmasını sağlamaktır” dedi.

“Programın Nihai Hedefi, İşgücüne Katılımı ve İstihdamı Artırmaktır”

İşgücü Uyum Programı’nın özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla düzenlenen programlar olduğunu bildiren Bakan Işıkhan, şunları aktardı:

“Bu programın nihai hedefi, işgücüne katılımı ve istihdamı artırmaktır. Bu programın merkezinde, iş hayatına çeşitli nedenlerle katılım sağlayamamış, ancak çalışma potansiyeli olan vatandaşlarımızı iş dünyasına entegre etmek var. Esnek ve kısmi katılım modeliyle, vatandaşlarımızın, özellikle gençlerimizin, öğrencilerin, kadınların ve uzun süre işsiz kalmış vatandaşlarımızın üretken bir yaşama geçmelerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Sosyal politikalarımızda hedeflediğimiz gibi; insanlara balık vermek değil balık tutmayı öğretmeyi amaçlıyoruz. Böylece ömürleri boyunca kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenebilsinler. Bu programla, iş gücüne dahil olmayan her bir vatandaşımızı, ülkemizin ekonomik kalkınmasının bir parçası haline getirmeyi hedefliyoruz.”

Işıkhan, dünyanın dört bir yanında iş gücü piyasalarının hızlı bir değişimden geçtiğine değinerek, dijitalleşme, uzaktan çalışma ve esnek iş modellerinin, artık yeni normaller olduğuna işaret etti.

“Türkiye olarak bu dönüşüme gözümüzü kapatamayız” diyen Bakan Işıkhan, “Hazırladığımız İşgücü Uyum Programı da bu anlayışın bir yansıması olacak. Program, vatandaşlarımızı iş hayatına hazırlayarak, yeteneklerini geliştirmelerine, mesleki beceriler kazanmalarına ve ekonomik bağımsızlıklarını elde etmelerine olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda da iş ve özel yaşam dengesini sağlamada sıkıntı çektiği için istihdama katılmada sorunlar yaşayan gruplar için çalışma, hayatına uyumu destekleyen bir program olacaktır. Bu programdan faydalanan kullanıcılar, isterlerse aynı anda başka işlerde de çalışabilecekler. Özellikle kadınlar ve gençler için iş hayatına katılımı teşvik eden bir program olacaktır” ifadelerini kullandı.

Son 22 yılda olduğu gibi yine aynı azimle çalışarak, üreterek, hem toplumsal hem de iktisadi kalkınmaya uygun ortamlar oluşturmaya devam edeceklerine vurgu yapan Bakan Işıkhan, “Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, milletimizle birlikte Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını inşallah işçisiyle işvereniyle hep birlikte inşa edeceğiz. Bu vesileyle; İş gücü Uyum Programımızın ülkemize ve aziz milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

 
Yılmaz: 'İstihdamı artırmayı hedefliyoruz'
 
Uraloğlu internet abone sayısı verilerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz: 'İstihdamı artırmayı hedefliyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Dezenflasyon sürecimizi sürdürürken, ...
Yumaklı’dan bitkisel üretim destekleri açıklaması
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bitkisel üretimde yeni destekleme ...
H-ÜFE yıllık yüzde 61,77 arttı
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık yüzde 61,77 arttı, aylık yüzde 4 arttı.
 
1990’dan günümüze vergi rekortmenleri
90’lı yıllardan günümüze Türkiye’nin vergi rekortmenleri arasında birçok isim yer aldı.
ETSO’da sanayi gündemi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, ...
Bal üreticilerine proje desteği
Tarım ve Orman Bakanlığınca desteklenen “Erzurum Yaylaları Organik Balına ...
 
Erzurum Bölgede 3, ülkede 37’inci sırada
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bu yılın Ocak – Temmuz ...
Erzurum’un şirket sermaye payı yüzde 8,0’e çıktı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - zurum’da Temmuz ayında kurulan 29 şirket ...
OBM’de tarımsal koordinasyon istişaresi
Tarım ve Orman Bakanlığı Kuruluşları arasındaki koordinasyonun sağlanarak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Hâli Pür Melâli
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
12 Eylül gölgesinde…
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İyi İnsan Olmanın Sırrı: İnsan Suresi Ne Diyor?
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Yüzde 50+1'in Getirdiği Zorunlu Gerçek: Millileşme
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ahlaki çöküşün fotoğrafı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yolun Çıkışı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva