ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
12 Ocak 2015 Pazartesi - 00:56

İman, soğuk dinlemiyor

Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışının durmasıyla birlikte etkili olan soğuk hava, ulaşım başta olmak üzere tüm yaşam öğelerinde gündelik yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Erzurum’da kar çilesi yerini soğuk zulmüne terk etti

İman, soğuk dinlemiyor

Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışının durmasıyla birlikte etkili olan soğuk hava, ulaşım başta olmak üzere tüm yaşam öğelerinde gündelik yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Erzurum’da kar çilesi yerini soğuk zulmüne terk etti

CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ

Kar yağışının ardından Doğu Anadolu Bölgesinde aşırı soğuklar etkili olmaya başladı. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan ve Kars'ta eksi 21 derece olarak kaydedildi.

Meteoroloji Erzurum 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, İzlanda ve Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayları bekleniyor. Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Kars'ta 21, Ağrı'da 20, Erzincan'da 16, Erzurum'da 15, Hakkari ve Muş'ta 14, Van, Bitlis ve Iğdır'da 9 derece olarak ölçüldü.

Aşırı soğuk hava nedeniyle Erzurum merkezinde süs havuzlarının üzeri buzla kaplandı. Donan yapay şelaleler kartpostallık görüntü oluşturdu.

EKİPLER HAYAT KURTARMAYA DEVAM EDİYOR

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Bahçeköy'de, yüksek ateşten dolayı havale geçiren 9 yaşındaki çocuk, helikopter ambulansla alınarak hastaneye ulaştırıldı. Merkez Gökdere köyünde rahatsızlanan 35 yaşındaki kadın ise UMKE Bingöl ekibi tarafından kurtarıldı.

Bingöl’de etkili olan kar yağışı, birçok köy yolunun kapanmasına neden oldu. Merkez ve ilçelere bağlı köylerde elektrik kesintileri devam ederken, İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, merkez ile bağlantıları kesilen köy yollarını ulaşıma açmaya devam ediyor. Çalışmalar yoğun tipi ve don dolaylarından dolayı yavaş ilerlerken, köylerde fenalaşan hastaların imdadına sağlık ekipleri yetişiyor.

YOLU KAPALI KÖYE HELİKOPTER AMBULANS İNDİ

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Bahçeköy’de yüksek ateşten dolayı havale geçiren 9 yaşındaki Bedirhan Şengül, ulaşımı sağlanamayan köyde mahsur kaldı. Çeşitli yöntemler deneyerek çocuğun ateşini düşürmeye çalışan aile, son çare olarak 112’yi aradı. Köye karayoluyla ulaşılamayınca, Sağlık Bakanlığı’na ait helikopter ambulans devreye girdi. Sağlık ekiplerince uçak ambulansa alınan Bedirhan, Bingöl Havalimanı’na getirildi. Burada hazır bekleyen 112 sağlık ekibi, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Bedirhan’ı hastaneye ulaştırdı.

GÖKDERE KÖYÜNDE KURTARMA OPERASYONU

UMKE Bingöl ekibi, merkeze 50 kilometre uzaklıkta bulunan Gökdere köyünde sabah saatlerinde karın ağrısı şikayetiyle 112’yi arayan Remziye Kaya için harekete geçti. Saat 08.00 sularında paletli ambulansla yola koyulan ekip, uzun uğraşlar sonucu köye ulaştı. Kaya’ya ilk müdahaleyi köyde yapan ekip, 4 saat süren kurtarma operasyonun ardından hastayı Bingöl Devlet Hastanesi’ne ulaştırdı.

UMKE BİNGÖL EKİBİ HASTALARIN İMDADINA KOŞUYOR

Bingöl’ün Yedisu ilçesine bağlı köyde mahsur kalan 57 yaşındaki kadın ve 11 aylık bir bebek, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Bingöl birimi tarafından başlatılan 8 saatlik operasyonun ardından kurtarılarak, hastaneye ulaştırıldı.

EKSİ 20 DERECEDE KURTARMA OPERASYONU

Bingöl’ün Yedisu ilçesine bağlı Elmalı köyünde hayvan tepmesi sonucu bacağından darbe alan 57 yaşındaki Hanım İşbilir, köy yolunun ulaşıma kapalı olmasından dolayı hastaneye gidemedi. İki gün boyunca köy yolunun açılmasını bekleyen İşbilir, son çare 112’yi aradı. İhbar üzerine dün saat 14.00 sularında ikisi 112, 3'ü UMKE ekibinden olmak üzere 5 kişilik ekip Yedisu ilçesine doğru harekete geçti. Paletli ambulansla saatler sonra İşbilir’e ulaşan ekip, ilçede ikinci bir kurtarma operasyonu başlattı.

11 AYLIK BEBEK İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

Akşam saatlerinde hava sıcaklığının eksi 20’lere kadar indiği ilçede, Kayapınar köyünde bulunan sara hastası 11 aylık Nevin Kaldi için harekete geçen ekip, uzun uğraşlar sonucu köye ulaştı. Nevin bebeği de ambulansa alan ekip, Bingöl’e doğru yola çıktı. 22.30 sularında Bingöl’e varan ekip, Nevin bebeği Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne, İşbilir’i ise Bingöl Devlet Hastanesi’ne yetiştirdi.

Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan 57 yaşındaki İşbilir, yetkililere sitem etti. Kar yağışıyla birlikte ilçenin kaderine terk edildiğini belirten İşbilir, “Çok mağduruz. Yollar kapalı, her şeyde çok mağdur kalıyoruz hastaları kurtaramıyoruz. İki kişi yokluktan öldü, ilaç olsun iğne olsun hiç bir şey yok. 12 yıldır şeker hastasıyım bir iğne vurmaya gidemiyorum çünkü yollarımız kapalı. Köylü hastaları kızaklar üzerinde karayoluna getiriyor. İlçenin kepçesi yok, ambulansı yok biz bunların olmasını istiyoruz” dedi.

GÜNLERCE KUMANYA İLE BESLENDİLER

Günlerce devam eden kar yağışı, köylülerin merkezle olan irtibatını kesti. Direklerinin devrilmesiyle elektriksiz kalan köylüler, zor günler geçirmeye başladı. Kar yağışının ardından etkili olan don olaylarından dolayı şehir buz tutarken, UMKE ekipleri gelen her ihbar için kurtarma operasyonu başlattı. Bir hafta içerisinde üç ilçe ve bir beldede kurtarma çalışmaları yapan ekip, saatler süren operasyonlarda kumanya ile beslendi. Hava sıcaklıklarının eksi 20’leri gösterdiği kırsal alanda hastaların imdadına koşan ekip, başarılı çalışmalara imza attı.

BİTLİS'TE YOL AÇMA ÇALIŞMASI

Bitlis’te son bir haftadır devam eden kar yağışının ardından başlayan soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, kardan dolayı kapanan köy yolları da geceli gündüzlü yürütülen çalışmalarla tek tek ulaşıma açılıyor.

Bitlis ve ilçelerine bağlı köylerde İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar soğuk havaya rağmen ilerliyor. Geceleri hava sıcaklıklarının eksi 23’lere kadar indiği Bitlis’te, köy yollarındaki çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Çalışmaları gece gündüz demeden yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yalçın Sözbilici, kapanan yolları 3 gün gibi kısa sürede ulaşıma açma hedefinde olduklarını söyledi. Sözbilici, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı. Sözbilici, hava sıcaklıklarının eksi 23’leri gösterdiği Adilcevaz ilçesinde tipi ve fırtınanın yanında sis olayıyla da mücadele ederek köy yollarını açık tutmaya çalıştıklarını dile getirdi. Sözbilici, “Adilcevaz ilçemize bağlı Efo Deresi denen bölgedeki Sarıçay mezrası yolunda incelemelerde bulunuyoruz. İl Genel Meclisi üyelerimizle birlikte yapılan bu çalışmaları denetliyoruz. Bu çalışmalar sabaha kadar, hafta sonu da demeden devam ettirilecek. Bu arada özverili çalışmalarından dolayı şantiyedeki personellerimize teşekkür ediyorum. Bu bölgede kar kalınlığı çok olmadığı görülmekle birlikte hava sıcaklığı eksi 23 dereceyi göstermesine rağmen çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu bölge yağan kardan çok tipi ve fırtınadan dolayı kapanıyor. Bundan 2 gün öncede açmıştık. Ancak tipi ve fırtına nedeniyle tekrar kapanıyor. Ancak o kapandıkça biz de tekrardan açacağız” şeklinde konuştu.

Köy muhtarları ise, yapılan çalışmalardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, çalışmalarda emeği geçen İl Özel İdaresi personellerine teşekkür ettiler.

ELAZIĞ’DA BARAJ GÖLÜ TAMAMEN DONDU

Elazığ merkeze on kilometre uzaklıktaki Cip Barajı soğuk hava nedeniyle tamamen dondu.

Elazığ'ın Cip köyü sınırları içerisinde bulunan Cip Barajının üst kısmı aşırı soğuk nedeniyle buzla kaplandı. Önceki yıllarda gölün sadece belirli kısımlarının donduğunu ifade eden köylüler, bu yıl havaların aşırı soğuk olması nedeniyle gölün bütününün buzla kaplandığını söyledi. Cip Barajı kıyısında bulunan Harmantepe köyü muhtarı Ahmet Akkaya da bu yıl havaların aşırı soğuk olduğunu ve köye ulaşımın zaman zaman zorlaştığını ifade etti. Baraj gölünün soğuktan etkilendiğini anlatan Akkaya, “Havalar bu yıl çok soğuk. Cip Barajı buz tuttu. Gölün üst kısmı tamamen buzla kaplandı. Yaklaşık 15 santim kalınlığında buz tabakası oluşmuş durumda. Geçen yıl gölde buzlanma bu kadar değildi. Bazı bölgelerde buzlanmalar oluyordu ama bu yıl tamamen buz oldu. Gördüğünüz gibi buzun üzerine rahatlıkla çıkabiliyoruz. Gölün üzerinin buzla kaplanması aynı zamanda vatandaşlarımız için de görsel açıdan güzel bir manzara oluşturdu. Vatandaşlarımız buraya gelip buz tutan gölü ve karla kaplı dağları seyrediyor. Havalar ısınana kadar gölün buzu çözülmeyecek” şeklinde konuştu.

ELAZIĞ'DA ÇIĞ DÜŞTÜ: 1 ÖLÜ

Elazığ'da su şebekesi onarmak için giden bir kişi düşen çığın altında kalarak hayatını kaybetti.

Olay, Palu ilçesi Kayaönü Köyü Yaylacık Mezrası'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, baba Hüseyin Demiroğlu, arızalan su şebekesini onarması için evlerinin yaklaşık 500 metre uzağındaki yere oğlu Remzi Demiroğlu'nu (25) gönderdi. Aradan saatler geçmesine rağmen gelmeyen oğlunu merak eden Baba Demiroğlu, köylülerle birlikte aramaya çıktı. Yakınları, su şebekesinin olduğu yerde çığ düştüğünü fark etti. Yapılan aramada çığ düşmesi sonucu kar altında donmuş halde bulunan genç adamı, yakınları eve getirdi. Demiroğlu için sağlık ekiplerinden yardım istedi. Paletli ambulansla olay yerine giden sağlık ekipleri Remzi Demiroğlu'nun hayatını kaybettiğini belirledi. Genç adamın cansız bedeni otopsi için Palu Devlet Hastanesi morguna getirildi. Yapılan otopside Demiroğlu'nun donmaya bağlı olarak yaşamını yitirdiği belirlendi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

HAKKARİ’DE KÖY YOLLARI YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI

Hakkari’de yapılan geceli gündüzlü çalışmalar sonucunda il genelindeki köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açıldığı belirtildi.  Meydana gelen yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin aralıksız çalışmaları sonucu yeniden ulaşıma açıldı. Yoğun tipiye rağmen karla mücadele ekiplerinin gecelerini gündüzlerine katarak kısa sürede köy ve mezra yollarını ulaşıma açtıklarını belirten yetkililer, olası kar yağışına karışı da ekiplerin hazır bekletildiğini ifade ettiler.

KARS ÇAYI VE BARAJ GÖLÜ DONDU

Hava sıcaklığının eksi 23 dereceye kadar düşmesiyle, Kars Çayı ve Dereiçi mevkiinde bulunan Hidro Elektrik Santrali Barajı dondu.

Kars'ta etkili olan soğuk hava hayatını olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının eksi 23 dereceye kadar düştüğü kentte, Kars Çayı ve Dereiçi mevkiinde bulunan Hidro Elektrik Santrali Barajı tamamen buz tuttu. Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars’ta vlerde bulunan çok sayıda su sayacı soğuktan patladı.

Öte yandan, Kars'ta hava sıcaklığı gece eksi 23'lerde seyrederken, sabah saatlerinde eksi 16 derece olarak ölçüldü.

MUŞ-KULP KARAYOLUNDA KARLA MÜCADELE

Muşta kar yağı ve fırtınadan dolayı 3 günden bu yana kapalı olan Muş-Kulp karayolu, Karayolları 113'üncü Şube Şefliği ekipleri tarafından karla mücadele çalışmasına başladı.

Kentte 3 gündür etkili kar yağışı ve tipi, ulaşımı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yoğun tipi ve kar yağışının yaşandığı Muş-Kulp karayolu da 3 gündür kapalı durumdaydı. Kar yağışının durmasıyla çalışmalara başlayan Karayolları 113'üncü şube şefliği ekipleri, Muş-Kulp karayolunda karla mücadele çalışmasına başladı. Kar savurma aracı ve bir greyderin çalıştığı yolun 2 gün içinde ulaşıma açılacağı belirtildi.

Çalışmayla ilgili açıklama yapan iş makinesi operatörü Dursun Kızıldağ, yolun 3 gündür kapalı olduğunu hatırlattı. Kızıldağ, "3 gündür yolumuz kapalıdır. Biz de bugün bu yolu açmaya çalışıyoruz. İleride kar yığıntıları çok daha fazla durumda. Eğer kar yığının beklediğimizden fazla olmazsa birkaç gün içinde yolumuzu ulaşıma açacağız" diye konuştu.

DONDURUCU SOĞUKTA ABDEST ALIP NAMAZ KILDILAR

Öte yandan, karla mücadele çalışması yapan personeller Kozma Dağı'nda dondurucu soğuğa aldırış etmeden abdest alarak kar üzerine serdikleri paltolarının üzerinde namaz kıldılar.

BUZ ÜSTÜNDE HALAY ÇEKTİLER

Ardahan'da soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, beraberinde güzellikleri de getiriyor.

Yüzeyi tamamen buz tutan Kura nehri üzerine çıkan vatandaşlar halay çekerek keyif yaptı. Gençler son günlerde etkili olan soğuklardan dolayı yüzeyi tamamen buz tutan Kura nehri üzerine çıktı. Nehrin üzerinde dolaşan gençler daha sonra halay çekerek doyasıya eğlendiler.

Gençlerden Yavuz Irmak, "Şu anda Ardahan’da hava sıcaklığı eksi 35 derece ve Kura nehri üzerinde, buzun üzerindeyiz. Özellikle geceleri çok soğuk ve araçlarımız soğuktan çalışmıyor. İşte gördüğünüz gibi buzun üzerinde halay çekiyoruz" dedi.

Oktay Fırıncı ise "İşte gördüğünüz gibi Kura nehri üzerindeyiz. Eksi 35’leri gören ilimizde Kura nehri de tamamen donmuş durumda. Bizde donan nehir üzerinde geziyoruz, halay çekip bu güzelliklerin tadını çıkarıyoruz" diye konuştu.

Ardahan'da çok sayıda araç dondurucu soğuktan dolayı çalışmadı. Gece hava sıcaklığı eksi 35 dereceye kadar düştü. Soğuklar nedeniyle birçok araç dondu. Vatandaşlar donan araçlarını çalıştırmak için başka araçların aküsünden takviye yaparak araçlarını çalıştırmaya çalıştı.

KAR NEDENİYLE OTOMOBİLLERİNDE 10 SAAT MAHSUR KALAN İKİ KİŞİ KURTARILDI

Rize’de kar engeline takılarak araçlarında mahsur kalan iki kişi 10 saatlik çalışma neticesinde kurtarıldı.  Rize merkeze bağlı Aktaş Köyü’nde yoğun kar yağışı sonucu yolların kapanması ile araçlarının içerisinde mahsur kalan iki kişi Rize Arama Kurtarma Ekibi’nin (RİKE) Off-Road araçlarının yardımı ile gerçekleştirdiği 10 saat süren mücadeleli bir çalışma neticesinde kurtarıldılar. Araçları kara saplanan Erkan ve Mustafa İslamoğlu, kardeşlerin araçlarını kurtarmak için geçen zaman içerisinde bulundukları yolun tamamen kapanması sonucu mahsur kaldıkları 112 ve 155’den yardım istedikleri öğrenildi.

Rize Arama Kurtarma Ekibi görevlisi İrfan Çolak, yaptığı açıklama, araçta mahsur kalan kişilere ulaşmak için yoğun çaba gösterdiklerini belirterek, "Hava şartlarının olumsuz yönde ilerlemesi işimizi güçleştirse de çalışmalarımızdan alıkoymadı. Aracımız bir süre kurtarma çalışmaları sırasında arızalandı. Ek destek isteyerek arabayı yeniden çalıştırdıktan sonra operasyona devam ettik" dedi.

Belli bir mesafeden sonra yaya yürümek zorunda kaldıklarını ifade eden Çolak, "Kar yağışının yoğun olması yüzünden araçla devam edemedik. Yaya olarak devam ederek vatandaşlara ulaştık ve 10 saatlik çalışmanın sonucunda operasyonu tamamlayabildik" diye konuştu.

TORUL BARAJI BUZ TUTTU

Gümüşhane’de son bir haftadır etkili olan soğuk hava dalgası, Torul ilçesi sınırlarında bulunan Torul Barajı’nın bazı kesimlerinin buz tutmasına neden oldu.

Geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklığının geceleri eksi 18 dereceye kadar düşmesinin ardından, Türkiye’nin en hızlı akan çaylarından birisi olan Harşit Çayı üzerine kurulu Torul Barajının Torul ilçesi çıkışından başlayan Torul Baraj gölünün bazı bölümleri buz tuttu. Yaklaşık 1,5 milyon metreküplük gövde hacmi bulunan Torul Barajının bazı bölümlerinde baraj gölünün üst yüzeyi ince bir buz tabakası ile kaplandı.

Geçtiğimiz yıllarda tamamlanan ve yıllık 322 milyon kilovatsaat enerji üretimi gerçekleştirilen barajın Torul ilçesinin Köprübaşı mahallesi bölümündeki kısmında yaklaşık 2 kilometre boyunca baraj gölünün üst yüzeyi buz tuttu.

 
Erzurumspor Diyarbakırspor ile karşılaşacak
 
Erzurum’da 1 yılda 181 Bin TL sigara cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Engelleri aşan engelli öğretmen’
Erzurum'da küçük yaşta geçirdiği talihsiz bir hastalık sonucu işitme yeteneğini ...
Fırtına bir can daha aldı
Yakutiye ilçesinde, arızalı trafoyu tamir etmeye çalışan elektrik teknisyeni, ...
Soğuk, Mersinlilere Erzurum’u hatırlattı
Tarihinin en soğuk kış ayını geçiren Akdeniz’in sahil kenti Mersin’de ...
 
Erzurum’da örnek Mahalle ve Apartman seçilecek
Yakutiye Belediyesi ve Yakutiye Kent Konseyi Başkanı Ali Korkut ile TEMA ...
Pazaryolu İlçe Müftülüğünden örnek yaklaşım!
Pazaryolu Müftülüğü "Toplumsal birliktelik" kapsamında, İlçede hastane ve hasta ziyaretleri yapıyor!
Aziziye Belediyesi’nden örnek hizmet
Aziziye Belediyesi ve Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede ...
 
Avrupa'daki yaşlıların sofralarına Türkiye'den katkı…
Avrupa nüfusunun hızla yaşlanması beraberinde başka sorunları da gündeme ...
Taşolar, ‘Yılın Kaymakamı’ seçildi
Türk İdareciler Derneği ve İçişleri Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği ...
Çevreyi kirletenlere taviz yok
M.COŞKUN-Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 2014 yılında egzoz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva