CUMHURİYETİN İLK KADIN ÇALIŞANLARINDAN
1945 yılında meslek hayatına atılan merhume Güllüdağ, PTT de göreve başladı, daha sonra Vilayet Özel Kalem Müdürlüğü görevine devam ederek, valilere danışmanlık yaptı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı emrinde irtibat şefi iken emekliye ayrıldı. Güllüdağ ayrıca bazı kurumlarda saha çalışmalarında da yer aldı. 16 yaşında memuriyete başlayan Güllüdağ, doğduğu ilçe olan Hınıs’tan birçok kişinin de meslek edinmesini sağladı.
TCK, Okullar Saymanlığı ve A.Ü de Sayman Müdürlüğü yapan Merhum Cevdet Güllüdağ’ın eşi olan Fikriye Güllüdağ’ın Yurdagül Karadişoğulları, Erdal Güllüdağ, Dr. Enis Güllüdağ isimli üç çocuğu bulunuyor.
VEFATI SEVENLERİNİ YASA BOĞDU
Güllüdağ’ın yakınları ise Erzurum’un önemli bir değerini kaybettiğini belirterek, “ Fikriye Güllüdağ Erzurum’un önemli bir değeriydi. Cumhuriyet yıllarında Erzurum’a 29 yıl hizmet ederek, topluma önemli yararları oldu. Birçok kişi onun sayesinde işe yerleşti. Erzurum’da Nenehatun misyonunu yaşatarak, zor olan o yıllarda kadına düşen en önemli görevleri üstlendi. Makamı cennet olsun, bütün akrabalarının başı sağ olsun” dediler.