Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ilklere öncülük etmeye devam ediyor. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından İlahiyat Fakültesi öğrencilerine öğrenimleri sırasında öğretmenlik için formasyon alma hakkı tanındığını duyuran Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Öge, fakültelerinin öncülüğünde konuya ilişkin olarak “Pedagojik Formasyon Dersleri Uygulama Çalıştayı” düzenleyeceklerini belirtti. Yapılan çalışmadan elde edilen sonucu tavsiye niteliğinde Türkiye’deki tüm İlahiyat Fakültelerine göndereceklerini kaydeden Dekan Öge, bu sayede Atatürk Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesi olarak konuyla ilgili bir birliktelik sağlanmasına da ciddi katkı sunacaklarını dile
1998 yılına kadar İlahiyat Fakültelerinin kendi müfredatı içerisinde pedagojik formasyon dersi vermekte olduğunu, ancak daha sonra bu uygulamanın kaldırıldığını dile getiren Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Öge, bu doğrultuda öğrencilerin Eğitim Fakültelerinin yürüttüğü sertifika programlarına ücretli olarak katılmak zorunda bırakıldığını söyledi. Bu durumun öğrencilerde ciddi mağduriyet yarattığına dikkat çeken Öge, nihayetinde problemin çözülerek eskiden olduğu gibi pedagojik formasyon derslerini İlahiyat fakültelerinin kendi eğitim öğretim sürecinde yürüteceklerini söyledi.
İlahiyat Fakültesi öncülüğünde “Pedagojik Formasyon Dersleri Uygulama Çalıştayı” düzenleyeceklerini belirten Öge, yaklaşık 20 üniversiteden gelecek alan uzmanlarının söz konusu dersler ve dağılımı noktasında bir çalışma yapacaklarını duyurdu. Çalışmanın sonucunu Türkiye’deki tüm İlahiyat Fakültelerine birer tavsiye niteliğinde göndereceklerini söyleyen Öge, “Bu sayede Atatürk Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesi olarak konuyla ilgili bir birliktelik sağlanmasına ciddi katkı sağlamış olacağız” dedi.
İLAHİYAT FAKÜLTELERİNE PEDAGOJİK FORMASYON HAKKI
Eskiden olduğu gibi artık pedagojik formasyon derslerini İlahiyat fakültelerinin kendi eğitim-öğretim sürecinde yürütebileceklerini duyuran Dekan Öge, “ Bilindiği üzere 1998 yılına kadar İlahiyat Fakülteleri kendi müfredatı içerisinde pedagojik formasyon dersi vermekte idi. Mezun olan öğrencilerimiz doğrudan öğretmen olarak atanabiliyordu. Ancak daha sonradan bu uygulama kaldırıldı ve öğrencilerimiz Eğitim Fakültelerinin yürüttüğü sertifika programlarına ücretli olarak katılmak zorunda bırakıldı. Hem ücret karşılığı olması hem de yeterli kontenjan açılamaması öğrencilerimizin mağdur olmasına sebebiyet veriyordu. Hem genel talep hem de Fakültemizin de aralarında bulunduğu bir komisyonun YÖK nezdinde girişimlerinin katkısıyla nihayet bu problem çözüldü. Artık eskiden olduğu gibi pedagojik formasyon derslerini İlahiyat fakülteleri kendi eğitim öğretim sürecinde yürütecekler. Bu bağlamda mevcut ders kredileri 150’ye düşürülecek ve ilave 25 kredilik formasyon dersleri bu yıl birinci sınıfta olanlardan başlamak üzere dört yıllık süreç içerisinde verilecektir” ifadelerine yer verdi.
“PEDAGOJİK FORMASYON DERSLERİ UYGULAMA ÇALIŞTAYI”
İlahiyat Fakültesi olarak, öncülük ederek konuyla ilgili bir çalıştay düzenlediklerini belirten dekan Öge, “Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak öncülük yaparak konuyla ilgili bir çalıştay düzenlemekteyiz. 12.07.2017 Çarşamba günü yaklaşık 20 üniversiteden misafir edeceğimiz alan uzmanları söz konusu dersler ve dağılımı noktasında bir çalışma yapacaklar. ''Pedagojik Formasyon Dersleri Uygulama Çalıştayı'' isimli bu çalışmanın sonucunu Türkiye’deki tüm İlahiyat Fakültelerine tavsiye niteliğinde göndereceğiz. Böylece Atatürk Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesi olarak konuyla ilgili bir birliktelik sağlanmasına ciddi katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.