ERZURUM(YBBB)
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen Temaşa-i Ramazan etkinlikleri, muhteşem bir final gecesiyle tamamlanıyor. Türkiye’nin önde gelen şairlerinden İbrahim Sadri Cuma gecesi Yakutiye Kent Meydanında Erzurumlular ile buluşuyor. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ‘Erzurum halkına layık etkinlikler yapmaya gayret ettik. Bir sürçi lisanımız olduysa, eksiklerimiz varsa hoş karşılana diyoruz. İnşallah bir sonraki ramazan da yeniden buluşuruz’ dedi.
‘Ben seni hiç sevmedim, Aldırma Reis, Adam gibi, Adın batsın, Vur bitsin, İstanbul’a kar yağıyordu’ gibi şiirleriyle gençliğin duygularına hitap eden İbrahim Sadri Yakutiye Kent Meydanında sevenleriyle buluşacak. Muhteşem bir final eşliğinde ramazan programını tamamlayacak olan Yakutiye Belediyesi, Erzurum halkına güzel bir ramazan yaşatmanın sevincini yaşıyor. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ramazan etkinliklerinin huzur içerisinde tamamlanmasının mutluluğunu yaşadığını belirterek “Çok şükür olumsuzluklar ile karşılaşmadan Temaşa-i Ramazan etkinliklerimizi tamamlıyoruz. Bu akşam İbrahim Sadri, Erzurumlular ile Kent Meydanında buluşacak ve güzel bir final akşamıyla etkinliklerimizi sonuçlandırmış olacağız. Eksiğimiz kusurumuz olduysa halkımızın hoş görüsüne sığınıyoruz. Biz halkımızın güzel bir ramazan geçirmesine katkı yapmak istedik. Dini ve milli kültürümüze uygun, içeriği ve öne çıkanlarıyla Erzurum halkının ramazan gecelerini şenlendirecek özelliklere sahip programımız bugün son buluyor. Daha iyisi ve güzeliyle yeni ramazanlarda buluşmayı umut ediyorum” yeklinde konuştu.
İBRAHİM SADRİ KİMDİR?
Bu akşam teravih sonrası Erzurum halkıyla Yakutiye Kent Meydanında buluşacak olan İbrahim Sadri, İstanbul doğumlu. 'Adam Gibi' İbrahim Sadri'nin 1988'den beri devam ettirdiği şiir-kaset serüveninin altıncısı ve kendinden en çok söz ettireni oldu. İbrahim Sadri'nin şiirlerinin belli bir dönemin ruh yapısını yansıttığı belirtiliyor. Şiirlerinde, Türkiye'de 60'lı yıllarda doğan ve 70'li, 80'li yılların kargaşa ile sükun arasında aykırı yaşam biçimlerini idrak eden gençlerin bakış açılarını, yaşadıklarını ve geçirdikleri süreçleri ifade ediyor. İbrahim Sadri bu dönemin kuşağına ve yaşadıklarına tanıklık etmek istediğini sık sık belirtmiştir.