Erzurum’un Palandöken ilçesine bağlı Yıldızkent’te Milli Eğitim Bakanlığı’nca yaptırılan Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi, önümüzdeki_eğitim öğretim döneminde kapılarını öğrencilere açacak. Anadolu liselerinde bulunması gereken her türlü ayrıntının düşünüldüğü lisede, 24 derslik ve yanı sıra 6 adet laboratuar bulunuyor.
//ERZURUM’DA ANADOLU LİSESİ SAYISI ARTIYOR
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, yapımına 2009 yılında başlanan Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi, 180 öğrenciyle 2010-2011 Eğitim, Öğretim yılında hizmete başlayacak. İlk etapta 9. sınıf öğrencilerinin kabul edileceği lisede, kapasite her geçen yıl genişletilerek, 4 yıl sonra lisedeki toplam öğrenci mevcudu 720’ye ulaşacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, zemin hariç 3 kattan oluşan Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi’nin, yaklaşık 2 milyon 500 bin TL’lik bir eğitim yatırımı olduğunu kaydederek, okulun faaliyete geçmesiyle birlikte Yenişehir ve Yıldızkent’teki önemli bir boşluğun doldurulmuş olunacağını belirttiler. Bir Anadolu Lisesi’nde bulunması gereken her ayrıntının düşünüldüğü Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi’nde, birbirinden ayrı alanlarda hizmet verecek 6 laboratuar bulunacağını kaydeden konu ile ilgililer, inşaatın yüzde 80 oranında tamamlandığını dile getirerek, “Yatırımın fiziki gerçekleşme oranı yüzde 80’i aşmış durumda. Temmuz ve Ağustos aylarında devam ettirilecek yoğun çalışmalarla okulumuz yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmiş olunacak.” diye konuştular.
Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi ile birlikte Palandöken ilçesindeki lise sayısının 17’ye çıkacağını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, liseye Hüseyin Avni Ulaş isminin verilmiş olmasının da, ayrı bir anlam taşıdığını ifade ettiler.
//HÜSEYİN AVNİ ULAŞ, KİMDİR?
Hüseyin Avni Ulaş, 1887′de bugün Erzurum’a bağlı olan Kümbet köyünde dünyaya geldi. İstanbul’da hukuk öğrenimi gördü. 1919′da Erzurum ve Sivas Kongrelerine katıldı. 12 Ocak 1920′de İstanbul’da toplanan Son Osmanlı Mebusan Meclisi’nin kapatılmasından sonra, 23 Nisan 1920′de Ankara’da açılan TBMM’ye katıldı. Kendisi gibi Erzurum mebusu olan Celalettin Arif Bey’le Doğu’da yönetim oluşturma çabaları başarısız olunca 1. mecliste Mustafa Kemal’in güçlenmesine karşı olan hareket içinde yer aldı ve 1921′in sonlarında İkinci Grup’u örgütleyen kişilerin başında yer aldı. Bu grubun desteğiyle 9 Kasım 1922′de TBMM ikinci başkanlığına seçildi. 1923 seçimlerinde meclis dışı kaldı. 23 Şubat 1948′de İstanbul’da öldü. 1945′de kurulan Milli Kalkınma Partisi’nin kurucuları arasındadır.