NECAT KARAKAŞ
ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksek Okulu öğrenci almaya başladı.
Horasan MYO Müdürü ve aynı zamanda Atatürk üniversitesi Fen Edebiyat Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Özdemir, Horasan’a hem eğitim hem de ekonomik olarak büyük katkı sağlayacak olan Meslek yüksek Öğretim Okulu olarak öğrenci kayıtlarına başladıklarını açıkladı.
Doç. Dr. Yüksel Özdemir, açıklamasında bu yıl 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı başlangıcında Elektrik enerji bölümüne yerleştirilen öğrencilerin kayıtlarının 3-7 Eylül tarihleri arasında yapılacağını söyledi. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı, Laborant ve Veteriner Sağlık Programı, Bilgisayar Programlama Programı ve Özel Güvenlik ve Koruma Programlarına ilk kez ek yerleştirme ile öğrenci alımı yapılacağını dile getiren Özdemir, “Horasan Meslek Yüksekokulu 2012-2013 eğitim öğretim yılında yeni açılan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı, Laborant ve Veteriner Sağlık Programı, Bilgisayar Programlama Programı ve Özel Güvenlik ve Koruma Programlarına ilk kez ek yerleştirme ile öğrenci alımı yapacaktır. Çağımızda “Eğitim” geçmişteki yıllardan daha fazla önem kazanmış durumdadır. Çünkü sürekli değişen ve gelişen dünyanın ihtiyaçları da sürekli değişmekte ve yeni gereksinimler ortaya çıkarmaktadır. Bugün artık teknolojideki bu hızlı ilerleyiş eğitimi de bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu bağlamda okulumuz da, bu ihtiyaçları karşılamak için, Türkiye’de eğitim sistemi içinde, okulumuz üzerine düşen görevi yapmak ve gelişen dünyanın gereksinimi olan nitelikli insan gücünü yetiştirmek için çalışmalarına devam edecektir. Çünkü değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Bu yıl yüksekokulumuz bünyesinde açılan sivil savunma ve itfaiyecilik bölümü doğuda sadece Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılmıştır. Ayrıca bu açılan bölümlerden mezun olan öğrenciler gerek özel sektörde gerekse de kamu kuruluşlarında iş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacaklardır. Örnek olarak veteriner laborant ve sağlık programından mezun olacak bir öğrenci, Veteriner Hekimin olmadığı yerde, hayvan sağlığı konusunda özellikle koruyucu hekimlik alanında çalışabilirler. Veteriner hekimle ve ziraat mühendisi ile hayvan sağlığı, yetiştiriciliği, üretim ve ıslahında çalışırlar. Tarım İl Müdürlükleri, Belediyeler, Mezbahalar, Et Balık Kurumu, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda. Özel hayvan kliniklerinde ve danışmanlık kurumlarında istihdam edilirler. Bunlara ek olarak kendileri özel hayvan çiftliği kurabilirler” diye konuştu.
03 Eylül 2012 - 07 Eylül 2012 tarihleri arasında öğrenci kayıtlarının Atatürk Üniversitesi Rektörlük Binasında yapılacağını belirten Özdemir, öğrencilerin kayıt yaptırabilmeleri için geldiklerinde mağdur olmamaları ve kayıtlarını aksatmamaları konusunda dikkat etmeleri gereken hususları şöyle sıraladı.
“İşlemler için öğrencinin bizzat başvurması gerekmektedir. Posta yolu ile kayıt yapılmayacaktır.
Katkı payının birinci taksitini yüksekokul numaranızı belirterek bulunduğunuz yerdeki Vakıfbank şubelerine yatırabilirsiniz. (Konu ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararına bağlı olarak gerekli düzenlemeler ayrıca yapılacaktır.)
Kayıt işlemi sırasında Lise diplomasının aslını Üniversitemize teslim edeceğinizden, daha sonra yapacağınız kredi ve burs başvurularında kullanmak üzere yeterli sayıda diploma fotokopisini yanında bulundurmanız uygun olacaktır.
Kayıt için mezuniyet belgesinin (Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi) aslının ibraz edilmesi gerekmektedir. Bu belgenin onaylı da olsa örneği kabul edilmez.”