ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>GUNCEL
13 Ekim 2011 Perşembe - 17:07

Hac heyecanı başladı

Erzurum Müftüsü Aslan, bu yıl Erzurum'dan kutsal topraklara Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla 681, acenteler aracılığıyla 448 olmak üzere toplamda bin 129 kişinin gideceğini kaydetti. Aslan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve acenteler vasıtasıyla kutsal topraklara yapılacak ziyaret öncesinde hacı adaylarına, prova niteliğinde uygulamalı anlatım yapıldığını söyledi.

Hac heyecanı başladı

ERZURUM
Erzurum'dan, kutsal topraklara yolculuk yapacak hacı adayları camide prova yaptı.
İl Müftüsü Yakup Aslan, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve acenteler vasıtasıyla kutsal topraklara yapılacak ziyaret öncesinde hacı adaylarına, prova niteliğinde uygulamalı anlatım yapıldığını söyledi.
Aslan, hacı adaylarına kutsal topraklarda ihrama nasıl gireceği ve tavafın nasıl yapılacağını, Kabe maketi etrafında uygulamalı olarak her yıl Hac öncesi anlatıldığını anımsattı.
Kutsal toprakları ziyaret etmek için başvuru yapanların sayısının her geçen gün arttığını kaydeden Aslan, "Kutsal topraklarda Hac vazifelerini, ibadetlerini rahatlıkla yerine getirmeleri için hacı adaylarına yönelik provalar yapılıyor. Ulaşım imkanlarının kolaylaştırılması nedeniyle de kutsal topraklara giden kişi sayısı her geçen gün artıyor" dedi.
Aslan, bu yıl Erzurum'dan kutsal topraklara Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla 681, acenteler aracılığıyla 448 olmak üzere toplamda bin 129 kişinin gideceğini kaydetti.
KUTSAL YOLCULUK HEYECANI
Kutsal topraklara gidecek olanlar arasında çocukların bulunmasının da sevindirici bir durum olduğunu belirten Aslan, şöyle konuştu: "Giden kişi sayısının her geçen artarken, gidenler arasında gençlerin ve çocukların olduğu da göze çarpıyor. Çocukların gerek umre olsun, gerekse Hac döneminde, kutsal toprakları ziyaret etmeleri amacıyla buralara götürülmesi çok güzel bir girişim. Ayrıca güzel bir duygu. Umre ve Hac döneminde, kutsal topraklara götürülen çocukların yüreklerinde, buralara karşı büyük bir maneviyatın gelişmesine ve pekişmesine etken olur düşüncesindeyim. Özellikle umre döneminde, aileler ziyaret edecekleri kutsal topraklara, imkanları el veriyorsa çocuklarını da götürebilir. Çünkü bu ziyaret çocukların gelecekte fikirlerinde ve hayatlarında, olumlu etkiler bırakacağı düşüncesindeyim."
Aslan, hacı adaylarının her yıl kafileler halinde kutsal topraklara gittiklerini, bölge konumundaki Erzurum'dan, çevre illerden gelen hacı adaylarınında aralarında bulunduğu 3 kafilenin yola çıktığını ifade etti. Yakup Aslan, geri kalan hacı adaylarının ise ilerleyen günlerde kutsal topraklara gitmek üzere yola çıkacağını sözlerine ekledi.
HAC HEYECANI
Erzurum'dan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarından en küçüğü 11 yaşındaki Muhammed Yıldız, yaptığı açıklamada, hacca gideceği için heyecanlı olduğunu söyledi.
Yıldız, kutsal topraklara gitmeden önce yapılan provada bile heyecanlandığını belirterek, "Çok heyecanlıyım. Çok farklı bir duygu. Hac yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiği anlatılırken bile çok heyecanlandım. Annem ve babamla birlikte hacca gideceğim için mutluyum" dedi.
Hacca gitmek için karar alan anne ve babasına kendisini de götürmeleri için ısrar ettiğini kaydeden Yıldız, camiye prova için geldiklerinde ise etrafındaki hacı adaylarının, büyük ilgisiyle karşılaştığını kaydetti.
Kabe maketi etrafında yapılan provada, babasının yayından bir an olsun ayrılmadığını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti: "Provalarda yaşlı amcalar ve teyzeler beni çok seviyor. Provaya ilk geldiğimde benim gideceğimi bilmiyorlardı. Sonra öğrendiklerinde bana sarılıp öptüler ve sonraki günlerde yakın ilgi göstermeye başladılar. Televizyonda Kabe'yi görünce hep oraya gitmek istiyordum. Bu isteğim oldu ve artık oraları göreceğim için çok mutluyum."
Erzurum'da, 20 yıldır Hac acenteliği işleten Mesut Narmanlıoğlu da bugüne kadar 2 bine yakın kişiyi kutsal topraklara götürdüklerini belirterek, hacı adayları arasında son yıllarda gençlerin sayısının arttığını belirtti.Narmanlıoğlu ayrıca ilk kez kutsal toprakları ziyaret eden gençlerin ilerleyen yıllarda tekrar gitmek istediklerini ifade etti.
 

 
Alo 112 bu kez mutluluk için çaldı
 
Konut satışında öndeyiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alo 112 bu kez mutluluk için çaldı
İl Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Merkezinde ATT olarak görev yapan Tuğçe ...
KUDAKA’dan tanıtım atağı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), devam ettirdiği İnovasyona ...
446 yıldır zamana direniyor
Erzurum’da 446 yıldan beri ayakta dimdik duran Rüstempaşa hanı, Oltutaşı ...
 
ERZURUM okuyucularına
Sitemizin periyodik bakımı sebebiyle dün saat 21.45 ile 16.00 saatleri ...
Aziziye program hedefine ulaştı
Aziziye Belediyesi asfalt çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 30 bin ...
Ahıska Türkleri hasret turunda
Yurtlarından sürülünce Bursa ve İstanbul'a yerleşen Ahıska Türkleri, yıllar ...
 
Kaymakam Güler göreve başladı
İçişleri Bakanlığı’nca geçtiğimiz ay Erzurum’un Pasinler İlçesine atanan ...
Kamu yatırım harcamaları arttı
Vali Öztürk, Erzurum’da 2011’in dokuz aylık döneminde bin 34 projeden ...
‘Erzurum’un ormanı yok, yangını çok’
İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali Öztürk, son günlerde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva