Erzurum'da, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan 189 kursta, 8 bin kişinin eğitimi hedefleniyor. Halk Eğitim Merkezi tarafından eğitim, mesleki teknik eğitim, spor, kültür ve el sanatları alanında 2010-2011 eğitim öğretim döneminde açılan kurslarda tüm planlama yapıldı. Geçen yıl 7 bin kursiyere hizmet veren kurumda, bu yıl okuma yazma kurslarına yoğun ilginin gösterildiği bildirildi.
//KURS SAYISI 189’A ULAŞTI
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Sultan Özkan, yaptığı açıklamada, okuma yazma kurslarına büyük önem verdiklerini söyledi. Söz konusu kursların il genelinde ciddi anlamda planlamasının yapıldığını ifade eden Özkan, şunları kaydetti:
'Okuma yazma kursları halk eğitim merkezlerinin sekreteryasını yürüttüğü kurslardır. Halk eğitim merkezleri bu kursların odak noktasında yer alır. Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde binin üzerinde okuma yazma bilmeyen kişi okur-yazar oldu. Merkez binamızda belirli periyotlarda aylık sınavlar düzenliyoruz. Sınavda 45 ve üzeri not alanlar ikinci kademe okuma yazma belgesi alıyorlar. Bu belgelerle de açık ilköğretimde 6. sınıfa kadar devam edebiliyorlar.'
//KURS TALEPLERİ
Özkan, halkın taleplerini karşılama yönünde çalışmalar yaptıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti: 'Halk eğitim merkezlerinde talep çok önemlidir. Okuma yazma kursları, mesleki teknik kurslar ve kültürel kurslar olarak üç ana başlıkta kurslar düzenliyoruz. Mesleki teknik kurslarımız daha çok el sanatları, makine nakışı ve giyim kursları alanında yoğunlaşıyor. Kültür sanat kurslarımız da ciddi anlamda bir talep var. Gitar, Bağlama, ney ve halk Oyunları kurslarına talepler çok fazla. Kurslardaki ihtiyacı kendi merkez binamızda karşılayamadığımız için çeşitli kurum, kuruluş, dernek ve vakıflarla işbirliği çerçevesinde kurumların imkanlarını kullanarak, daha çok kursiyere ulamayı hedefliyoruz.'
//HEM’DEN SOSYAL HAYATA KATKI
Şehrin sosyal hayatına katkıda bulunduklarına değinen Özkan, 'Halıcık, halk Oyunları, müzik, spor, makina nakışı, tezhip, danışma görevlisi, bilgisayar, Sbs, LYS, okuma-yazma, giyim ve dil kursları gibi daha birçok alanda oluşturulan kurslarda, şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına katkı sağlıyoruz. Özellikle bu konuda kentte sosyal ve kültürel etkinlikler arttıkça şehrin kültürel yapısında da değişiklikler oluyor. Bu değişiklikler neticesinde talepler de değişiyor. Değişen taleplere göre biz de farklı çalışmalar yapıyoruz' şeklinde konuştu.
Özkan, ayrıca kurumlarında yürütülen aile eğitim programı sayesinde annelere, çocuk gelişimi ve sağlığı konusunda eğitim verildiğini sözlerine ekledi.