Güneş Vakfı’ndan “Orhun’dan Çin Seddine” konferansı
Orta Asya konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhami Durmuş Güneş Vakfı’nın davetlisi olarak Erzurum’a geldi.
Güneş Vakfının 2. Dönem konferans dizisi bugün saat 19.00’da Prof. Dr. İlhami Durmuş’un vereceği “Orhun’dan Çin Seddine” konulu konuşma ile start alacak.
Türk Dünyası ile ilgili geniş çalışmaları bulunan Durmuş, Orhun kazılarına başkanlık yapmış ve bölgede gerçekleştirilen çok sayıdaki yüzey araştırmalarının da liderliğini yürütmüş.
PROF.DR. İLHAMİ DURMUŞ KİMDİR?
1960 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı’nı bitirdi. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 1989 yılında Yüksek Lisansı, Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 1993 yılında Doktora’yı tamamladı. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde Uzman olarak göreve başlayan İlhami Durmuş, 1991 yılında Gazi Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak geçti. Aynı Anabilim Dalı’nda 1993 yılında Yardımcı Doçent Doktor, 1997 yılında Doçent Doktor ve 2003 yılında Profesör Doktor oldu. Gazi Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’nde görevini sürdüren Prof.Dr. İlhami Durmuş, iyi derecede Almanca, orta derecede Latince ve İngilizce bilmektedir. Eski Bozkır Kavimlerinin tarih ve kültürleri üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.