ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>TÜRKİYE
9 Ocak 2016 Cumartesi - 06:00

‘Gönülleri de birleştireceğiz kıtaları da’

Başbakan Davutoğlu: ‘Bütün projeler birbirleriyle irtibatlandırıldığında İstanbul'u, Türkiye'yi önümüzdeki 2023 sonrasına hazırlayan etaplar tek tek gerçekleşmiş olacak.”dedi

‘Gönülleri de birleştireceğiz kıtaları da’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarını kapsayan projenin yüzde 88'inin gerçekleştiğini belirterek, "Dolayısıyla bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa karar verdik. Köprü ve bağlantı yolları birlikte inşallah bu yaz içinde, mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza, ülkemize kazandırılmış olacak" dedi.

Köprünün dünyada köprü mimarisi açısından ilk niteliği taşıdığına değinen Davutoğlu, şu bilgileri paylaştı:"O anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyada bu yönde yapılan çalışmalara da bir katkı mahiyetinde. Dünyanın en geniş asma köprüsü, 59 metre genişlik, 322 metre kule yüksekliği ile dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki kombinasyonu bir araya getiren de yegane köprü. Ayrıca üstünden demiryolu da geçen 2 bin 164 metre uzunlukta olması bağlamında da bir ilk niteliği taşıyor. Son derece özgün bir mimari, hem mimari görüntü anlamında hem de bütün bu özellikleri barındıran bir köprü mahiyeti taşıması anlamında dünyada bir ilk. Gerçekleşmesi anlamında da 2,5 yıl gibi benzer örneklerde görülmeyen bir hızla gerçekleşti."

Başbakan Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na, emeği geçen bütün bakanlara, teknik yetkililere, müteahhit firmaya teşekkür etti.

Odayeri-Paşaköy arasındaki bağlantı yollarının da süratle tamamlandığını bildiren Davutoğlu, şöyle konuştu:"Daha önce iki ayrı açılış planladığımız bir projeydi, ama şimdi, bugün aldığımız bilgilerle Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızla birlikte şu hususta firma yetkilileriyle mutabık kaldık: Aradaki süre gittikçe kapanıyor. Köprünün devreye girmesiyle bağlantı yollarının devreye girmesi arasındaki süre, bağlantı yollarındaki hızlı seyir dolayısıyla kapanıyor. Bu konuda yetkilileri de tebrik ediyorum. Dolayısıyla neredeyse arada birkaç ay gibi bir süre kalıyor açılış bakımından. Şu ana kadar da projenin yüzde 88'i gerçekleşti, gerçekleşme oranı yüzde 88. Dolayısıyla bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa, karar verdik. Köprü ve bağlantı yolları birlikte inşallah bu yaz içinde, mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza, ülkemize kazandırılmış olacak."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, köprünün, İstanbul'daki diğer iki köprünün yükünü almanın yanı sıra Avrupa-Asya arasında transit geçiş konusunda şehre büyük bir rahatlama getireceğini belirterek, "Ulaşıma getirdiği rahatlama dışında şunu da bütün İstanbul'a bir taahhüt olarak söylüyoruz ve gerçekleşen bir taahhüt olarak: İstanbulumuzun bu bölgesinde bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde hesaplarla, çalışmalarla korunacak ve hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmayacak, yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı" dedi.

DAVUTOĞLU’NUN DEĞERLENDİRMESİ

Projede ilk bağlantılarla Şile Yolu ve diğer TEM bağlantı yollarının da tamamlanarak, bir anlamda şehir trafiği ile projenin birleştirilmiş olacağını anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:"Eminim devreye girdikten sonra da köprü ziyaretleri, bu anlamda geçenler açısından da Avrupa-Asya arasında transit geçiş bağlamında da neredeyse bir tarihi geçiş, turistik bir ziyaret anlamı taşıyacak kadar etki uyandıracak bir yeni proje devreye girmiş olacak. İnşallah daha sonraki aşamada da Odayeri'nden Kınalı'ya kadar ve Asya tarafında da Kurtköy, İzmit Körfez Geçişi bağlantıları tamamlandığında, Kuzey Marmara Otoyolu, Marmaray ile birlikte neredeyse bir ring halinde Çanakkale Köprüsü'ne kadar da uzanan hatlarla bütün Marmara birbirine entegre bir şekilde buluşmuş olacak. Bu, bizim her bir adım atarken ne kadar dikkatli şekilde planladığımızın açık bir göstergesi. Bütün bu etaplar tamamlandığında, bütün bu projeler birbirleriyle irtibatlandırıldığında İstanbul'u, Türkiye'yi önümüzdeki 2023 sonrasına hazırlayan etaplar tek tek gerçekleşmiş olacak."

İŞÇİLERE MÜJDE

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ramazanda köprü üzerinde işçilerle iftar yaptıklarını ve bu süre içinde evlenen bütün işçilerin düğün, nikah törenlerinin açılış esnasında yapılacağını konuştuklarını hatırattı.

Davutoğlu, "Dolayısıyla niyeti olanın biraz acele davranmasında fayda var. İnşallah nikahları Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Bey kıyacak. Şimdiye kadar herhalde yüzleri bulan bir rakam var. Dolayısıyla hem Asya ile Avrupa'yı köprü ile birleştireceğiz hem de burada çalışan Türk ve Koreli, Koreliler de niyetliydi bu konularda, genç işçilerimizin evlilik üzerinden gönülleri birleşmiş olacak. Gönülleri de birleştireceğiz kıtaları da."

DAVUTOĞLU, ÜÇÜNCÜ KÖPRÜDEKİ FOTOĞRAFINI İNSTAGRAM’DAN PAYLAŞTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yapımı bitme noktasına gelen Yavuz Sultan Selim Köprüsü önünde çektirdiği fotoğrafı instagram hesabından paylaştı. Fotoğrafın altına bir de not düşen Davutoğlu, köprünün yaz ayında açılacağını müjdeledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatını gezmişti. Burada çalışan işçilerle sohbet eden ve ikramiye sözü veren Başbakan Davutoğlu, akşam saatlerinde ise instagram hesabından köprü manzara bir fotoğrafını paylaştı. Davutoğlu, paylaştığı resmin altına da şu notu ekledi, “Köprü mimarisi anlamında dünyada ilk niteliği taşıyan dünyanın en geniş asma köprüsü Yavuz Sultan Selim’in yüzde 88’i tamamlandı. İnşallah bu yaz açılışını planlıyoruz.”

DAVUTOĞLU’NDAN 3. KÖPRÜ İŞÇİLERİNE İKRAMİYE SÖZÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü incelerken görüştüğü işçilere ikramiye sözü verdi. Kedi yolunu yürüyerek gezen Davutoğlu, işçilerin ricasını kırkmayarak selfie çektirdi.

Başbakan Davutoğlu, bugün yapım devam eden ve bitimine az bir süre kalan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve köprü inşaatından sorumlu firma yetkilileri katıldı. Burada inşaat sahasını gezerek yetkililerden bilgiler alan Başbakan Davutoğlu, daha sonra kedi yolunu beraberindeki heyetle birlikte yürüyerek gezdi.

İŞÇİNİN TALEBİNİ KIRMAYAN DAVUTOĞLU İKRAMİYE SÖZÜ VERDİ

Burada işçileri selamlayan Davutoğlu, karşılaştığı bir işçi ile ayaküstü sohbet etti. İşçinin ikramiye talebini işiten Davutoğlu, firma yetkilisinin de onayını aldıktan sonra ikramiye sözü verdi. Daha sonra sahayı incelemeye devam eden Başbakan Davutoğlu, karşılaştığı diğer işçilere de ikramiye sözünü verdiklerini aktararak bir süre onlarla sohbet etti. İşçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Davutoğlu, daha sonra onlarla birlikte hatıra fotoğraf çektirdi. Başbakan işçilerin ortasında yer alırken cep telefonuyla fotoğrafı İstanbul Valisi Vasip Şahin çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun inceleme gezisinin ardından Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne geçmesi bekleniyor.

EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPAN İŞÇİLERİN NİKAHI KÖPRÜ AÇILIŞINDA KIYILACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yapımı devam eden 3. köprünün bu yaz açılacağı müjdesini verdi. Davutoğlu ayrıca, düğün hazırlığındaki köprüde çalışan işçilerin, açılış sırasında düğünlerinin yapılacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu yapımı devam Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Davutoğlu, incelemelerin ardından 3. köprüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“KÖPRÜNÜN AÇILIŞI BU YAZ YAPILACAK”

Köprünün ve bağlantı yollarının büyük kısmının tamamlandığını kaydeden Davutoğlu, “Köprüve onunla bağlantılı otoyol çalışmalarıyla ilgili kapsamlı bilgi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyorduk. Gurur abidesi. Dünyada köprü mimarisi açısından bir ilk taşıyor. Dünyadaki bu yöndeki yapılan çalışmalara katkı mahiyetinde. 59 metre genişlik, 322 metre kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü. Son derece özgün bir mimari. Bağlantı yolları da suratle devam ediyor. 2 ayrı açılış planladığımız bir projeydi. Köprünün devreye girmesiyle bağlantı yollarının devreye girmesi arasındaki süre kapanıyor. Bağlantı yolları ile köprünün bu yaz birlikte açılış yapılmasına karar verdik. Neredeyse açılış bakımından bir kaç ay kaldı. Bu yaz açılmasına karar verdik. Köprüyü bağlantı yollarıyla birlikte bu yaz İstanbul'umuza kazandırmış olacağız” dedi.

“EKOLOJİK DENGE BOZULMAYACAK”

Köprü yapımında ekolojik dengeye zarar verilmediğini belirten Davutoğlu, “ İstanbulumuz un bu bölgesinde bulunan ekolojik denge korunacak. Hiçbir şekilde yeşil dokudan kayıp yaşanmadı, yaşanmıyor. Şile yolu ve Tem bağlantı yolları tamamlanarak şehir trafiğiyle bu proje bütünleşmiş olacak. Bütün bu etaplar tamamlandığında İstanbul ve Türkiye'yi 2023 sonrasına hazırlayan etaplar tek tek gerçekleşmiş olacak” diye konuştu.

Köprü inşaatında çalışan ve evlilik planı içinde olan kişilerin nikahlarının köprü açılışı esnasında düzenlenecek olan törenle kıyılacağını belirten Davutoğlu, “Geçen Ramazan ayında köprü üzerinde iftar yapmıştık. İşçiler evlilik planlarının olduğunu söylemişlerdi. Açılış esnasında işçilerin düğün töreni yapılacak. Nikahları Kadir bey kılacak. Şu ana kadar 100' ü bulan bir sayı var. Koreliler de niyetliydi. Bu konu üzerinde gönülleri de birleştireceğiz kıtaları da” şeklinde konuştu.

Kendisini takip eden basın mensuplarına da müjde veren Davutoğlu, “Bu arada burada bulunanlardan ola ki hazırlığı olan varsa isterlerse nikahlarını burada kıyabiliriz. elinizi çabuk tutun” dedi. Öte yandan, Başbakan Davutoğlu, köprünün kulesine çıkarak incelemelerde bulundu. Başbakan Davutoğlu'un inceleme yaptığı sırada bir savaş gemisi köprü altından geçti.

DAVUTOĞLU: “BAŞİKA'DA ŞEHİT HABERLERİ DOĞRU DEĞİLDİR”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Başika kampındaki askerlerimizde şu ana kadar bir olumsuzluk söz konusu değildir. Dün ve daha önce bazı münferit saldırılar söz konusu olduğunda da silahlı kuvvetlerimiz anında mukabele edip, gerekli cezalandırmada gerektiğinde teröristlere dönük bulunuyorlar” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu yapımı devam Yavuz Sultan Selim Köprüsünde incelemelerde bulundu. Davutoğlu incelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“ŞEHİT HABERLERİ DOĞRU DEĞİLDİR”

Davutoğlu, IŞİD tarafından Başika'ya yapılan saldırıyla ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi:

“Başika'nın neden kurulduğu ortadadır. Irak hükümetiyle diğer temaslar neticesinde bir eğitim kampı olarak devreye girmişti. Dün şehit olduğuna dair haberler yayınlandı. Başika kampındaki askerlerimizde herhangi bir olumsuz durum yoktur. Şehit haberleri doğru değildir. Saldırılar söz konusu olduğunda silahlı kuvvetlerimiz anında cezalandırmalarda bulunuyor. Geçen hafta 9 IŞİD mevzi yerle bir edilmişti. Çevrede gerekli güvenlik tedbirleri alınıyor. Geçmişte Türkiye'yi IŞİD'e karşı yeteri kadar mücadelede bulunmuyor diye eleştirmeye kalkanlar, IŞİD'e en doğrudan Musul bağlamında söylüyorum etkide bulunacak oradaki Iraklıları eğittiğimiz için ve orada bulunduğumuz için eleştiri yöneten kesimler oluyor. Teröre karşı mücadelede taviz vermedik. Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılıyız. Irak dost ve kardeş ülke olarak Türkiye'yle omuz omuza var olmaya devam eder esas amacımız budur.”

Obama'nın İbadi'yle yaptığı görüşmeyi değerlendiren Davutoğlu, şunları söyledi: “Amerika'yla bu konuda yakın bağlantımız var. Sayın Cumhurbaşkanının Obama ile görüşmeleri, benim yaptığım görüşmeler bellidir. Tutumumuz ABD'ye açık bir şekilde aktarılmıştır. Türkiye terörizmle mücadele etmektedir. Başika'daki varlığımız bu çabanın doğal sonucudur ve teröristlere karşıdır. Musul'un kurtarılması Irak'ın ve Türkiye'nin güvenliği için önemli. Bütün bu faaliyetler Iral'ın toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde yapılmaktadır. Yürütülen faaliyetler sadece IŞİD'e karşıdır.”

Davutoğlu, "Komisyondaki isimlerin belli olup olmadığı" yönünde bir soruya şöyle karşılık verdi:

“Muhalefetle yaptığımız görüşme sonucu meclis başkanımızla görüşme yaptım. Ben Meclis başkanıyla görüştüğüm de 3 parti yeni bir anayasaya darbe anayasasını istemiyor. AB vize muafiyeti konusunda da 3 parti anlaşmış durumda. Sayın Merkel'le de bu konuda bir görüşme yaptım. Biz Meclis başkanına isimleri bildireceğiz.”

 
50 öğrenci köy yolunda mahsur kaldı
 
Koruculardan Ortak Ses: "Teröre Edi Bese"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atama kararları yayımlandı
Başbakanlık ile Adalet, Avrupa Birliği, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ...
‘AK Parti’nin kurucu değerleri ve ilkeleri vardır’
Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ...
'Kürt sorunu yok, Terör sorunu var’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kürt kardeşlerimin adını istismar ederek, bu ülkeye ...
 
‘Şehit Nuh Özdemir bir semboldür’
Davutoğlu: ‘Nuh o zor şartlarda, o zor imkanlar içinde büyüdü ama yaptığı ...
Davutoğlu'ndan Yeni Anayasa tarifi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasanın insanı esas alması gereğine ...
Çelik Yeni Anayasa görüşmelerini değerlendirdi
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Lideri Devlet Bahçeli arasında gerçekleştirilen ...
 
150 metrelik Türk Bayrağı İle Hilal oluşturuldu
Kahramanmaraş’ta, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıldönümü nedeniyle Ahir ...
Urfalılardan ‘Şanlı’ yürüyüş
Şanlıurfa'da Sarıkamış Harekatı'nın 101. Yıl Dönümü ve Şehitlerini Anma ...
Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmadı
Türkiye genelindeki 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Sarıkamış Şehitleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva