ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor PFDK’ya sevkedildi!
Erzurumspor PFDK’ya sevkedildi!
Bahçeli: ‘Cumhur İttifakı'nı yaşatacağız’
Bahçeli: ‘Cumhur İttifakı'nı yaşatacağız’
‘Hayırlı olsun’
‘Hayırlı olsun’
Kurtulmuş: 'Türkiye'nin bir tane ekseni vardır'
Kurtulmuş: 'Türkiye'nin bir tane ekseni vardır'
Gazze’de can kaybı 41 bin 638’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 41 bin 638’e yükseldi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
2 Ekim 2024 Çarşamba - 01:33

Göktaş Aile Çalıştayı’na seslendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Çocuklarımızın maruz kaldığı dijital içerikler, onların zihin dünyalarını ve dolayısıyla geleceğini doğrudan etkiliyor. Bugün sosyal medyanın etkileri ve dijital riskler, aileler için büyük bir endişe kaynağı haline geldi" dedi.

Göktaş Aile Çalıştayı’na seslendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Çocuklarımızın maruz kaldığı dijital içerikler, onların zihin dünyalarını ve dolayısıyla geleceğini doğrudan etkiliyor. Bugün sosyal medyanın etkileri ve dijital riskler, aileler için büyük bir endişe kaynağı haline geldi" dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Dijital Bağımlılık ve Aile Çalıştayı'na katıldı. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde düzenlenen çalıştayda konuşan Bakan Göktaş, çalıştayda gerçekleştirilecek çalışmaların aile yapısını güçlendirerek toplum yapısında olumlu somut değişimlere öncülük etmesini hedeflediklerini söyledi. Çalıştayda 3 grup ele alınacak bu grupların birincisi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenler, ikinci grupta oyun oynayan çocuklar ve üçüncü grupta ise yetişkinler olacak.
"ÇOCUKLARIMIZIN MARUZ KALDIĞI DİJİTAL İÇERİKLER"
Sürekli gelişen ve değişen teknolojinin gerçek dünyada yerini giderek güçlendirdiğini ve bunun olumlu yönlerinin olduğu kadar olumsuz yönlerinin de olduğunu belirten Göktaş, "Özellikle çocuklarımızın maruz kaldığı dijital içerikler, onların zihin dünyalarını ve dolayısıyla geleceğini doğrudan etkiliyor. Bugün sosyal medyanın etkileri ve dijital riskler, aileler için büyük bir endişe kaynağı haline geldi. Bu soruları aşmanın yolu ise ancak ve ancak bilinçli kullanım ve dijital farkındalıkla mümkündür. Bu kapsamda, Bakanlık olarak, toplumu, aileleri, özellikle çocuklarımızı dijital dünyanın tehlikelerinden korumak için yoğun bir mesai harcıyoruz. Aile Eğitim Programımızla, dijital okuryazarlığı ve bilinçli medya kullanımını yaygınlaştırmak üzere özel çalışmalar yürütüyoruz. 2013 yılında başlattığımız bu programımızla bugüne kadar 4,5 milyon vatandaşımızın eğitimimizden ücretsiz faydalanmasını sağladık. Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Eylem Planımızda dijital bağımlılıkla mücadele başlığımız altında önemli adımlar atıyoruz. Ayrıca bu yıl, Türkiye’de Medya ve Dijital Ortamların Aile Üzerindeki Etkisini incelemeye yönelik bir araştırma başlattık. Bu araştırmayla, ailelerin dijital ortamlardan nasıl etkilendiği, toplumun algısı, beklentileri ve kullanım eğilimlerini belirleyeceğiz" diye konuştu.
"FARKINDALIK KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ"
Dijital oyunların çocukların ve gençlerin gerçeklik algısını değiştirdiğine dikkati çeken Bakan Göktaş, "Dijital oyunlar özellikle belli kesimler tarafından ergenlerin radikalleşmesinde araç olarak kullanılıyor. 2022 yılında dijital bağımlıkla mücadeleye yönelik başlattığımız çalışmalar kapsamında 136 binden fazla vatandaşımıza ulaştık. Bu kapsamda verdiğimiz eğitimlerle mobil cihaz, sosyal medya, oyun bağımlılığı ve güvenli internet kullanımı konularında farkındalık kazandırmayı hedefliyoruz. Bu noktada çocuklarımız için ürüttüğümüz çalışmalara özellikle bir parantez açmak istiyorum. Çocuklarımızı, her türlü yazılı, görsel ve dijital yayınların zararlarından korumak için olumsuz içeriklere yönelik etkili bir bilinçlendirme ve takip süreci yürütüyoruz. 'Sosyal Medya Çalışma Grubumuz' ile çocukların olumsuz etkilenebilecekler içerikleri tespit etmek ve bunlara yönelik koruyucu, önleyici faaliyetler yürütüyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın çocuklar için zararlı olduğunu düşündükleri içerikleri, yayınları ve uygulamaları kolayca bildirebilmeleri için DUY İhbar Platformunu oluşturduk. Dijital haberleşme kanalları ve web sitesi üzerinden bildirilen tüm içerikleri titizlikle inceliyor, gerekli mercilere iletiyor ve hızlı bir şekilde aksiyon alıyoruz" ifadelerini kullandı.
Çalıştayda, 3 ayrı grup ele alınacak
Dijital okuryazarlığı yaygınlaştırmanın ve çocukları dijital dünyanın tehlikelerinden, bağımlılıktan korumanın hayati önem arz ettiğini belirten Göktaş "Bu kapsamda çalıştayda, sizlerin de değerli katkılarıyla özellikle son yıllarda daha belirgin hale gelen dijital bağımlılığı 3 ayrı grup ile ele alacağız. Birinci grupta bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ve akademisyenlerimizle bu konuyu detaylı bir şekilde değerlendireceğiz. İkinci grupta oyun oynayan çocuklar olacak. Onlarla dijital dünyada geçirdikleri süreyi, motivasyonlarını ve oyuna oynamaya eşlik eden süreçleri ele alacağız. Üçüncü grupta ise yetişkinler yer alacak. Dijital bağımlılık sadece çocuklarla ilgili bir durum değil. Yetişkinlerle de ayrıca hem kendileri hem de ebeveyn perspektifinden çocukların süreçte nerede yer aldıklarını konuşacağız. Dijital bağımlılık ile ilgili toplumsal farkındalık oluşturmasının gerekliliğini inanıyoruz" dedi.

 
Yerlikaya: Türkiye Yüzyılı'nı huzurun yüzyılı yapacağız
 
Işıkhan’dan Emekli maaşında fark açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güvenilir gıdada yeni dönem
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘‘Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ...
361 gıda üretim işletmesi denetlendi
Erzurum’da yem, gıda ve gıda ile temas eden madde malzeme üreten işletmelere ...
Sağlıklı yaşam için yürüdüler
Oltu İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sağlıklı ...
 
Kazazede Emre Bilkent’e sevkedildi
Erzurum’da okul servisinin altında kalarak ağır şekilde yaralanan ve Erzurum Şehir ...
‘Sağlık Bakanımıza yalvarıyorum’
Yüreği yanık Anne, 'Sayın Bakanımıza yalvarıyorum. Geç kalınmadan yavrumun ...
Vali Çiftçi'den kan bağışına destek
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Çat ilçesinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına katıldı.
 
Şehir Hastanesi'nde bir ilk yaşandı
Erzurum Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Kliniği'nden heyecanlandıran ve ...
Erzurum Valiliğine kalite yönetim sistem belgesi
Erzurum Valiliği vatandaşa yönelik yürütmüş olduğu hizmetler, çalışanlarına ...
Birdal, Erzurum Bölgesi VHO başkanı oldu
Ahmet Çağrı Birdal, Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası'nın düzenlediği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Türk Devletleri Zirve Kent Erzurum’da
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Neden bu kadar ahlaksız olduk?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yabancı dil öğrenirken işgüzarlık yapanlar
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva