ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yıldız öğrencilere seslendi
Yıldız öğrencilere seslendi
Erzurumspor kupada gruplara yükseldi
Erzurumspor kupada gruplara yükseldi
Basketbolda Erzurum Anadolu Lisesi farkı
Basketbolda Erzurum Anadolu Lisesi farkı
ETÜ’de Veri ve Bilgiye Erişim gündemi
ETÜ’de Veri ve Bilgiye Erişim gündemi
ETÜ ve ATAUNİV’den ortak proje başarısı
ETÜ ve ATAUNİV’den ortak proje başarısı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
28 Nisan 2019 Pazar - 09:54

Göğermiş peyniri pideyle buluşturdular

İçerik bakımından oldukça zengin bir kaynak olan, coğrafi işarete sahip ‘Erzurum küflü peyniri’, ‘yeşil peynir’ olarak bilinen 'Göğermiş' peynir, pideyle buluştu.

Göğermiş peyniri pideyle buluşturdular

İçerik bakımından oldukça zengin bir kaynak olan, coğrafi işarete sahip  ‘Erzurum küflü peyniri’, ‘yeşil peynir’ olarak bilinen 'Göğermiş' peynir, pideyle buluştu.

Erzurum'da, 40 yıllık ortak ve aynı zamanda arkadaş olan İshak Yazıcı ve Mürteza Kabanlı’nın bulduğu yeşil peynirli pide, müşterilerden tam not alıyor. Fırın ustasının elleriyle açtığı beze halindeki hamura, yeşil peyniri yayması sonucu başlayan lezzet, kendi yaptıkları tereyağını üzerine eklemeleriyle taçlanıyor. Fırına verilen yeşil peynirli pide Erzurum lezzetinin tanıtılmasında önemli rol oynuyor.

1983 yılından beri işlettikleri restoranlarında, pideden hiç taviz vermediklerini söyleyen İshak Yazıcı, "Göğermiş peyniri çok sevdiğimden dolayı ben bu pideyi kendim yaptırır yerdim. Özellikle tereyağıyla birleştiğinde bu peynirin tadı çok harika olur. Ben de pidede denemek istedim. Ortağımla birlikte 1-2 denedik ve müşterilere sunduk. Beğenildiğini görünce yeşil peynirli pideyi restoranımızda satışa sunduk. Pidenin tadı gerçekten de çok güzel” dedi.

Murtaza Kabanlı ise “1970’den beri çıraklıktan yetiştim, çalıştım, öğrendim usta oldum şimdide işletme sahibiyim. Pide mantar, kavurma, kuşbaşı, sucuk, karışık, pastırma çeşitlerinden oluşuyor. Bizde Erzurum’a has yeşil peyniri yani göğermiş peyniri çok meşhur olduğu için denedik. Doğu insanı bu peynirin tadını bilir ancak dışardan gelen insanlar için biz bu pideyi icat ettik. Türk mutfağında oldukça sevilen ve tüketimi fazla olan ve Erzurum yöresine ait olan bu peyniri, pidemizde kullanıyoruz. Malzemeden kaçmadan yaptığımız pidelere müşterilerimizin ilgisi de çok yoğun. 1. sınıf malzemeyle müşteri memnuniyeti için çabalıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Vücut için gerekli antibiyotiğin alınmasını sağlayan yeşil peynire düşkün olan Erzurumlular, yeşil peynirli pideye büyük ilgi gösteriyor. Müşteriler en fazla tükettikleri peynirlerin başında gelen yeşil peyniri, yaz, kış evlerinden eksik etmediklerini söyleyerek, "Çok sağlıklı, bu sebeple yeşil peynirli pidenin de çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum, ilk defa bu restoranda yeşil peynirli pideyi tadıyorum. Çok farklı ve çok güzel buldum. Burada bize bambaşka bir tat sunuyorlar" şeklinde konuştu.

Erzurum’un meşhur civil peynirinden, yaz aylarında bidonlara basılarak kış aylarında satılan ve kendiliğinden yeşermesinden dolayı küflü peynir olarak adlandırılan yeşil peyniri çok seven Erzurumlular, yörelerine ait bir tadın pideyle buluşturulmasının çok değerli olduğunu ve herkese tavsiye ettiklerini ifade etti.

 
Atama Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
 
İletişim’de mezuniyet coşkusu yaşandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İspirli ve Ağırbaş Erzurum’u temsil ediyor
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nin genç üyeleri, Gençlik ve Spor ...
‘Edebiyat ve Suç’a bilimsel yaklaşım
Güneş Vakfı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Cuma Günü Konferanslarında ...
Kazım Karabekir Paşa’ya vefa
Kazım Karabekir Paşa için yapılan heykel, törenle Kazım Karabekir müzesindeki yerini aldı.
 
Safiye Soyman Erzurum’da Ehram giydi
“Bizim bastığımız yer kuruyor, Erzurum’da her yerde kar vardı, biz geldik ...
Anadolu’nun yüreği Erzurum’da atacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ...
'Turbo' tartışmasına Rize de eklendi
Erzurumlu iki esnafın sütlaç üzerine kadayıf konularak fındıklı olarak ...
 
Atatürk Üniversitesinde Dualı Gömlekler sergisi
Osmanlı padişahlarının savaşta galip gelmek ve kötülüklerden korunmak ...
Bilgide yarıştılar
Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz Güvenlik Hizmetleri ...
Erzurum 2. Kitap Fuarı programı açıklandı
Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı 2. yılında 9 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Müslümanlar Müslüman Olmadıkça
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Erdal mı kahraman, Zekeriya mı unutulan?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum tarım ve hayvancılıkla şahlanır mı?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Prof. Dr. Fatih Alper Gibi Derman Olacaksın !
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
İş Yapma Ayrı Sahiplenme Ayrı İştir Ve Erzurumspor
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva