ERZURUM (İHA) - Erzurum Ticaret Borsası (ETB), Coğrafi İşaretli Ürünler kervanına “ Erzurum Göğermiş Peyniri”ni de ekleyerek, Erzurum’a özel ürünlerin korunmasına destek sağladı.
Erzurum Ticaret Borsası’nın yaklaşık iki yıldan beridir, devam eden çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Erzurum iline özel bir peynir çeşidi olarak ön plana çıkan “ Erzurum Göğermiş Peyniri “ Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanlığı tarafından, Erzurum Ticaret Borsası adına tescil edildi.
“Erzurum Göğermiş Peyniri”nin Erzurum’a ait bir kalem olarak tanınması için çalışan ve bu çalışmalar sonucu Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanlığı’na yapılan başvurunun kabul edilmesinin ardından verilen Coğrafi İşaret Belgesinin kendilerini, memnun ettiğini belirten Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, “Yapılan çalışmalar sonucu Erzurum’a özgü özel bir ürün olan “Erzurum Göğermiş Peyniri”nin Coğrafi İşaret Belgesini Erzurum’a kazandırmış olduk. Bir nevi doğal bir antibiyotik olan “Erzurum Göğermiş Peyniri” nin, Civil Peynir ile Lor Peynirinin karışımından elde edilerek bidonlara veya tulumlara basılarak suyundan arındırılması sonucu elde edilen Göğermiş peynirinin bundan sonraki aşamalarının ve tanıtımının daha sağlıklı yapılabilecek” dedi.
ETB Başkanı Hınıslıoğlu, “Erzurum’a özgü bir ürün olan ve ili ile özdeşleşmiş “Erzurum Göğermiş Peyniri”nin Erzurum’un geçmişinden bugününe kadar yerli ve yabancı kişiler tarafından tanınması ve tüketilmesi bizleri fazlası ile memnun etmektedir. İnşallah bundan sonraki süreçte “Erzurum Göğermiş Peyniri”nin üretim ve pazarlama sürecinde de daha iyi bir hizmetin sunulması için her türlü destekleyici adımların atılacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Borsa Başkanı Hınıslıoğlu daha sonra şunları kaydetti; ”Erzurum Ticaret Borsası olarak geçtiğimiz yıllarda Civil Peynir , Kadayıf Dolması ve son olarak da Göğermiş Peynirini İlimizin hizmetine sunmaktan gurur duymaktayız. Yine Erzurum Ticaret Borsası olarak Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanlığı’na müracaatlarını yaptığımız ve değerlendirme aşamasında bulunun Demir Tatlısı ve Oltu taşı gibi ürünlerin de Coğrafi işaretlerini almak için yaptığımız çalışmalarız devam etmektedir.”